Tomato.ua дізнався, що цікавого планують заклади столиці цього тижня. У цій добірці – дегустації, устриці та просеко, вечері, кулінарний майстер-клас. Обирайте, куди піти у Києві 19 – 22 січня. Більш детально про івенти GARAGE, Wine Club by Biologist, Марлин, Чайный клуб, Tres Francais.
Ресторани продовжують роботу у складний час попри постійні відключення світла і ворожі обстріли, аби підтримувати економіку, надавати робочі місця та допомагати всім, хто цього потребує.
Куди піти у Києві 19 – 22 січня
Четвер, 19 січня
У четвер GARAGE о 18:30 влаштовує винну дегустацію Вибір Клубу 22. У 2022 року Клубом виномандрівників було проведено 21 дегустацію, на яких кожного разу обирали кращі вина, їх набралося 23. Яскраві, вражаючі, живі та дуже особисті вина, які можна дегустувати не один раз та кожного разу знаходити для себе щось нове та хвилююче. Дяких з них вже немає у наявності, деякі змінили вінтаж.
Цього разу гості можуть скуштувати 8 кращих зразків з минулих дегустацій – 5 білих і 3 червоних.
Вина (кворум 5-6 учасників):
- Perill Blanc 2017 Clos Lentiscus (Пенедес / Іспанія),
- Vino di Sasso 2017 Sclavus (Кефалонія / Греція),
- Uno 2017 Tenuta Di Carleone (Тоскана / Італія),
- Côtes du Jura Savagnin ‘Varron’ 2018 Buronfosse (Жура / Франція),
- On the Rocks 2020 Tomislav Markovic (Баден / Німеччина).
7 учасників:
- Soave Colli Scaligeri ‘Castelcerino’ 2019 Filippi (Венето / Італія).
8-9 учасників:
- Volnay Rouge 2018 Domaine de Chassorney (Бургундія / Франція).
10 учасників
- Chablis «Le Montserre» 2018 Chateau de Beru (Бургундія / Франція).
Кворум – 5 учасників = 5 вин, якщо бажаючих буде більше, вина буде до 8 зразків на десятьох. Вартість участі: 1600 грн. Вино, хліб та цікава розповідь включені. Частину заробітку тут традиційно перерахують на нашу спільну перемогу.
Пʼятниця, 20 січня
Wine Club by Biologist о 19:00 влаштовує дегустацію «Мадера: острів вічної весни». Цієї п‘ятниці будемо розбиратися в особливостях та різноманітті Мадери. Чи досі її витримують у трюмах кораблів, які двічі перетинають лінію екватора? Чому Мадера народжується сонцем двічі? Та чи правда, що підписання Декларації про незалежність США проходило у супроводі саме цього португальського вина? Винна карта вечора:
- Madeira Special Dry, Henriques&Henriques,
- Madeira Finest Medium Dry 5yo, Henriques&Henriques,
- Madeira Boal 10yo, Henriques&Henriques,
- Madeira Sercial 10yo, Henriques&Henriques,
- Madeira Malvasia 15yo, Henriques&Henriques,
- Madeira Verdelho 15yo, Henriques&Henriques.
Вартість участі: 750 грн.
Субота, 21 січня
У суботу о 15:00 ресторан Марлин запрошує на презентацію нового seafood формату OYSTERS AND CHAMPAGNE BAR. Атмосферу створить легкий сет від DJ, на шоу-барі будуть відкривати устриці та відкорковувати ігристе. На гостей чекають такі спеціальні пропозиції:
- Кегове просеко (115 грн),
- Просеко Montelliana Meliora Millesimato Treviso DOC (170 грн),
- Устриця Ламбер (90 грн),
- Устриця Чорна перлина (110 грн),
- Устриця Жилардо (159 грн).
Чайный клуб о 17:00 запрошує відсвяткувати Китайський Новий Рік – Рік чорного водяного кролика. В програм вечораі:
- традиційне варіння чаю на живому вогні;
- прогноз на 2023;
- хода Новорічного Дракона;
- ігри та розіграші призів;
- чайно-музична феєрія;
- чайні ворожіння;
- святковий торт.
Вартість участі: 1180 грн. 10% вартості квитка піде на благодійність до фонду відновлення та реабілітації наших воїнів.
Неділя, 22 січня
У неділю об 11:30 Tres Francais влаштовує перший у цьому році урок кулінарної школи. Разом із кулінарним екпертом Матьє Арденом і шеф-кухарем Дмитром Стойловським будемо готувати традиційний січневий королівський пиріг Galette des Rois з горіховим кремом та зимовий теплий салат з курячою печінкою. Вартість участі: 775 грн.
Як відвідаєте івент – не забудьте задонатити волонтерам або захисникам!??
І ще..
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!