Сучасні ресторани столиці тішать не лише цікавими стравами, а й ексклюзивним декором. Tomato.ua. розповість про ресторани з унікальним дизайном у Києві. Читайте у статті про Eastman, Fandom, Редкая птица, Coco New Japanese, 100 років тому вперед.
ТОП ресторанів Києва з унікальним дизайном
Eastman
Eastman – ресторан компанії First Line Group (Любимый дядя, Жизнь замечательных людей), у якому можна скуштувати різноманітні страви Азії: від Близького до Далекого сходу. В дизайні закладу поєднуються персонажі попкультури, релігійні образи та класичні елементи декору. Тут боги Ганеша й Шива розташовані поруч з Рожевою пантерою й Астеріксом.
Дмитро Запорожець надихнувся мультсеріалами з індійськими богами. У сучасній Індії Вішну й Шива – це не ідоли, їх образи інтегровані в попкультуру. Одна з особливостей інтер’єру – малюнок із богинею Сарасваті, покровителькою творчості, який недарма розташувався саме біля барної стійки. Цікава позиція меню Eastman – Зелений карі з креветками (425 грн).
Fandom
Fandom – кафе, розташоване неподалік від Оперного театру. Коли заходиш у заклад, створюється враження, ніби ти досі у театрі. В його інтер’єрі органічно поєдналися функціональність модерну та краса класики. Всередині ресторану дуже багато світла та об’єму.
В інтер’єрі Fandom присутні деталі, які заворожують, їх хочеться розглядати протягом кількох хвилин. Це світильники у вигляді великих кіл зі світлодіодним освітленням, класична ліпнина на стінах і стелі, скульптура золотої «хвилі» над баром і безліч картин, написаних київськими художниками. Меню містить авторські страви європейської кухні. Рекомендуємо спробувати Салат грецький з креветками (275 грн) та Пасту з білими грибами (215 грн).
Редкая птица
Редкая птица – ресторан від засновників Holy Burger, Хлібний. Авторкою дизайну стала дизайнерка Наталя Білоногова. Один із улюблених прийомів Наталі – плями світла, які вихоплюють деталі та роблять акценти. У Редкая птица відвідувачів зустрічає бар, розташований навпроти входу. Його фасад виконаний у мармурі зеленого кольору. Коридор до кухні прикрашений вазами ручної роботи.
На підлозі – брили, втоплені в бетон, — для створення тактильного відчуття. Блискучі та гладкі поверхні бетону й мармуру контрастують з деревом, керамікою власного виробництва, тканинами. Для стільців обрали золотий колір, а столи розфарбували аквареллю. Вбиральню прикрашає мармурова ванна, яка виконує роль рукомийника. Одна з яскравих позицій меню – Равіолі з креветками, крабом і соусом біск (420 грн).
Coco New Japanese
Coco New Japanese – ресторан нової японської кухні. Заклад несе свято у всіх проявах: інтер’єрі, подачі страв, винній карті. Яскрава позиція меню – Севіче лангустин з матча-халапеньо та апельсином (275 грн). Інтер’єр розробляв архітектор Денис Беленко. Стиль ресторану він називає «азійським цирком» — ніхто не вміє залучати й розважати людей краще за цирк.
Одна з родзинок інтер’єру Coco New Japanese – стеля, закрита різнокольоровими віялами. Як тло виділяється основа коралового кольору. Простір закладу прикрасили декором, який знайшли на вінтажних азійських ярмарках. Меблі – ручна робота майстрів студії. На першому поверсі розташувався контактний бар із заниженою стійкою.
100 років тому вперед
100 років тому вперед – ресторан нової форми української кухні на Подолі. Тут поєднали українські гастрономічні традиції з сучасними техніками. Шеф-кухарем закладу став Євген Клопотенко. Одна із страв у меню – Яловича вирізка з тартаром із оселедця, морквяним пюре та зернами кропу, відома як «чомбер на дико» (310 грн).
За інтер’єр ресторану з кількома залами, баром і кухнею з піччю відповідала команда Balbek Bureau архітектора Слави Балбека. Гостей зустрічає затишна, оздоблена натуральним деревом, зала. Піднявшись на другий поверх, ви опинитеся у просторій світлій залі з великими вікнами. Одна з родзинок закладу 100 років тому вперед – червона зала. Це магічний простір, де проводять Театр їжі та зустрічають невеликі компанії, які бажають усамітнитися.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!
Сучасні ресторани та локації для івентів у Києві та під Києвом