В Івано-Франківську відкрився український фаст-фуд Інші. Це другий заклад мережі від шеф-кухаря й ресторатора Євгена Клопотенко та співзасновниці компанії «Нова Пошта» Інни Поперешнюк. Tomato.ua розповість детальніше.
Відкриття закладу відбулося 23 травня. Заклад розташувався у парку біля Міського озера.
Євген Клопотенко мріяв відкрити український фаст-фуд, тож завдяки фастфуду Інші його мрія вже здійснилася.
Я 2 роки мріяв відкрити український фаст-фуд, який буде говорити про Україну у світі.
Перший заклад мережі Інші відкрився у Львові – Tomato.ua раніше розповідав про бістро.
Формат відрізняється від львівського, але їжа теж матиме українське ядро.
Про що Інші в Івано-Франківську?
- По-перше, це мікс українського фаст-фуду та вуличних шедеврів, які вже відомі світу.
- Філософію Інших збережено. Особливість закладу – меню №2, яке тут також буде. Тут безкоштовно готують для українців, що не мають змоги заплатити за їжу через війну і потребують підтримки.
- Як завжди, Євген Клопотенко працює не один, а разом із крутими шефами з великим досвідом. Цього разу запустилися разом із Микитою Силіним і Олександром Пасєкою.
У меню – 2 категорії: Україна та Світ. У закладі можна скуштувати цікаві та оригінальні страви: Крильця у квасовій глазурі, Сухий бограч, Паляниці, Огірки з медом і чилі (Україна). А також – Рамен з рваним м’ясом, Курка генерала Цо, Бургер з хрусткою куркою, Локшина рис з яловичиною (Світ) та багато іншого.
Варто звернути увагу на борщ том ям, пампушкобургери та крильця з гострим соусом Верещака.
Євген Клопотенко розповів про відкриття закладу на своїй сторінці у Facebook:
Отже, Франківськ. Запустили ми наш український стріт-фуд, і це було прекрасно. Багато віри в українське. Не мали часу присісти. 50л борщу том ям наче і не було. Гострі огірки за рецептом Ольги Франко розліталися так швидко, що я їх навіть не рахував. Пікантна курка з маком б’є рекорди. Паляниці з карпатським сиром у нас закінчувалися до обіду. Приходив мер Руслан Марцінків, їв, сказав, що сподобалося та благословив. Запустили на днях паляницю з полуницею (ну, ви зрозуміли). Шукаємо тепер великі столи та робимо освітлення. Є ще над чим працювати, але дякую Франківськ за те, що повірив.
У планах на майбутнє – продавати франшизу Інші по всьому світу. Так шеф-кухарі розповсюдять смаки та сенси, але зайдуть через їжу, яку люди з різних країн уже звикли сприймати як фаст-фуд.
Першим закладом Євгена Клопотенка та Інни Поперешнюк став ресторан 100 років тому вперед у Києві.
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!
400-800 хлібин кожного дня: пекарня Good bread безкоштовно випікає хліб для всіх, хто потребує