Переглядів: 1490 Час на прочитання: 5 хв
Куди піти у Києві

Хумус, гуакамоле, паштет – ресторани дивують цікавими закусками. Вони ідеально смакують до вина, їх можна замовляти на сніданок, обід або вечерю, на посиденьках із друзями або до святкового столу. У добірці від Tomato.ua – 5 закладів Києва з апетитними закусками. Це Argentina Grill, Hum:Hum.Kyiv, Улюблений Дядя, Pita Kyiv, Любчик.

Заклади працюють попри ракетні обстріли та відключення світла, щоб підтримувати економіку країни та разом наближатися до перемоги.

Де подають різні паштети, хумус, гуакамоле: пропозиції від закладів Києва

Argentina Grill

Argentina Grill – атмосферний ресторан сучасної аргентинської кухні. Заклад має відкриту кухню – гості можуть насолодитися захопливим процесом приготування страв.

У ресторані готують цікаві гарячі закуски на натуральних вуглях на аргентинському грилі.

GUACAMOLE (299 грн) – той самий суперфуд з гуакамоле – закуска з найстигліших авокадо. Ніжний смак ідеально поєднується з хрустким начос.

AGUACATE EN PARILLA (249 грн) – авокадо, смажене на грилі, з обпаленими помідорами чері, кукурудзою та лаймовим соусом.

PROVOLETTA (485 грн) – ще одна цікава гаряча закуска. Її головні інгредієнти – сир + вогонь. Спершу сир розплавляється на грилі, а потім його обсмажують прямо перед вами. Неймовірна подача вас неодмінно вразить і додасть +100 до вражень від страви.

Рекомендуємо також скуштувати закуски з нового меню від бренд-шефа Argentina Grill. Це класичні аргентинські рецепти в сучасному виконанні. Яскрава позиція – відомі на весь світ EMPANADAS (89 грн) – особливі аргентинські пиріжки з соковитою та пряною м’ясною начинкою.

Hum:Hum.Kyiv

Hum:Hum.Kyiv – стильне міське бістро з веганськими і не лише стравами. Тут готують сніданки, супи, бургери, сендвічі, салати та багато іншого.

Назва закладу говорить сама за себе. Окрема категорія меню – хумус – зірка ізраїльського street food.  Тут ви знайдете Буряковий хумус (135 грн) і Класичний хумус (120 грн). Якщо вас цікавить тарілка закусок, замовте крафтову Ізраїльську тарілку (280 грн) – класичний хумус, батат, фалафель, цвітна капуста, карамелізована цибуля, зелень і піта.

Ще одна цікава позиція – Мухамара (135 грн) – це пряна намазка з печеного перцю, волоських горіхів, сухарів і оливкової олії, подають із пітою. Якщо ви не знаєте, яку закуску обрати, рекомендуємо спробувати мезе – замовляйте Тарілку (375 грн): класичний і буряковий хумус, мухамара, яблуневий діп, піта, огірок, чері. Поєднувати закуску ідеально з пітою.

Зробіть добру справу – замовте Благодійну курочку в кисло-солодкому (255 грн). 60 грн з кожної з’їденої курочки піде на фінансовому допомогу придбання амуніції для бійця.

Улюблений Дядя

Улюблений Дядя – це атмосферний ресторан, бар і затишна квартира.

Завдяки дяді дегустацію влаштувати дуже легко. У меню ви знайдете поживні, легкі та смачні закуски. Дядя знає що вони завжди на столі.

Це Улюблений хумус (170 грн), Улюблений форшмак (185 грн), Улюблений паштет (195 грн) з язика та курячої печінки з фініковим медом і фундуком, Улюблений сир (170 грн) з фініками та джемом з апельсинових скоринок. У ресторані можна спробувати – корисний Гуакамоле (240 грн), Хумус з овочами (290 грн) та копченим халумі на грилі, Баклажан на грилі (185 грн) з тахіною, фініковим медом і орегано та Баба гануш (185 грн) – салат із рублених баклажанів з тахіною, грецьким йогуртом та айолі карі, часником і зеленню.

Бан-марракеш (295 грн) – дві піти з мізками, гострою харіссою та пряним шукрутом. Сфіха (245 грн) – три відкритих пиріжка з листкового тіста з яловичим фаршем з тамариндом і зеленню. Подають з тахіною, м’яким яйцем, гострим соусом схуг і огірками.

Pita Kyiv

Pita Kyiv – сучасний ізраїльський ресторан. Команда закладу – проповідники ізраїльської стріт-фуд культури. Головна страва закладу – піта: вега, з яловичиною, куркою, мітболами з яловичини та баранини.

Цікава категорія меню – На тарілці. Тут ви знайдете цікаві закуски.

Якщо вам набридло шукати хумус у місті, просто завітайте до Pita Kyiv. Вам запропонують 3 види хумусу. Зі швармою (199 грн) – хумус, курка, томати й цибуля, соуси тхіна та харіса. Класичний (159 грн) – подається з пітою, фалафелем і нутом. З грибами (179 грн) – хумус, гриби гливи, печериці, свіжа цибуля, цибуля фрі, оливкова олія, піта.

Ще одна цікава закуска – Сабіх на тарілці (189 грн) – запечений баклажан за автентичним рецептом, варене яйце, огірок солоний, овочевий салат, картопля, хумус, тхіна, амба, кінза.

Любчик

Любчик – колоритний ресторан одеської кухні на Подолі, який входить у сім’ю ресторанів Дмитра Борисова. Саме тут можна відчути неповторний дух Одеси. У меню – раки, чорноморська рибка та морепродукти, закуски, м’ясні страви, салати, страви до пива та багато іншого.

Якщо ви не знаєте, яку закуску обрати, ідеальним варіантом стане паштет або хумус. У меню ви знайдете найніжніший паштет з курки (109 грн) і Хумус з горішками (109 грн). А також – інші цікаві закуски. Наприклад, Тарамасалата з кав’яру оселедця (129 грн) або Смажені телячі мізки (129 грн).

Сет закусок можна скуштувати, замовивши Великий одеський сніданок (199 грн). Разом із закусками – келих вина та основна страва на вибір.

Холодні закуски в ресторані – ідеально для компанії. В асортименті – Малосоли з бідону (198 грн), Рибна/Сирна таріль (від 159 грн), Таріль українського сала (179 грн).

Холодні закуски в ресторані – ідеально для компанії. В асортименті – Малосоли з бідону (198 грн), Холодна рибна таріль (159 грн), Сирна таріль (229 грн), Таріль українського сала (179 грн).

Швидше завітайте до закладу на стартери і не забудьте про донат на ЗСУ!

FAQ

  • Які закуски можна спробувати в ресторанах столиці?

Асортимент закусок неймовірний: гуакамоле, паштети, хумус, сабіх, тюлечка, бабагануш, мухамара.

  • В яких закладах Києва шукати хумус?

Hum:Hum.Kyiv, Любчик, Улюблений Дядя, Pita Kyiv пропонують різноманітні варіації хумусу: класичний та з різноманітними додатками.

  • Яка користь гуакамоле?

Гуакамоле – чудовий стартер, який нормалізує тиск, має низький глікемічний індекс і покращує зір. Він корисний для вагітних і для тих, хто слідкує за вагою. Регулярне вживання авокадо позитивно відобразиться на стані шкіри, волосся й нігтів. Скуштувати гуакамоле можна в ресторанах Argentina Grill та Улюблений Дядя.

  • ТОП кращих закусок до святкового столу: сучасні й традиційні варіанти

Традиційний варіант – меню холодних закусок. Це мясні, сирні, рибні тарілки, а також ніжний паштет, сало, соління тощо. Більше сучасний варіант – різноманітні оригінальні мезе з різних кухонь світу.

Скуштували закуски в Києві – не забудьте про донат на ЗСУ!??

Головна фотографія: Pexels.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Куди піти 14 лютого в Києві

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все