Місто каштанів продовжує тішити новими незвичайними місцями. Протягом останнього місяця в столиці відкрився заклад в ізраїльському стилі, кафе та ресторани з випічкою, фастфудом, корейським комфорт фудом і вишуканими стравами від судді «МайстерШеф». Tomato.ua розповість про нові заклади Києва. У підбірці Tel Aviv Sandwich, Asian Bowl, ШВАРЦ, Завертайло, CHEF’s TABLE.
Tel Aviv Sandwich
Tel Aviv Sandwich – новий заклад в ізраїльському стилі в самому центрі Києва. Тут можна спробувати соковиті сендвічі, які готує шеф родом із Тель-Авіва. В асортименті закладу представлено багато видів м’яса, авторські булочки. У приготуванні страв використовують лише свіжі продукти – ніякої заморозки.
У Tel Aviv Sandwich можна поснідати, пообідати та повечеряти. Гості відчують неймовірний аромат, і одразу виникне бажання щось спробувати. Цікаві позиції меню – тост «Екстра» з подвійною порцією м’яса (140 грн), Тост з однією сосискою та порцією м’яса (140 грн), Тост веганський (125 грн).
Asian Bowl
Asian Bowl – заклад, який спеціалізується на корейському comfort food та інших азіатських стравах. У меню на постійній основі представлена традиційна крохмальна локшина Чапчхе (від 150 грн) з батату, Бібімбап (170 грн) – боули з паровим рисом та овочами. Складники до кожної страви можна обрати самостійно: тофу або м’ясо.
Asian Bowl пропонує широкий асортимент страв для вегетаріанців. У закладі можна спробувати домашнє кімчі та відому корейську страву Кімбап (від 69 грн) – рол з норі, рису, дайкону та різних додатків у вигляді овочів або м’яса. Нещодавно у меню з’явився напій на основі кульок чорної тапіоки – Bubble Tea (або Boba Tea). Скуштувати страви можна в закладі та на терасі. Також є доставка і take away.
ШВАРЦ
ШВАРЦ – новий формат закладів вуличної їжі в Києві. Це точка з випічкою, у форматі самовиносу, на вулиці Костянтинівській на Подолі. Фірмова страва закладу – ШВАРЦ (від 79 грн) – пухка булочка зі свіжим м’ясом, томатами, листям салату, огірком, червоною цибулею та соусом ШВАРЦ.
ШВАРЦ представлений у двох розмірах – ситний 100 г м’яса та класичний 70 г м’яса. Булочку печуть прямо на місці та усі соуси роблять самостійно. До ШВАРЦ можна замовити ШВАРЦ картоплю, картоплю у фритюрі з пікантними спеціями та ШВАРЦ кульки, напої та ШВАРЦ айран, який також готують самостійно.
Завертайло
Завертайло – новий заклад на Межигірській від власників мережі кафе Honey Станіслава та Анни Звертайло. Це умовний casual dining зі стравами на кожен день, але не простими. Завдяки вікнам-трансформерам кафе поєднується з терасою.
Заклад спеціалізується на хлібі та випічці власного виробництва (шляхетні круасани, крафіни), яку випікають щодня. Фірмовий хліб Завертайло (55/77 грн) готують з тіста 48-годинної ферментації на кислій заквасці. Також пропонують закуски до хліба, основні страви, натуральне вино та інші напої. Цікаві позиції меню – Круасан із маком і вишнями (65 грн), Тост зі страчателою, печеними перцями, анчоусами, песто (195 грн).
CHEF’s TABLE
На Мечникова відкрився CHEF’s TABLE – новий ресторан-перформенс Володимира Ярославського, співвласника та шеф-кухаря ресторану Lucky, бренд-шефа магазину Good Wine та судді кулінарного шоу «МайстерШеф». Це Open kitchen restaurant, де зійшлися двоє з безцінним досвідом і однією ідеєю – Володимир Ярославський в колаборації з Елеонорою Барановою, учасницею «МайстерШеф» і проєкту «Топот».
У CHEF’s TABLE можна скуштувати вишукані страви: Мус з копченого лосося, Крокет з хамоном і тар-тар з чорного ангусу, Цибуля порей з мідіями, Хвіст лобстера з маслом нуазет, Пончик з бичачими хвостами, Французький голуб з овочами, Чізкейк з горгонзоли. Вартість сету меню з 7 страв, пляшки води та келиха шампанського – 3300 грн.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!