Український шеф-кухар Юрій Ковриженко разом із партнерами відкриває заклад у Лондоні. Mriya – українське необістро, у якому подаватимуть страви в авторському виконанні шефа. Юрій називає заклад «гастрономічним посольством України». Мета ресторану – популяризувати українську кухню за кордоном. Tomato.ua розповість детальніше про необістро.
Юрій Ковриженко розповів про свою особливу мрію на сторінці у Facebook:
Колись одна людина сказала, що має мрію, і ці слова стали початком кінця расової сегрегації.
Я також маю мрію. І вона скоро втілиться.
Мрія – це те, що здіймає людину до неба і показує шлях поміж хмарами.
«Мрія» – це символ величі незламності.
Мрія – це те, чим живе кожен українець.
Мрія – це те, що стає реальністю, якщо вірити.
Зустрічайте: моя мрія. Mriya. Ukrainian Neo Bistro. Вже незабаром відкриє свої двері у Лондоні та буде розповідати про сучасну та неймовірну Україну мовою смаку та затишку.
Одним із партнерів Юрія стала гастроволонтерка Ольга Цибитовська.
Юрій та Ольга – українці, мрійники та співзасновники українського нео-бістро в Лондоні.
Заклад планують відкрити в кінці липня. Зараз у співзасновників шалені тижні. Набирають персонал, облаштовують кухню і виконують інші різноманітні задачі.
На роботу запрошують українців, які були змушені покинути свої домівки та знайшли прихисток у Лондоні.
Полегшений формат української кухні
Юрій мріє про команду, яка не лише хоче працювати, але й горить тим, щоб закохати Лондон в Україну та її смаки.
Я мрію, щоб українська кухня стала більш ніж трендом з соцмереж під час війни, а міцно вкоренилася у високому гастрономічному світі.
Шеф-кухар хоче показати українську кухню легкою та здоровою.
Я намагаюся збагачувати українську кухню, але водночас не змінювати смаки. Моя ідея – зберегти смаки, які пам’ятаю з дитинства і які віднаходив в Україні, коли подорожував по різних куточках всієї України. Зберегти ці смаки, але надати їм форму, більш зрозумілу сучасному світу.
Особливості меню та приготування страв
Меню Mriya – це a la carte з 25 позицій на запуску, дегустаційний сет на п’ять позицій й окремі спеціальні меню, які будуть періодично змінюватися.
Однією з головних страв буде наш український борщ у сезонних варіаціях.
Гості також зможуть скуштувати кабачкові оладки зі страчателою замість сметани, котлету по-київськи або парову котлету з судака, голубці у квітках цукіні, вінегрет із полуницями та раковими шийками. А на десерт – замовити на цитрусовий тарт або вареники з вишнями.
Відсоток від прибутку обов’язково перераховуватимуть у фонди допомоги Україні.
Мрія ще не відкрилася, а про неї вже написав The Guardian. Це одне з перших досягнень закладу, з яким ми вітаємо засновників!
У планах на майбутнє – відкрити ресторани української кухні в основних світових столицях світу: Римі, Парижі, Токіо, можливо, у Нью-Йорку чи Вашингтоні.
З початку війни Юрій Ковриженко активно допомагає українцям. Він влаштовує благодійні вечори та інші заходи, на яких збирає кошти для людей, які постраждали від війни.
Раніше Tomato.ua розповідав про благодійний івент з відомим у всьому світі шеф-кухарем Джеймі Олівером і про благодійну вечерю зі збором коштів для українок.
Якщо ви в Лондоні — завітайте на відкриття необістро та не забудьте зробити донат на ЗСУ!??
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!