Переглядів: 3945 Час на прочитання: 6 хв
Топ-5

У столичних ресторанів, барів і кафе є чудовий рецепт, який допоможе розслабитися, потішити смакові рецептори та хоч на хвилинку відволіктися від жахіть, які і досі відбуваються в нашій країні. Це яскраві напої з улюбленими та оригінальними поєднаннями, приготовані з традиційних і сезонних інгредієнтів. До вашої уваги – добірка кращих літніх коктейлів у закладах Києва від Tomato.ua. Розповідаємо про LoggerHead Bar, P2B, ROJO OJO, Talkies Bar, KISA Bar, Zigzag Café.

Make drinks not war

Заклади продовжують працювати, надають робочі місця, сплачують податки, допомагають захисникам і тим, хто постраждав від війни. Адже найголовніше для всіх українців – Перемога!

LoggerHead Bar

LoggerHead Bar – один із секретних барів Києва. Він знаходиться у центрі міста, але потрапити сюди нелегко. У барі готують класичні та авторські коктейлі з оригінальною подачею.

Люди поділяються на 2 категорії: ті, хто любить коктейль French 75, і ті, хто його не куштував. French 75 — ідеальний коктейль для літа. У складі – джин, цукор, лимонний сік, шампанське. П’ється настільки легко, що однією порцією не обійдешся. Але будьте обережні, це справжня це пастка: French 75 небезпідставно має репутацію одного з найп’янкіших змішаних напоїв.

Минулого місяця заклад запустив щотижневі публікації нотаток про алкогольні напої та війну. Ви можете почититати цікаві факти про напої та їх створення, скуштувати їх і тим самим зробити добру справу.

50% від продажів описаного коктейлю LoggerHead перераховуває на допомогу барменам, які зараз служать у ЗСУ.

P2B

P2B – це стильний інстаграмний заклад з великою атмосферною терасою. Він створений для посиденьок із друзями, тусовок, приємних обідів і вечерь. У закладі на вас чекає величезна коктейльна карта з улюбленими класичними та цікавими авторськими коктейлями. Тут ви знайдете легкі літні коктейлі, смаки, що освіжають, а також сауери, пряні, міцні, кислі, солодкі напої та з гірчинкою.

Flover dose (180 грн) – легкий квітковий фіз на основі джину, яблучного кордіалу та бузини, з легкою кислинкою.

Basil lovers (170 грн) – ароматний освіжаючий сауер з невеликою кислинкою на основі цитрусової горілки з додаванням свіжого базиліка.

Caribbean spice (200 грн) – пряний десертний коктейль з легкою кислинкою на основі ананасового і пряного рому в поєднанні горіхового і какао лікеру з додаванням ананасового кордіалу і міксу спецій.

Pink Paloma (180 грн) – приємний літній фіз на основі текіли, грейпфрутового фрешу, спайсі манго, сезонних ягід і легкої кислинки.

Over dose (200 грн) – міцний коктейль на основі рому, червоного вермуту з яскраво вираженим ароматом абрикосу і цитрусовим післясмаком.

ROJO OJO

ROJO OJO пропонує унікальні авторські коктейлі. Їх можна спробувати лише тут – шеф-бармен створював їх спеціально для закладу.

Ще одна фішка коктейлів від ROJO OJO – в тому, що кожен із них має історію. Коктейльна карта – це відсилка до культури ацтеків.

Mayahuel (210 грн) – оригінальний коктейль, який має барвистий, ніжний, глибокий смак кисло-солодкого манго та квітів гібіскуса. Тонкий і сухий коктейль Mācuahuitl (220 грн) – тонкий смак трав та квіткові ноти.

Якщо ви полюбляєте класику, неодмінно скуштуйте ідеальний для літа Pornstar Martini (210 грн) – спершу він тропічний та одночасно свіжий, а потім переходить у солодкий насичений смак.

Патріотичний коктейль «Мрія» (170 грн) – витончений солодко-цитрусовий післясмак, який плавно переходить у легку вишневу терпкість, з ароматом квітів.

Магічний, непередбачуваний, сміливий Chichén Itzá (210 грн) – ягідний мікс з тонкими нотами цитрусової свіжості, який дарує яскравий смак літа.

Поціновувачам легендарного Veneziano Spritz варто спробувати Tonatiuh (230 грн) – екзотично-свіжий шприц з кислувато-гіркуватим післясмаком.

Talkies Bar

Talkies Bar – атмосферний заклад для тих, чиї серця ревуть гучніше, ніж у двадцятих!

На початку місяця Talkies Bar презентував нові авторські коктейлі за українськими поетичними мотивами (від 200 грн). Те, що треба, для нашого літа!

ALIEN – міцний, сухий, з присмаком часнику та нотками моркви. Присвячениий віршу Тараса Шевченка «Кохайтеся чорнобриві».

FATHER B. – легкий, терпкий, з гірчинкою та яблучно-шоколадним присмаком. Солодкий кавово-шоколадний верх і кислий низ. Присвячений віршу Лесі Степовички «Над ріллею заспраглою».

HEADY LOVE. Свіжий, з кислинкою та приємним присмаком лічі. Присвячений віршу Ліни Костенко «А я тебе».

LULLABY. Кисло-солодкий, приємний присмак гречки, винограду, йогурту та мигдалю. Присвячений віршу Лесі Українки «Місяць уповні».

OUR FEELINGS. Кисло-солодкий, квітковий. З присмаком фіалки, жасмину та квітучої вишні. Присвячений командній любові до української поезії. Перечитавши багато наших поетичних збірок, бартендери зрозуміли, які саме почуття вони вкладуть у цей коктейль.

KISA Bar

KISA Bar – коктейльний бар, який пропонує цікаві авторські коктейлі. У меню ви знайдете оригінальні категорії: Kyiv, Sexy, Intelligent (усі по 210 грн), Non alcohol (усі по 150 грн). І новинка – літні коктейлі, на створення яких надихнула світова класика. Це цікаві освіжаючі, фруктові, ягідні, пряні, кислі, солодкі смаки.

Softy Sour – бурбон на вершковому маслі, ананас, какао, кордіал гриль. Purple Sprut – преміальна горілка, полуниця, кокос, алое та просеко. D.D. – джин, сухий вермут, груша, цитрус.

Космо – яскрава інтерпретація вічної класики від KISA Bar. Свіжий, кисло-солодкий, з насичениим смаком. З нотками соковитої журавлини, цитрусів і прованських трав.

Ще один із яскравих коктейлів, який ідеально підходить для літа – свіжий і солодко-кислий Sgroppino: цитрусова горілка, сорбет з бузини та лайма, просеко. Sgroppino пропонують також у безалкогольній варіації.

Коктейль Cold Brew – кавовий, освітлений вершками, щільний, з яскравою нотою солоду напій, у поєднанні з віскі з трьох солодів, легкою кислинкою, шоколадним ароматом та легкою текстурою у післясмак.

Zigzag Café

Zigzag Café пропонує різноманітні літні алкогольні та безалкогольні коктейлі для посиденьок з друзями та з найріднішими.

Чудовий коктейль для літнього вечора – The Clearest Colada (185 грн) – авторський твіст на легендарний коктейль Pina Colada. Готують на основі рому, кокосово-ананасового пюре, молока та лимонного соку.

Kyiv Mule (195 грн) – свіжий, міцний коктейль з імбирною пряністю та присмаком смаженого каштану – ідеально для тих, хто закоханий у чарівне місто каштанів.

Кафе Зігзаг також тішить гостей патріотичними коктейлями. Неодмінно спробуйте Коктейль Ekster (185 грн), який готують на основі текіли, мескалю, аперолю, яблучного кордіалу та сиропу бузини.

Створюючи його, надихалися мистецтвом української художниці, яскравої представниці футуризму та українського авангарду — Олександрою Екстер. Напій подають з тією самою маркою з російським кораблем.

Ще одна цікава позиція – коктейль Prelude (175 грн) на основі Amaro Averna, Cointreau, Branca Menta, apple acid, aloe soda. Назва коктейлю однойменна першій збірці Михайля Семенка.

Заклади чекають вас на яскраві коктейлі, обійми та розмови про Перемогу!

Випив літній коктейль – задонать на ЗСУ!??

Головне фото – ROJO OJO.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Заклади з терасами, які працюють під час війни у Києві: ТОП-7 місць, які варто відвідати

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5

Показати все