Переглядів: 1449 Час на прочитання: 7 хв
Львов

Демократичні кафе та ресторани допоможуть заощадити бюджет і збільшити донати на ЗСУ, волонтерам, медикам і всім, хто потребує нашої підтримки. Tomato.ua знає, де недорого поїсти у Львові. У добірці – демократичні заклади з різноманітними стравами та вигідними пропозиціями. Розповідаємо про цікаві локації: Пузата Хата, Salalat, Edes, Річка, Хінкальня.

Заклади продовжують працювати, щоб сплачувати податки, підтримувати економіку й допомагати нашим захисникам.

Демократичні ресторан та кафе: де недорого поснідати, пообідати та повечеряти у Львові

Пузата Хата

Пузата Хата – легендарна мережа ресторанів сучасних українських страв, яка складається з 37 ресторанів. Один із них розташувався у Львові на вулиці Січових Стрільців.

У меню – перші та другі страви, гарніри та салати, вареники і млинці, десерти, хліб, додатки до страв, десерти за демократичними цінами. Яскраві позиції – Борщ по-домашньому з м’ясом (62 грн), Солянка м’ясна (48 грн), Котлета по-київськи з сиром та шпинатом (78 грн), Млинці з абрикосами (58 грн).

Солодка новинка від закладу – торт Наполеон з карамельно-яблучною начинкою. А до нього – улюблена кава еспресо або американо всього за 20 грн до кінця вересня. Ще одна вигідна пропозиція від Пузата Хата – купуй один келих пива і придбай другий на 50% вигідніше. Акція діє до 31 жовтня. Це чудова пропозиція для зустрічі з друзями після важкого робочого дня.

Ситий офіс гарантовано – заклад пропонує корпоративні обіди всього за 120 грн. Ви можете насолодитися стравами в закладі, або зробити замовлення з собою.

Salalat

Salalat – сучасний заклад, де на вас чекають сніданки, піца, салати, десерти, сендвічі, супи, боули, напої. Яскраві позиції – Паста Цезаре (185 грн), Салат Ростбіф (220 грн), Крем-суп з цвітної капусти (150 грн), Сирна піца (290 грн), Сендвіч з лососем (250 грн) або телятиною (180 грн).

Ідеальний обід або вечеря – боул. Це тарілка, наповнена поживними речовинами: білком, здоровими жирами, складними вуглеводами та клітковиною. В асортименті – 3 боули на вибір (від 240 грн) з яєшнею, курячим філе, лососем, кускусом, рисом та іншими інгредієнтами.

Вигідна пропозиція від Salalat – Комбо меню за спеціальною ціною. Це Салат + Паста (340 грн), Суп + Салат (300 грн), Суп + Сендвіч (275 грн), Суп + Паста (290 грн), Салат + Сендвіч (310 грн).

Кожного місяця Salalat запускає благодійну страву. У вересні замовляєте Пасту з печерицями та шпинатом або ж Піцу Груша дорблю і автоматично донатите на ЗСУ. 100% виторгу з продажу передають нашим захисникам. У серпні на благодійних стравах зібрали 132 935 грн.

Edes

Edes – милий заклад, який розташувався в пасажі Андреоллі в затишному провулку біля площі Ринок.

Головний герой меню – кюртош – традиційна угорська випічка. Раніше кюртошкалач або трдельник можна було скуштувати лише на ярмарку на Різдво. Проте завдяки Edes ви можете насолодитися чудовим смаколиком у будь-яку пору року.

Ціни на кюртош доволі демократичні – вони починаються від 60 грн. Це вартість за класичний кюртош із корицею, з якого і варто розпочати знайомство.

Усього за 20 грн ви можете додати улюблену начинку. Edes пропонує наповнення на будь-який смак: шоколадна паста, заварний крем та інші.

На перший погляд може здатися, що кюртош – це перекус або десерт після повноцінної страви, проте ним дійсно можна наїстися. Іноді одну порцію беруть навіть на двох.

У Edes діє бонусна система. За кожне замовлення ви отримуєте бонуси 5%, які можна накопичувати й потім витрачати. Ви також можете замовити ароматний солодкий смаколик із доставкою через Glovo.

Річка

Річка – перший у Львові ресторан-ринок від Чорноморки в самому центрі міста. У меню – різноманіття: від страв з річкової риби до страв з качки. Ви можете вибрати свіжу рибу прямо з вітрини, виловити живих раків з басейну, щоб вам приготували їх прямо на місці.

Річка – як відпочинок у рідному селі. Тут смажать рибу по-домашньому, готують на сіні та запікають у сметані, варять раків у пиві, готують равликів і годують гостей цікавими локальними продуктами.

На «річковому» ринку на вас чекає величезний вибір: карасі, окуні, коропи, соми, сазани, щуки, форелі, товстолоби, раки, птиця й равлики. А також польові квіти, варення, крафтові сири, фермерський мед, сезонні фрукти, овочі до салату, вино і т.д.

Яскраві позиції меню – Солений товстолоб або форель (226 грн), Річковий суп (168 грн), Качине філе зі смаженими грибами (398 грн), Карасі в сметані, Форель запечена на сіні. Також неодмінно скуштуйте равликів, які отримують прямо з равликової ферми. В асортименті – Равлики у вершковому соусі, сирному, томатно-базиліковому, вершково-трюфельному, часниковому (від 324 грн).

Хінкальня

Хінкальня – всеукраїнська мережа гостинних ресторанів із лаконічним меню хітів грузинської кухні. Хінкальня – це унікальний формат гостинного ресторану, головна складова успіху якого – цікава та недорога їжа.

Головна страва закладу – хінкалі – соковиті м’ясні мішечки з тугого тіста, приправлені спеціями. Асортимент величезний – з м’ясом, сиром, шпинатом, з м’ясом і зеленню, з грибами, з вишнею (48 грн/2 шт). Гостям також пропонують хачапурі трьох видів, харчо, страви з мангалу, багато овочів і зелені, домашнє вино. Рекомендуємо скуштувати Хачапурі по-мегрельськи (144 грн), Пеновані з сиром і томатами під ніжним соусом (165 грн), Чахохбілі (109 грн) й Тарілку з мангалу для ВАХ-компанії (579 грн).

В основі фірмового стилю ресторану, дизайну інтер’єру, оформлення меню – старовинний візерунок грузинської вишивки. Завдяки меблям-трансформерам і зістареним ширмам простір з легкістю адаптують під комфортну локація для великих компаній увечері і для обіду вдень.

Їсти у Хінкальня вигідно – завантажуйте програму лояльності та отримуйте кешбек із кожного замовлення.

FAQ

В нашій добірці ви знайдете огляди та рекомендації щодо найкращих демократичних закладів Львова, таких як кав’ярні, ресторани, кафе, паби та бари, де можна смачно поїсти і відпочити в затишній атмосфері. До вашої уваги – Пузата Хата, Salalat, Edes, Річка, Хінкальня.

На перший погляд може здатися, що демократичний погляд – це стара їдальня чи непримітне кафе. Проте в сучасній Україні демократичними закладами можуть бути навіть відомі ресторани, які пропонують страви різних кухонь світу. У Хінкальній, наприклад, можна скуштувати хінкалі, хачапурі, оджахурі та інші страви грузинської кухні. У Пузатій Хаті можна насолодитися борщем, варениками, пельменями, сирниками та іншими шедеврами української кухні. А в Edes можна замовити неймовірну випічку – кюртош. І все це за привабливими цінами.

Демократичні заклади – це ресторани, кафе, бари, фудкорти, паби та їдальні у Львові, де можна смачно поїсти за доступними цінами, не втрачаючи при цьому якості обслуговування і страв. У Річка, наприклад, можна одразу і поїсти, і купити свіжі якісні продукти додому.

Демократичні заклади відрізняються доступними цінами на їжу, приємною атмосферою і гарним сервісом. Вони часто влаштовують акції та знижки для клієнтів. Це допоможе весело провести час у компанії друзів чи рідних, без поспіху поснідати чи поживно пообідати, не витрачаючи багато коштів. При цьому, ви можете скуштувати найрізноманітніші страви: від бульйону до пасти.

Для відвідування демократичних закладів у Львові варто враховувати декілька порад:

  • Перед візитом перевірте режим роботи та наявність місць у закладі.
  • Почитайте відгуки і рекомендації інших відвідувачів.
  • Зверніть увагу на спеціальні акції і знижки, які можуть бути доступні.
  • Ознайомтеся з меню, наявними стравами, напоями та цінами.
  • Перегляньте фото інтер’єру в соціальних мережах.
  • Не забувайте про культурні особливості і звичаї місцевого населення.

Ціни в цих закладах різняться, але вони вважаються демократичними, що означає, що вони доступні для більшості гостей. У статті ми надаємо інформацію про різні заклади, а також про середні ціни на основні страви та напої, щоб ви могли приблизно оцінити свій бюджет.

Відвідування демократичних закладів у Львові дозволяє:

  • Спробувати аутентичну місцеву та світову кухню за доступними цінами.
  • Провести час у приємній атмосфері, яка може бути незвичайною та унікальною.
  • Дізнатися більше про культуру і гастрономіку міста Львова.
  • Заощадити бюджет.

Деякі заклади можуть пропонувати спеціальні акції або знижки на певні дні тижня чи за певних умов. Ми намагаємося надати актуальну інформацію про ці можливості. Наприклад, Salalat пропонує комбо меню та благодійні страви, завдяки яким ви допоможете ЗСУ. У Пузатій Хаті можна за акційною ціною замовити корпоративний обід, пиво та тортик із кавою. У Edes та Хінкальні діє програма лояльності з бонусами.

Кюртошкалач – солодка випічка, яка бере своє коріння з Угорщини. Іншими словами його називають як «угорський кручений калач». Цей десерт готували як ласощі на фестивалях або весіллях. Раніше його виготовляли на вугіллі від відкритим небом, а зараз його готують у спеціальних печах. Якщо кілька років тому кюртош можна було скуштувати лише на різдвяних ярмарках на Закарпатті або в Європі, то тепер ви можете поласувати ним навіть улітку у Львові. А саме – у затишному закладі Edes. Вам запропонують класичні та більш сучасні варіації з начинками.

Популярна і неймовірно вигідна пропозиція від Salalat – Комбо меню. Замовляйте дві страви за вигідної ціною – дешевше, ніж окремо у меню. На вибір пропонують салати, пасти, супи, сендвічі. Дві страви за 275-340 грн – дуже вигідно та економно.

Відвідали демократичний заклад? Не забудьте про донат на ЗСУ!??

Головна фотографія: Salalat.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 2

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.