Переглядів: 2770 Час на прочитання: 5 хв
Топ-5 Київ

Осінь у столиці може бути затишною і теплою – все завдяки закладам, друзям і рідним поруч, а також завдяки котикам ЗСУ. У добірці від Tomato.ua – найкращі місця для теплих зустрічей у Києві. Розповідаємо про Strong Bar, P2B, Fabius, Ой, Мамо! Це було в Тбілісі, Пян-Се Rest.

Заклади продовжують працювати, аби підтримувати економіку та всіх українців.

Strong Bar

Strong Bar – сучасний затишний бар, який розташувався на вулиці Терещенківська в самому центрі Києва. Це чудове місце для того, щоб зібратися з друзями та близькими, насолодитися оригінальними стравами, покурити кальян і випити п’янкий коктейль.

У прохолодний осінній день можна зігрітися ароматним чаєм або гарячим коктейлем, а також обіймами та розмовами з рідними.

Заклад пропонує великий вибір димних кальянів: Classic, Premium, Medium, Hard, Bonche (від 345 грн). У меню представлена широка барна карта, а також різноманітні страви європейської та азіатської кухні.

Нещодавно у меню Strong Bar з’явилися яскраві новинки кухні та бару. Цікаві нові страви – Салат з креветками карі 340 грн, Японський салат суномоно 238 грн, Паста з телятиною у вершково-устричному соусі 265 грн. Новинки-коктейлі –  Passion Fruit Sprits (260 грн), Pineapple Mexican (265 грн), Sangria Strawberry (200 грн).

P2B

P2B bar запрошує на яскраві коктейлі, закуски та затишні посиденьки з рідними.

Нова фішка P2B – купольна альтанка – атмосферна альтернатива літньому майданчику. В них встановлюють обігрівачі, завдяки чому ви можете знаходитися «на вулиці» навіть взимку або в холодну погоду восени. Площа альтанки – 50 квадратних метрів. Тут є зона для відпочинку та навіть внутрішній бар.

У барній карті P2B представлені цікаві коктейлі на будь-який смак. Late Breakfast (200 грн) – фізз на основі джину, цитрусового лікеру та ігристого. Це твіст на класичний коктейль French 75.

Basil lovers (190 грн) – ароматний освіжаючий сауер з невеликою кислинкою на основі цитрусової горілки з додаванням свіжого базиліку.

Pear pie (190 грн) – приємний легкий сауер, що нагадує свіжоспечений штрудель із грушою. У його основі – ананасовий ром. Ніжний, пряний і солодкий, як вечори в P2B.

До коктейлів рекомендуємо замовити салати: З лососем, фетою і свіжим зеленим соусом (225 грн) і З тофу, спаржею, свіжими овочами під соусом теріякі (210 грн).

Fabius

Ресторан Fabius створений для найтепліших осінніх зустрічей із рідними та близькими. Тут можна насолодитися авторськими стравами італійської кухні та улюбленим вином під потріскування каміна. З величезних панорамних вікон відкривається розкішний краєвид на сосновий ліс.

Перший поверх ресторану – це атмосферна простора зала з великим каміном, біля якого так приємно грітися холодними вечорами. Тут також розташована панорамна тераса та шоу-кухня з дров’яною пічкою для піци, власна сироварня та пекарня.

У меню Fabius ви знайдете вишукані страви італійської кухні. Яскраві позиції – піца Пекоріно з трюфелем (495 грн), Брускета з лососем і авокадо (325 грн), Равіолі з кроликом (295 грн).

Fabius піклується і про дорослих, і про дітей. У закладі є справжня дитяча резиденція – двоповерховий будиночок з та PlayStation, лабіринтами, гірками, іграшками для будь-якого віку. А також великий відкритий майданчик на свіжому повітрі. Щовихідних грає жива музика, а на малюків чекає анімація та кулінарні майстер-класи.

Ой, Мамо! Це було в Тбілісі

Ой, Мамо! Це було в Тбілісі – затишний грузинський ресторан у Києві, який відкрив телепорт у Тбілісі.

У закладі впевнені: осінь без бозбашу, наче Грузія без гір. Бозбаш (116 грн) – суп з баранини, нутом і духмяними грузинськими спеціями.

Велика вечірка, а саме – ціле кіло шашлику з соковитої свинини, ніжної ципи та ароматної телятини, люля кебаб з індички (1300 грн) з домашніми Соліннями бабці Надуши (126 грн) та рубінове червоне нагадують, яким чудовим і теплим може бути осінній вечір у Мами.

У меню ви знайдете оригінальні позиції: найкращі хінкалі Чорний Грузин (33 грн/шт), Улюблений салат Ніно (168 грн), Сонце в тарілці (182 грн) – хачапурі по-аджарськи у формі човника з сиром сулугуні та додаванням яйця.

Восени вас неодмінно зігріє домашнє грузинське вино та чача. В асортименті домашніх вин – Ркацителі, Алазанська долина, Сапераві, Кіндзмараулі (60 грн/100 мл).

Пян-Се Rest

Пян-Се Rest – корейський ресторан на Подолі. Меню закладу – справжнє азійське задоволення. У закладі готують різноманітні страви з куркою, рибою, морепродуктами, тофу, овочами. Рамен, пібімбам, пад-тай і багато іншого. Пян-се або Ванманду – королівська галушка або королівський пельмень. В асортименті – пян-се з мясом, тофу, креветками, фруктами (від 169 грн).

Тхвигим (189 грн) – курка, приготована у хрусткому клярі з кисло-солодким соусом. Токпоккі (159 грн) – одна з найпопулярніших традиційних страв в Південній Кореї. Рисові ковбаски мають нейтральний смак, а тому до них можна додати будь-які інгредієнти.

Заклад pet-friendly – на вас чекають разом із вашими пухнастими домашніми улюбленцями.

У холодну погоду ви можете зігрітися авторськими гарячими напоями: чаєм, глінтвейном або гарячим коктейлем. Смаки чаю цікаві та насичені – манго-маракуйя, обліпиха-імбир, малина-грейпфрут, смородина-лайм (89 грн). Глінтвейни теж пропонують з різними смаками – яблучно-ванільний, білий ромашковий, смородиновий, чеський (по 129 грн).

Осінь у столиці – ідеальний час для донату на ЗСУ!??

Головна фотографія: @thekyivlover

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Йо-хо-хо та пляшка рому: коктейльні мікси на основі улюбленого напою піратів від закладів Києва

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все