Переглядів: 5053 Час на прочитання: 9 хв
Куди піти у Києві

Кондитерські вироби від столичних ресторанів подарують не лише неймовірні смакові враження, але й естетичне задоволення. Tomato.ua розповість про нові десерти від шеф-кухарів Києва. У добірці Dolceteka, Fandom, Кулінарний дім «ІБІС», 044 cafe, NAMELAKA, Milk Bar, Середа, Незалежність.

Солоденьке піднімає настрій, сприяє мозковій активності та допомагає справитися з тим, що відбувається в нашій країні. Заклади продовжують працювати, щоб підтримувати економіку, захисників і всіх українців.

Dolceteka

Dolceteka by Bassano– бістро по-італійськи й кондитерська, де завжди повна вітрина солодощів, які готують із найкращих продуктів. З десертами ідеально смакує традиційна італійська кава. У закладі на вас також чекають цікаві сніданки й обіди для любителів швидко перекусити. А вечорами – вино, авторські коктейлі та відверті розмови.

В асортименті – різноманітні десерти на будь-який смак, шоколадні цукерки, еклери, 7 смаків морозива, макарони, шоколад, мармелад, випічка, шоколадні цукерки без цукру.

Яскравий новий Тарт з ягодою і Тарт з полуницею – справжнє нагадування того, що літо триває. Але водночас добігає кінця, тому встигніть скуштувати ягідні десерти.

Цікавинка від Dolceteka – яскраві десерти, які виглядають, як справжні фрукти. Інжирний персик, Абрикос Дісароно (по 150 грн) неодмінно вас вразять.

У меню ви знайдете безліч улюблених тортів: Естерхазі, Токіо, Наполеон, Медівник з халвою, Чізкейк з горішком (від 110 грн). а також еклери: полуничний, лимонний, шоколадний, екзотік, сабайон (від 105 грн).

Fandom

Fandom – міське кафе з ресторанним сервісом, авторською європейською кухнею, сніданками, які готують протягом усього дня, а також широким вибором вина, коктейлів і запашною Specialty кавою.

У Fandom є власна кондитерська, де випікають авторські яскраві десерти на будь-який смак. В асортименті – торти, тістечка, випічка, еклери. Також пропонують смаколики без цукру, глютену та лактози.

Рекомендуємо скуштувати авторський чізкейк Чорниця-Ваніль (225 грн). Яскравий чорничний ганаш з білим шоколадом поєднується з чорничним конфі, а далі – крем-чіз із додаванням натуральної ванілі на фірмовому штройзелі з мигдального борошна.

У Fandom можна відчути смак справжнього Київського торту (235 грн) – ідеально для тих, хто обожнює своє місто, та приїхав сюди в гості. Ганаш із додаванням молочного шоколаду та фундучного праліне огортує та насичує класичні коржі з меренги. А для краси й кращого смаку – колотий фундук.

Варто також звернути увагу на ніжний фісташковий Наполеон (185 грн). Класичне тісто разом із заварним кремом і фісташковою пастою – неймовірне поєднання, яке тане в роті.

Кулінарний дім «ІБІС»

Кулінарний дім «ІБІС» разом із одеським шеф-кондитером Русланом Вичеровим, який відкрив успішні проєкти в США та Гонконгу, розробили нову лінійку десертів. У ній багато цікавого: від ніжних тістечок до багатошарових ароматних тортів.

Тістечко морквяне (90 грн) з пряного горіхового бісквіту з білим шоколадом – саме та морква, яка сподобається дітям.

Цікава новинка –  реалістична Філіжанка Тірамісу, на вигляд як справжня чашка кави. Це повітряний десерт на основі сиру маскарпоне з бісквітом у поєднанні з кавовим пуншем. Філіжанку готують із білого та молочного шоколаду.

Окраса кондитерських виробів – Торт Black Forest (750 грн), схожий на справжній ліс із гілочками розмарину. Це повітряний шоколадний бісквіт, просочений вишневим конфі з ароматом рому й кориці. Начинку готують із ванільного крем-сиру, шоколадного велюру та мусу з молочного шоколаду.

Класичний торт Спартак (500 грн/1 кг), який став візитівкою «ІБІС», теж оновили. Тепер торт більш суворий, але такий же чудовий, з надзвичайно тонкими медово-шоколадними коржами.

Десерти можна замовити на сайті з доставкою або забрати самостійно на бульварі Лесі Українки.

044 cafe

044 cafe – атмосферне кафе, створене для тих, хто обожнює Київ. Тут готують сніданки цілий день, а також різноманітні цікаві страви.

044 cafe пропонує солодощі на весь день. В асортименті – Тарт з полуницею/лохиною/малиною (125 грн), Трюфель, Горішок, Coco-nut, Твоя улюблена булочка (85 грн), Брауні з солоною карамеллю (95 грн).

Окрема категорія меню – яскраві ніжні тортики. Рекомендуємо скуштувати фірмовий арахісовий 044вський (215 грн), Улюблений Наполеон (185 грн), Чизкейк вишневий (255 грн) та Мрія (165 грн) – легкий повітряний, меренговий торт із додаванням згущеного молока, кураги, чорносливу та родзинок. Цікаві новинки – Шоколадний торт і Ягідний сметанник. На вашу увагу також заслуговують торти Red velvet і Чізкейк печиво Lotus.

Для свята або для настрою ви можете замовити цілий торт. Замовлення приймають за 2 доби.

Встигніть також замовити круасани: Мигдалевий і Найшоколадніший.

NAMELAKA

NAMELAKA – дуже затишна й мила кондитерська, оформлена в рожевих тонах. Тут готують неймовірні тортики й солодощі.

У меню представлені тортики на будь-який смак: новий Наполеон із запеченою грушею (205 грн), Медовик із вишнями (205 грн), Хатинка (185 грн), яка поверне вас у дитинство.

Ви неодмінно повинні скуштувати новинку – Новий рулет Матча на банановому з манго та маракуйєю. Тонкий японський заварний бісквіт із чаєм матча, ніжна бананова намелака, соковита серединка з манго та маракуї, ковдра з вершкового крему з матча та маскарпоне і гніздечка з маракуєю.

Ще один яскравий рулет – Полуниця з вершками (195 грн) – легкий білковий бісквіт, ніжний намелачно-пломбірний крем і багато свіжих ягід полуниці.

Must eat для киян і гостей міста – Намелачний Київський торт (160 грн). Це сім хрустких білкових коржиків із лісовим горіхом обіймаються з кремом на намелачному згущеному молоці. А на ньому зелено-білим намистом розквітають каштани.

З солодощів пропонують Хрусткий горішок і Трубочку зі згущеним молоком, Намелачний еклер у шоколаді з ягодами, Еклер із дитинства, Пташине молоко (від 30 грн).

Milk Bar

Milk Bar пропонує дивовижні інстаграмні десерти. У меню – патріотичні Цукерки Мій Київ (350 грн), Три молока (99 грн) – міні торт з пропиткою з трьох видів молока з кремом із легких вершків, Банановий пудинг (169 грн) – бруклінський десерт із бананами, заварним кремом і ванільним кукіс. А також – класичний британський десерт Sticky Toffee Pudding (145 грн) – фініково карамельний бісквіт на основі карамелі з додаванням бурбона. Подають теплим із кулькою ванільного морозива, зверху поливають карамеллю, посипають мигдалево-вівсяним крамблом.

У меню ви знайдете цікаві торти: Морквяний (175 грн), новенький Passion Cake (199 грн) з шоколадними дропсами та маракуєвим кердом, Найдовший шоколадний (199 грн), Popcorn Unicorn (189 грн) – магія карамелі, банану та попкорну. Бестселер – Victoria’s Secret (235 грн) – варіація на тему відомого англійського торту: малинові й мигдалеві корді та мус з білого шоколаду в поєднанні зі свіжою полуницею.

Ви ще можете замовити солодкі подарунки з нової спешл лінійки для коханої/коханого, якщо не було можливості привітати саме 14. А якщо привітали, то привітайте ще раз.

Середа

Середа – нова кав’ярня, яка перевідкрилася на Нижньому Валу на місці Veterano Brownie. Раніше заклад працював на Прорізній. Серед співзасновників – подружжя переселенців із Донецька та шеф-кондитер із Маріуполя, які переїхали ще 2014 року. Тут на вас чекають торти, кава та перекус 100% vegan.

Основна категорія меню – торти з оригінальними назвами. Новий – матча-лимонний (1424 грн), Блекаут (1104) – шоколадно-горіховий, Торт від Гагріда для Гаррі Поттера або для тебе (964 грн), Либідьский (1024 грн) – він же Київський, Наполевін (776 грн) – як класичний, тільки з кокосовим кремом.

Неодмінно замовте доброчинний десерт Місто троянд (378 грн), названий на честь Донецька. Це десерт про ностальгію, любов та віру у відновлення справедливосі та наших кордонів. Всередині: малинове кюлі, ванільний ганаш і трояндовий бісквіт. Присипка з пудри малини та пелюсток троянд, а також їстівний прапорець.

У меню ви також знайдете Зефір цитрусовий та ягідний (228 грн), шоколадно-горіховий Кекс Сафо з декором (450 грн), сміливий український пряник Bravery (88 грн) та Штолен (580 грн).

Незалежність

Незалежність – атмосферна кав’ярня, яку відкрили Нікіта та Таня – переселенці з Херсона. Через війну їм довелося виїхати зі свого рідного міста, полишивши рідних, друзів і свою мережу кав’ярень, якій 5 років.

Незалежність – назва, яка з’явилася після того, як пара провела два місяці в окупації та зрозуміла, як важливо бути вільними й незалежними. Мета підприємців – зробити так, щоб у кав’ярні кожен гість відчував свободу та спокій: від простої кави до затишних посиденьок на літньому майданчику.

Заклад пропонує цікаві десерти, які завжди покращують настрій. Одна з оригінальних позиції – Паштейші – португальські тістечка з заварним кремом. Незамінний десерт на вітрині – макарон із різними начинками.

У кавярні Незалежність можна також скуштувати Вупіпай, Лимонний тарт, Вафельний тортик і Трубочку зі згущеним молоком, як у дитинстві. А також – Фісташковий, Мигдалевий круасани та крафтове печиво.

Скуштували десерт у закладі – не забудьте про донат на ЗСУ!??

Головна фотографія: Namelaka.

FAQ

«Нові десерти від шеф-кухарів Києва» – це добірка закладів, які представляє найсвіжіші та найцікавіші новинки від провідних шеф-кухарів столиці. Ця стаття присвячена огляду та опису нових оригінальних десертів, які готують у ресторанах, кафе й кондитерських Києва. Ви дізнаєтеся про найбільш вражаючі та привабливі десерти, які варто спробувати цього сезону.

У статті наведені рекомендації щодо кафе та ресторанів, де ви можете спробувати нові десерти від шеф-кухарів. До них входять заклади зі списку топових кафе Києва з найкрасивішими десертами, а також кондитерські та пекарні, що славляться смачною випічкою та солодощами. У добірці від Tomato.ua – Dolceteka, Fandom, Кулінарний дім «ІБІС», 044 cafe, NAMELAKA, Milk Bar, Середа, Незалежність.

У цій статті ми детально описуємо нові десерти, які готують шеф-кухарі різних закладів Києва влітку. Ви дізнаєтеся про яскраві солодощі, які варто скуштувати. Це, наприклад, Тарт з полуницею в Dolceteka, Київський торт у Fandom, Ягідний сметанник у 044 café й торт Black Forest, схожий на справжній ліс.

Київський торт – той десерт, який неодмінно повинен скуштувати кожен киянин і гість міста. Заклади пропонують традиційні та сучасні інтерпретації тортики. У Fandom можна відчути смак справжнього Київського торту: ганаш із додаванням молочного шоколаду та фундучного праліне огортає та насичує класичні коржі з меренги. А для краси й кращого смаку – колотий фундук. Намелачний Київський торт – це сім хрустких білкових коржиків із лісовим горіхом, які обіймаються з кремом на намелачному згущеному молоці. А на ньому зелено-білим намистом розквітають каштани. У кафе Середа пропонують Либідьский тортик – він же Київський.

Солодкі новинки від шефів Києва відзначаються оригінальними смаковими поєднаннями та комбінаціями, естетичним оформленням, неординарними рішеннями, унікальністю, креативністю й використанням найсвіжіших інгредієнтів. Заклади представляють справжні кулінарні шедеври, що відрізняються від звичайних десертів. Ще одна з переваг – у тому, що ви можете скуштувати сезонні новинки. Наприклад, десерти з ягодами та фруктами, які не готуватимуть узимку або восени.

У закладах Києва можна знайти різноманітні десерти, такі як тістечка, торти, еклери, тарти, шоколадні цукерки, солодощі без цукру, макарони, мармелад, натуральне морозиво, випічку та багато іншого. Шефи тішать улюбленими позиціями, які вже стали класикою, та дивують авторськими смаколиками.

Деякі з ресторанів та кав’ярень можуть пропонувати замовлення цих десертів з собою або з доставкою по Києву. Деталі можна знайти на сайтах відповідних закладів. Заклади можуть пропонувати власну доставку кур’єром, на таксі або через спеціальні сервіси.

Відвідування кулінарних закладів, які представляють нові десерти, дозволить насолодитися справжньою гастрономічною подорожжю через різноманіття солодких страв і стильних кулінарних творінь. Деякі ресторани й кафе пропонують унікальні десерти, які ви більше ніде не скуштуєте.

Якщо ви є шеф-кухарем або власником кулінарного закладу і бажаєте долучитися до огляду, зв’яжіться з менеджерами Tomato.ua для надання додаткової інформації та матеріалів і обговорення деталей. Ви можете взяти участь у добірці або замовити індивідуальну статтю про ваш заклад/ меню/ страви/ десерти.

Стаття надає рекомендації, які допоможуть знайти найближчі заклади у Києві, де можна скуштувати нові десерти від шеф-кухарів. Інформація з адресою, контактами і графіком роботи конкретного закладу міститься у його профілі на нашому порталі. Ви також можете знайти цю інформацію на сайті, в соціальних мережах обраного кафе/ ресторану або в пошуковій системі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 5

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все