Рецепт дня

Шеф-кухар Євген Клопотенко закликає: не знаєте, що робити і куди себе діти – печіть паски. По-перше, тісто заспокоює і надихає. По-друге, у вас є можливість створити щось прекрасне і добре. Tomato.ua допоможе розвіяти міф про те, що приготування паски – дуже складний процес, який займає багато часу і вимагає багато зусиль. На нашому порталі – найелементарніший рецепт паски від Євгена Клопотенка.

Українська нація продовжує квітнути навіть під час війни, це наша сила і причина, по якій ми переможемо. Тому готуйте смачну їжу, обіймайте родину та діліться добром з оточуючими.

Маєте можливість – печіть паски. Маєте можливість приготувати на 1 чи 2 більше – печіть паски та діліться ними. З рідними, друзями, з незнайомими. У приготуванні паски вам допоможе талановитий шеф-кухар.

Тісто – це про дуже добру енергію життя. А таке зараз треба створювати та розповсюджувати.

Ви можете підтримати паскою військових, волонтерів, українців, яким довелося покинути свої домівки.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився найелементарнішиим рецептом найсмачнішої паски. Паску з легкістю зможуть приготувати навіть ті, що взагалі ніколи нічого з тіста не робили.

Просто тримайте у себе в голові: ви нічого складного не робите, ви просто змішуєте продукти за певною логікою.

Для зручності Євген виклав рецепт у форматі відео.

Рецепт паски від Євгена Клопотенка

Варто зауважити, що розраховує шеф-кухар усе на 4 порції. Час приготування пасок – 30-35 хвилин, а час підготовки – 2 години.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 12 г сухих дріжджів
  • 50 г цукру (+ 80 г для родзинок)
  • 50 г вершкового масла (+ 80 г для родзинок та + для змащування форм)
  • 230 мл гуслянки (або суміші айрану з молоком)
  • 7 жовтків
  • 180 г родзинок (попередньо замочіть їх у воді).

Спосіб приготування

  1. У велику миску висипте 500 г пшеничного борошна. Євген Клопотенко вирішив її не просіювати, але ви можете за бажанням це зробити.
  2. Додайте 12 г сухих дріжджів та перемішайте. Після чого додайте 50 г цукру та 50 г м’якого вершкового масла.
  3. Влийте 230 мл гуслянки. Якщо ви не маєте цього кисломолочного продукту, використовуйте суміш молока з айраном.
  4. Відокремте 7 яєчних жовтків і додайте в миску. Ретельно перемішайте спочатку ложкою, потім вимішуйте руками приблизно 15-20 хвилин.
  5. В іншій мисочці змішайте 180 г родзинок із 80 г цукру і 80 г м’якого вершкового масла. Перемішайте і додайте в тісто. Розмішайте, щоб рівномірно розподілити.
  6. Накрийте тісто харчовою плівкою та поставте тепле місце на 40-50 хвилин.
  7. Потім обімніть тісто і розкладіть за формами, змащеними вершковим маслом. Викладайте приблизно на ¾ кожної форми. Залиште для підйому ще на 40 хвилин.
  8. Увімкніть духовку розігріватись до температури 165 градусів. Коли вона розігріється, поставте форму на дно з гарячою водою.
  9. Поставте форми з тістом в духовку і випікайте протягом 30-35 хвилин. Готовим паскам дайте трохи охолонути у формах і прикрашайте до смаку. Смачного!

Готуйте, підтримуйте себе і близьких. Ваш дім — це те, що всередині вас (і я то не про паску, яку ви швиденько з’їсте). Цьом.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Ароматні паски до Великодня: прості рецепти у воєнний час

Поделиться: