Переглядів: 67 Час на прочитання: 3 хв
Рецепт дня

Традиційно ми звикли готувати шашлик на природі на відкритому вогні. Але ви з легкістю можете приготувати цю чудову страву і вдома. У нагоді вам стане духовка, сковорідка чи електрогриль.

Куряче м’ясо дуже ніжне та м’яке, воно подобається і дорослим, і дітям.

Поради щодо приготування курячих шашличків

Щоб нарізати куряче м’ясо красивими однаковими шматочками, завчасно покладіть філе у морозильну камеру. Хай воно трішки підморозиться.

Маринад можете обрати до свого смаку. Чудові варіанти – готовий маринад Томати та базилік від Торчин (https://torchyn.ua/recipes/kuriachishashlychki) або ж домашній маринад, приготований власноруч. Ми поділимося цікавим рецептом від відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Ви можете приготувати шашлички окремо або ж разом із овочами, наприклад, грибочками, помідорами, кабачками або баклажанами. Овочі теж варто замаринувати.

Курячі шашлички з овочами на шпажці та вишневим соусом

Нам знадобляться:

  • 800 г курячої грудки (або філе стегна);
  • 1 кабачок;
  • Томати чері – 20 шт;
  • 2 жовтих солодких перці;
  • Цедра половини лимона;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Дерев’яні шпажки.

Для приготування вишневого соусу:

  • 450 г вишні (свіжої або замороженої);
  • 200 г цукру;
  • Лимон – 1 шт;
  • 3 гілочки чебрецю.

Спосіб приготування

  1. Замочіть дерев’яні шпажки на 1 годину в воді, щоб вони не горіли на грилі або в духовці.
  2. Замаринуйте м’ясо. Помийте куряче філе та обсушіть паперовим рушником. Видаліть плівки та зайвий жир. Наріжте порційними шматочками приблизно 3х3 см та перекладіть у миску для подальшого маринування. Додайте сіль і перець за смаком, оливкову олію та цедру половини лимона. Ретельно перемішайте та лишіть на 10 хвилин для маринування. Увімкніть духовку на 180 градусів для розігрівання.
  3. Підготуємо овочі. Видаліть із солодкого перцю насіння та плодоніжку. Наріжте його кубиком приблизно 3х3 сантиметри. Наріжте кабачок товстими кубиками. Перекладіть овочі у миску, додайте томати чері. Полийте овочі соком лимона, додайте оливкову олію, сіль і перець за смаком.
  4. Нанизуйте на шпажки м’ясо та овочі по черзі, розподіливши їх по довжині.
  5. Викладіть шашлички на деко, встелене пергаментом. Поставте запікатися в духовку на 15 хвилин при 180 градусах або на решітці гриль, періодично перевертаючи. Або ж використайте аерогриль (мультипіч).
  6. Тим часом приготуйте соус. Видаліть із вишень кісточки. Перекладіть ягоди в сотейник, додайте цукор та сік одного лимона. Додайте листя з трьох гілочок чебрецю та інші інгредієнти. Якщо використовуєте заморожені вишні, їх необхідно заздалегідь розморозити. Поставте сотейник варитися протягом 15 хвилин на середньому вогні. Соус повинен трішки загуснути. Після приготування перебийте його блендером до однорідного стану.
  7. Подайте готовий курячий шашличок із гарячим вишневим соусом. Смачного!

Цей рецепт – ще один доказ того, що навіть удома можна з легкістю та швидко приготувати смачні й цікаві страви до смаку вам, вашій родині та друзям.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Лайфхаки

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все Показати все

Читати статті про Рецепт дня

Показати все