Маємо ще 2 тижні сонячного і теплого літа. Цього достатньо, щоб провести зустріч із давнім другом, повечеряти з батьками у затишному ресторані або піти з подругою на коктейль. Tomato.ua знає, куди піти на вихідні у Львові. У цій підібрці Vinoteka Praha, Білка, Vapiano, Зелений змій, Bratello .
Куди піти у Львові 16-18 серпня
П’ятниця, 16 серпня
Особлива атмосфера відчувається у місті під час джазових вечорів. Тому Tomato.ua радить відвідати Friday Jazz від Vinoteka Praha. Початок о 22.30. Це ідеальний варіант для першого побачення. Спробуйте тут келих червоного вина Зінфандель (Western Cellars Zinfandel). Вам сподобається легкий і ніжний аромат, наповнений тонами сливи і стиглої вишні (311 грн за пляшку). До вина замовте філе сібаса, запечене з лимонним соусом та мікс салатом (150 г/147 грн) або каталонські мідії і тигрові креветки у винному соусі з грінками (300 г/410 грн).
Субота, 17 серпня
Місцеві та туристи знають, наскільки смачним і колоритним може бути ранок у Львові. Поснідайте у затишній кондитерській Білка. Тут пропонують каші, омлети, млинці, тости на цільнозерновому хлібі з насінням. Якщо у вас алергія на певні продукти, у меню ви знайдете десерти без глютену і лактози. Що спробувати? Радимо панкейки з ягідним соусом і бананами (50 грн) або млинці з сиром, домашнім ягідним соусом і сметаною (75 грн).
Після сніданку скуштуйте десерт в ресторані Vapiano. Tomato.ua рекомендує спробувати крема ді фрагола — вершковий маскарпоне з щойно збитими вершками, полуницею і шоколадом (55 грн). Крім десертів тут є піци, пасти і смачні салати. Скуштуйте свіжий салат з руколою і сиром грана падано (119 грн) і томатний суп (мал. 65 грн, вел. 79 грн).
Неділя, 18 серпня
Для недільного дня ідеально підійде колоритний гастропаб Зелений змій. Або його ще звикли називати лабораторією львівського смаку. Що тут можна скуштувати? Кльоцкі хлопські, які подаються з сирним соусом (55 грн) або чорну ковбасу, піджарену до скоринки, яка подається з бігусом і шкварками (77 грн). До таких страв найбільше буде смакувати настоянка «Зелений змій» з м’ятою та мелісою (20 грн). Родзинкою гастропабу є зелене пиво на травах (40 грн) і тареля вяленого мяса «В комині забули» (95 грн).
Куди ще піти у Львові на вихідні? В італійський ресторан Bratello Серед фішок закладу — паста власного приготування, піца Сапоріта на фірмовій чорній основі (480 г/ 173 грн) та страви з морепродуктів. Обов’язково скушуйте пасту Агліо Оліо (300 г/ 228 грн) та Песто е Каламарі ( 300 г/ 232 грн). А з морепродуктів користуються популярністю тигрові креветки на подушці з манго (210 г/ 279 грн).
І ще…
Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук, щоб не пропустити найактуальніші новини ресторанів!