Львов

Львів готується до Дня подяки. І хоч це свято відзначає США і Канада найбільше, проте ми теж не проти покуштувати індичку у журавлиному соусі, випити чилійського сухого і подякувати за все те, що у нас є. Tomato.ua знайшов заклади, де приготують святкову птицю і накриють домашній стіл. У цій підбірці Grand SoLie, Mon Chef і FEST Hotel!.

3 події, які варто відвідати у Львові 26-27 листопада

Четвер, 26 листопада

Ресторан Grand Solie запрошує на Thanksgiving Day — День подяки. Головною стравою цього дня є святкова індичка. Традиційно її потрібно готувати власноруч, усією родиною. Ця пташка є основою святкового столу не просто так. За легендою, це була єдина дичина, яку могли вполювати перші поселенці.

Спеціально до Дня подяки по всій країні вирощують близько 50 тисяч індичок, щоб кожна родина мала можливість прикрасити цією стравою свій стіл. Зазвичай її фарширують яблуками, гарбузом, а потім запікають у духовці та подають з овочевим гарніром: зеленим горошком, кукурудзою, картоплею. Вважають, що всі ці овочі були на святковому столі першого Дня подяки. Проте заклад вирішив модернізувати гастрономічні смаки й розкрив більш широку гаму поєднання індички з різними добавками. Початок о 19:30. Вартість: 1500 грн з особи.

Mon Chef також запрошує на гастро-вечір на честь Дня подяки. Заклад відомий своїм культом м’яса, а меню — авторськими стравам європейської кухні, де основний акцент зроблено, звичайно ж, на м’ясних стравах. Якщо захочете там повечеряти, вам обов’язково запропонують страви з мармурової американської телятини, свинини, кролика, птиці або ягняти. Або ж можете скористатись спеціальним “столом шефа”. Що це означає? Шеф-кухар створює кулінарні шедеври з урахуванням індивідуальних смаків. Тому незалежно від того, що ви любите, ваші уподобання будуть почуті. До речі, у цей день відбудеться знайомство з новим шеф-кухарем ресторану, який приготує традиційну святкову вечерю із 4 страв. А яких саме, ви дізнаєтесь на святкуванні. Не забудьте скуштувати їхні колекційні вина з Італії, Франції, Іспанії, Чилі. Початок о 19 годині. Вартість: 850 грн за особу.

П’ятниця, 27 листопада

FEST Hotel! традиційно запрошує на вечірню дегустацію вин. Якщо ви обожнює цей напій, розумієте його смак і можете насолоджуватись ароматом терпкості, тоді спробуйте: іспанську ігристу каву (Brut), німецький рислінг, французький колімонтс каберне, італійське к’янті, португальську грасу. Щодо страв, то шеф-кухар підібрав такі, щоб найкраще підкреслили смак напою. Адже важливо не лише пити смачне вино, а правильно комбінувати його з продуктами. У меню: закуска капрезе, стейк з курки з тушкованим шпинатом та сиром дорблю, панакота з ягідним кулі. Початок о 19 годині. Вартість: 400 грн з особи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Ресторація над Цукернею – унікальний мікс традицій і культур

 

Поделиться: