Чернигов

Наближається Великдень – свято, на яке з нетерпінням чекають усі українці. На жаль, цього року не вдасться відсвяткувати звичним способом. Але всьому світу відомо, що українці – незламний народ, який попри все дотримується традицій. Одна лише посівна чого варта😉 Тож українці готуватимуть паски до Великодня попри все. Tomato.ua поділиться простими рецептами у воєнний час.

Близько 10 мільйонів українців виїхали закордон, деякі лишились домівок, багато кому доводиться майже весь час ховатися у бомбосховищах від вибухів і пострілів.

Прості рецепти пасок до Великодня під час війни

Навіть у складних умовах можна приготувати паску до Великодня. Ми поділимося кількома простими та швидкими рецептами. Для двох із них не знадобиться навіть плита й духовка. Це Паска у мультиварці, Ледача Паска та Сирна паска без яєць і випічки.

Паска у мультиварці

Мультиварка – зручна й компактна річ, яку можна взяти з собою в інше місто або навіть у сховище.

Для приготування Паски в мультиварці знадобляться:

Для тіста:

  • 700 г борошна;
  • 5 яєць;
  • 200 мл молока;
  • 125 г розм’якшеного вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • дрібка ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • 1 ч.л. сухих дріжджів;
  • родзинки та інші сухофрукти за смаком.

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок;
  • 200-250 г цукрової пудри;
  • 1 ч.л. лимонного соку;
  • 1 упаковка кондитерської посипки чи прикраси.

Приготування

  1. Замочіть у воді родзинки та інші сухофрукти, а потім обсушіть паперовим рушником.
  2. Збийте яйця з дрібкою солі.
  3. Перетріть цукор із розм’якшеним вершковим маслом.
  4. Змішайте усі сухі інгредієнти разом: борошно, ванільний цукор, сухі дріжджі.
  5. Поєднайте сухі та рідкі інгредієнти, поступово додайте молоко, вимішуйте тісто.
  6. Накрийте тісто плівкою та поставте у тепле місце.
  7. Додайте родзинки та інші сухофрукти до тіста. Обережно розмішайте, вкладіть у чашу мультиварки, застелену пергаментом і змащену вершковим маслом.
  8. Випікайте за інструкцією вашої мультиварки на режимі випічки.

Приготування глазурі:

Збийте яєчний білок до піків, обережно додайте цукрову пудру та лимонний сік, помішайте. Пудри може знадобитися більше, ніж 200-250 г, — все залежить від розміру білка.

Коли паска випечеться та охолоне, намастіть її глазурю та посипте посипкою або прикрасьте за смаком.

«Ледача» паска

Це простий і швидкий рецепт, який ідеально підходить воєнного часу.

Інгредієнти:

  • 4 склянки борошна;
  • 50 г дріжджів;
  • 3 яйця;
  • 1 склянка теплого молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • дрібка солі;
  • 1 склянка цукру.

Приготування:

  1. Розведіть дріжджі у теплому молоці, введіть 3 яйця, влийте розтоплене масло. Додайте цукор, сіль і, поступово, борошно. Гарненько вимішайте.
  2. Розкладіть тісто у змащені маслом форми, лишіть підходити на 3-4 години. Випікайте 40-45 хвилин.
  3. Для глазурі візьміть склянку цукру, розтирайте з одним яєчним білком і трьома столовими ложками лимонного соку доти, доки суміш не загусне.
  4. Змастіть паску глазур’ю та трохи підсушіть її у духовці.

Сирна паска без яєць і випічки

Творожна паска без яєць і випічки – це реальність. Такий десерт просто тане в роті, він неодмінно сподобається дорослим і дітям.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру (творогу) будь-якої жирності;
  • 100 г вершкового масла;
  • 60 г цукру;
  • 200 г сметани;
  • 100 г цукатів;
  • 30 г кокосової стружки;
  • 50 г волоських горіхів або мигдалю.

Спосіб приготування:

  1. Сир пробийте блендером або протріть через сито. Повинна вийти однорідна щільна кашка.
  2. В окремій ємності змішайте цукор зі сметаною. За бажанням додайте ванілін або ванільну есенцію. Також додайте кокосову стружку і все гарненько перемішайте.
  3. У ємність із сиром викладіть сметанну суміш і шматочки м’якого вершкового масла. Знову перебийте все блендером до утворення однорідної маси.
  4. Додайте горішки та сухофрукти. Перемішайте ложкою. В спеціальну форму для паски акуратно викладіть вологу марлю, наповніть форму сирною масою до самого верху.
  5. Накрийте залишками марлі та приберіть у холодильник під гніт. З паски витікатиме рідину, тому обов’язково поставте під неї тарілку.
  6. Останній штрих – дочекатися наступного дня. Десерт готовий!

Сподіваємося, завдяки нашій статті ви вже обрали для себе рецепт паски. А якщо ні – слідкуйте за наступними публікаціями!

‼Будьте обережні! Цього року краще не ходити до церкви святити паски у ніч на Великдень. Це може бути небезпечно.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Обіймаємо людей через їжу: кулінарна підтримка від Євгена Клопотенка

 

Поделиться:
Показать все

Читать статьи о Винница

Показать Все Показать все

Читать статьи о Днепр

Показать Все Показать все

Читать статьи о Запорожье

Показать Все Показать все

Читать статьи о Киев

Показать Все Показать все

Читать статьи о Лайфхаки

Показать Все Показать все

Читать статьи о Львов

Показать Все Показать все

Читать статьи о Николаев

Показать Все Показать все

Читать статьи о Новости

Показать Все Показать все

Читать статьи о Одесса

Показать Все Показать все

Читать статьи о Рецепт дня

Показать Все Показать все

Читать статьи о Ужгород

Показать Все Показать все

Читать статьи о Харьков

Показать Все Показать все

Читать статьи о Херсон

Показать Все Показать все

Читать статьи о Черкассы

Показать Все Показать все

Читать статьи о Чернигов

Показать Все