Переглядів: 1396 Час на прочитання: 4 хв
Львов

Якщо ви приїжджаєте у Львів, будьте готові до того, що тут великий вибір ресторанів авторської кухні. Є велика спокуса не втриматись і зробити собі гастротур! Усі страви унікальні, тому відрізняються від тих, які вже є на ринку. У європейській кулінарії кажуть, що кухар може бути професіоналом, коли у його рецептах є хоча б одна авторська страва. Правда це чи ні, ви можете перевірити самі. Tomato.ua знає, де знайти ресторани з авторською кухнею у Львові. У цій підбірці: Ференс, Амадеус, Ресторація Бачевських, Цепелін, Split.

Топ-5 ресторанів з авторською кухнею у Львові

Ференс 

Куштувати авторську кухню у Львові розпочинайте з ресторану у готелі Ференс. Заклад розташований на найвужчій вулиці міста, яка носить ім’я відомого композитора – Ференца Ліста. Звідси і назва закладу.  Тут є також пивний ресторан з авторським пивом, красива тераса Atrium і багато стильних номерів для відпочинку. Пивний ресторан розташований на цокольному поверсі готелю. Тут представлені різні види ірландського, бельгійського та локального пива. Родзинка закладу – спеціально зварене пиво «Ференц». Під пиво пропонують м’ясо, за приготуванням якого можна спостерігати на відкритій кухні ресторану.


Що спробувати з авторських страв? Свинячі реберця BBQ (195 грн), стейк томагавк (465 грн). Вони приготовані за авторською технологією, яку шеф-кухар тримає в секреті. Tomato.ua радить скуштувати сібас з пікантними овочами (245 грн). А на десерт обов’язково замовте морозиво з пивом, беконом та ананасом (110 грн). Ви такого ще ніде не пробували!

Амадеус

Ресторан Амадеус розташований в історичному центрі Львова. У закладі використовують інгредієнти вищої якості для приготування страв, які поєднують неймовірний смак з унікальною презентацією. Кожен стейк, який подає кухар, готується в пічці на деревному вугіллі. Меню включає такі страви: іспанську паелью, англійську страву Fish and Chips, коропа, запеченого в сметані, біфштекс Амадеус з картопляним пюре і печеними помідорами чері, а також різноманітні страви італійської кухні.

Ресторан відомий своїми супами (домашнім капусняком, запеченим в горщику, цибулевим супом по-французьки, флячками з телятиною та сметаною, запеченими в горщику). Середній чек — 200 грн.

Ресторація Бачевських

Ресторація Бачевських має довгу історію, яка до сьогодні залишається однією з найбільших прикрас закладу. Ресторан присвячений родині Бачевських — засновникам першої у світі офіційної фабрики горілки, меценатам і громадським діячам. Проте цей напій не єдине чим може здивувати ресторан. Настоянки влласного виробництва (понад 80 видів), а також по-новому представлена автентична галицька кухня.

Що сробувати з меню? Пісний борщок з вушками (76 грн) — це найстаріший з зафіксованих в історії рецептів борщу: буряк квашений, буряк тушкований, буряк варений, і в цьому всьому гриби та тісто. Саме таким був борщ 700 років тому. Tomato.ua радить спробувати січеник з кролика (рублений січеник тушкований у вершковому соусі, подається з баношем і бринзою). Ціна — 175 грн. А щодо наливок, спробуйте малинову, айвову, наливку з аронії і горіховий бальзам (по 25 грн за 50 г),

Цепелін

У ресторані Цепелін можна однаково приємно випити ранкової кави, провести обід із колегами, відсвяткувати день народження чи відгуляти весілля. В меню є авторські страви української та європейської кухні: ніжна риба, соковите м’ясо, легкі гарніри та вишукані десерти, що не залишать байдужими навіть гурманів.

Що спробувати з меню найперше? Фірмовий рулет «Оскар» (млинці зі шпинатом, лососем та сиром філадельфія, 189 грн). До рулету замовте фірмовий салат з лососем та креветками (240 грн). Tomato.ua рекомендує спробувати «Рубу в торбі» (лосось смажений з овочами, запечений у слоєному тісті, 190 грн).


Split

Ф’южн-ресторан клубу преміум-класу Split, розташований в самому центрі міста Львова. У цьому закладі можна спробувати авторську паназіатську кухню, над якою працює шеф-кухар з 15-річним стажем, Роман Щурко. Також кожен гість може спостерігати за приготуванням страви, адже тут відкрита кухня.  До речі, щодо свіжості морських продуктів теж можете не переживати. У ресторані є спеціальний акваріум з морепродуктами.

Дещо з меню: салат кайсоу з горіховим соусом (185 грн), татакі з тунця з карамелізованим фундуком (255 грн). З рибних страв скуштуйте палтуса дикого відлову (275 грн) або дорадо (175 грн) приготовані на робаті або тепані. Суть приготування полягає в тому, що кухар готує продукти на широкій металевій сковорідці тепан поряд з людьми, які їдять, тому гаряча страва відразу потрапляє до тарілок. Також родзинкою меню є різноманітні димсами (з креветкою та гребінцями (75 грн/1 шт), з куркою та овочами (39 грн/1 шт), з телятиною та бараниною (25 грн/1 шт). Це легенькі закуски, прийшли до нас з Китаю, їх китайці їдять разом з чаєм.

І ще…

Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук, щоб не пропустити найактуальніші новини ресторанів!

https://tomato.ua/blog/for-which-restaurants-you-should-go-to-lviv/
Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.