Переглядів: 1027 Час на прочитання: 3 хв
Новости

У Британії набирає обертів кулінарний фронт. #CookForUkraine – це благодійний рух, який започаткували дві кухарки – Оля Геркулес і Аліса Тимошкіна. До ініціативи долучився відомий і один із найпопулярніших шеф-кухарів світу – Джеймі Олівер. Tomato.ua розповість про благодійний івент, який влаштовують у Лондоні на підтримку України.

Джеймі Олівер готуватиме для України вже сьогодні, 14 квітня!

Засновниці проєкту #CookForUkraine Оля Геркулес і Аліса Самошкіна, а також шеф-кухар і Посол української кухні Юрій Ковриженко проведуть разом із Джеймі Олівером благодійну вечерю на підтримку України.

Головна ціль заходу – зібрати кошти для українців і передати їх ЗСУ, захисникам, переселенцям і всім, хто потребує допомоги. Наразі ведуть перемовини з фондом With Ukraine, яке заснувало посольство України в Лондоні. Фонд займається закупівлею броньованих машин для наших військових, сухпайків для українців, який дозволить прожити цілий тиждень, та інших речей.

Кожен, хто знаходиться в Лондоні або поряд, міг виграти 2 місця на заході. Для цього потрібно було придбати будь-яку кількість лотерейних квитків (вартість одного квитка –  £20) та підписатися на сторінку @cookforukraine в Instagram. 12 квітня рандомним чином обрали 30 квитків (15 переможців).

Організатори завчасно розпочали підготовку до події. Меню буде особливим, тому слідкуйте за новинами!

Однією зі страв меню є борщ, а він, як відомо, має настоятися, щоб його смак зазвучав об’ємно. Тому з нього почали ще вчора.

До речі, борщ придумали подавати таким чином, щоб його куштували й м’ясоїди, й вегетаріанці. Він буде на грибному бульйоні та з копченою грушею. Окремо ми запечемо качку та протушкуємо її з димним чорносливом. Вона чудово пасує до борщу, її будуть пропонувати як додаток, — розповідає Юрій Ковриженко.

Також Юрій розповів про те, що Джеймі неймовірно гостинний та простий, «свій» хлопець. Після зйомок українці почули зворушливу фразу на кшталт: «Мій дім – ваш дім».

Джеймі Олівер залюбки допомогає дітям. Планують влаштувати благодійний обід для українських діточок, який були вимушені виїхати до Лондона через війну, та ще багато заходів.

Українська кухня робить фурор у Британії. Там усім подобається наш борщ – можете бути в цьому впевнені.

Далі буде ??

#StandWithUkraine #CookForUkraine #ChefsForUkraine

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

4 рецепти для коридоросховищ

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.