Переглядів: 1403 Час на прочитання: < 1
Рецепт дня

А ви вже куштували свіжу полуницю? До речі, цього року полуниця стала справжнім бестселером літнього меню, ресторани не жаліють її і додають майже у кожну страву. Хтось робить просто полуничне смузі, а дехто ціле полуничне меню. Такий полуничний ажіотаж спонукав Tomato.ua підготувати дуже оригінальний рецепт: тунець в полуничному маринаді.


Тунець у полуничному маринаді зі спаржею

Інгредієнти:

  • Полуниця 4 шт.
  • Тунець 100 г
  • Спаржа 3 шт
  • Фреш з лайму (з половинки)
  • Мікрогрін
  • Цукор 1 ст. л
  • Для соусу: табаско, винний оцет, сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Розпочинаємо з приготування маринаду для тунця:
    • 2 полуниці нарізаємо дрібним кубиком
    • додаємо цукор
    • фреш лайму
    • 1 ст. л. винного оцету
    • 2 каплі табаско
    • сіль та перець
  2. Доводимо до кипіння (полуниця віддасть свій сік і розбавить насиченість кислоти).
  3. Охолоджуємо.
  4. Спаржу бланшируємо в киплячій воді протягом 3 хв.
  5. Охолоджуємо і нарізаємо вздовж слайсами.
  6. Тунця нарізаємо скибочками і викладаємо на тарілку.
  7. Поливаємо маринадом з полуниці.
  8. Додаємо порізані на четвертинки полуниці в якості гарніру.

Ще кілька століть тому полуницю важали цілющю ягодою, яка може вилікувати від усі хвороби. Америкнаські колоністи широ вірили в те, що полуниця може покращити роботу серця. І саме вони перші, хто почав пекти хліб з полуниці. Сьогодні це усім відомий полуничний торт. Століття проходять, а полуниця і досі знаходиться на перших поличках у шеф-кухарів.

Хай смакує!

І ще ….

Тут можна знайти інтерв’ю з львівським шеф-кухарем, який відкрив секретний інгредієнт:

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.