А ви вже куштували свіжу полуницю? До речі, цього року полуниця стала справжнім бестселером літнього меню, ресторани не жаліють її і додають майже у кожну страву. Хтось робить просто полуничне смузі, а дехто ціле полуничне меню. Такий полуничний ажіотаж спонукав Tomato.ua підготувати дуже оригінальний рецепт: тунець в полуничному маринаді.
Тунець у полуничному маринаді зі спаржею
Інгредієнти:
- Полуниця 4 шт.
- Тунець 100 г
- Спаржа 3 шт
- Фреш з лайму (з половинки)
- Мікрогрін
- Цукор 1 ст. л
- Для соусу: табаско, винний оцет, сіль, перець
Спосіб приготування:
- Розпочинаємо з приготування маринаду для тунця:
- 2 полуниці нарізаємо дрібним кубиком
- додаємо цукор
- фреш лайму
- 1 ст. л. винного оцету
- 2 каплі табаско
- сіль та перець
- Доводимо до кипіння (полуниця віддасть свій сік і розбавить насиченість кислоти).
- Охолоджуємо.
- Спаржу бланшируємо в киплячій воді протягом 3 хв.
- Охолоджуємо і нарізаємо вздовж слайсами.
- Тунця нарізаємо скибочками і викладаємо на тарілку.
- Поливаємо маринадом з полуниці.
- Додаємо порізані на четвертинки полуниці в якості гарніру.
Ще кілька століть тому полуницю важали цілющю ягодою, яка може вилікувати від усі хвороби. Америкнаські колоністи широ вірили в те, що полуниця може покращити роботу серця. І саме вони перші, хто почав пекти хліб з полуниці. Сьогодні це усім відомий полуничний торт. Століття проходять, а полуниця і досі знаходиться на перших поличках у шеф-кухарів.
Хай смакує!
І ще ….
Тут можна знайти інтерв’ю з львівським шеф-кухарем, який відкрив секретний інгредієнт: