Переглядів: 4812 Час на прочитання: 3 хв
Новости

Світ продовжує пізнавати українську культуру. Одесит відкрив ресторан української кухні у місті Варна у Болгарії. Назва закладу Stefania символічна – на честь легендарної пісні, яку співають у різних куточках світу. Tomato.ua розповість детальніше про заклад.

Ресторан Stefania відчинив свої двері 8 липня у болгарському місті Варна. На відкритті відбулася презентація української громади «Ми разом».

Ресторан у Варні не дарма отримав саме таку назву. Перемога українського гурту Kalush на Євробаченні дуже важлива для нас. Українців підтримують жителі різних країн. Пісня Стефанія звучить по всьому світу. Тож назва закладу дійсно символічна.

Команда ресторану – це переважно переселенці з українських міст.

Нам усім не вистачає куточку рідного дому. Тож у ресторані є все для відпочинку наших, українців, а також для тих, хто хоче смачно повечеряти та гарно провести час – розповідає адміністраторка закладу Ірина, яка була вимушена виїхати з Херсону через окупацію міста російськими військами.

У закладі готують страви як української, так і болгарської кухні.

Цікаві позиції – Деруни зі сметаною та білими грибами (178 грн), Банош зі шкварками та овечою бринзою (≈ 147 грн), Котлета по-київськи з картопляним пюре та засоленими огірками (≈255 грн), Асорті сала (≈200 грн), Вареники з яловичиною (≈162 грн), Картопля фрі з домашньою бринзою (≈76 грн).

1 болгарський лев — це приблизно 15.5 українських гривень.

Під час трапези в ресторані звучать пісні у виконанні українських артистів. Меню представлене двома мовами – українською та болгарською.

З перших днів відкриття ресторан привернув увагу переселенців з України, а також жителів і гостей болгарського міста Варна.

«Багато відвідувачів ресторану «Stefania», особливо місцеві жителі, діляться з нами своїми враженнями та розповідають, що їм найбільше сподобалося, і що, можливо, вони б хотіли змінити у стравах. У майбутньому ми, можливо, внесемо певні корективи до меню ресторану», – наголосила Ірина.

Якщо ви у Болгарії, підтримайте команду закладу та завітайте на смаколики!

І не забувайте допомагати українській армії, завдяки якій у вас є ця можливість!??

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Добірка кращих літніх коктейлів у закладах Києва

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.