На трасі Київ-Львів, у селищі Олесько, розкинувся ресторан «Гридниця», назва якого походить від царських покоїв, де проводили час «гридні» - царська охорона.
Заклад розмістився в підземеллях старовинного Олеського замку.
Оригінальний інтер'єр ресторану виконаний у середньовічному стилі - масивні склепіння, стародавні товсті стіни, ковані елементи декору, облямування і дверні клямки, масивні дубові столи й меблі, старовинні свічники.
У розпорядженні гостей два просторі зали.
Меню складається з оригінальних страв старогалицької кухні, які подавали на весіллі литовського короля Ягайла й польської королеви Ядвіги в кінці XIV століття.
Також є розділи з традиційними стравами української та європейської кухонь.
Гості можуть замовити холодні й гарячі закуски, салати, перші страви, основні страви з риби, птиці, свинини, телятини, кролика й дичини, а також гарніри, вареники з різними начинками та десерти.
Фірмовими стравами ресторану вважаються:
- салат «Український» з шинкою і язиком,
- грибівка з галушками,
- куліш «Козацький»,
- короп «Гетьманський» з диким рисом у вершково-сирному соусі,
- качка, тушкована з яблуками й чорносливом,
- гетьманська шинка, запечена з кунжутним зернами,
- крученики з телятини у вершковому соусі,
- м'ясо дикого кабана, тушковане в травах,
- королівський сирник і чорнослив,
- фарширований горіхами.
Барну карту закладу складають узвар, кавові напої, трав'яні карпатські чаї, а також фірмові наливки, яких представлено понад 30 найменувань.
Ресторан «Гридниця» славиться лицарськими турнірами, бенкетами та урочистостями, а також тематичними шоу-програмами, фестивалями в середньовічному стилі.