Переглядів: 4114 Час на прочитання: 7 хв
Львов

Львівська бруківка, затишні будиночки з легендарними кольоровими дахами, велична архітектура – все це зачаровує. Трапеза з розкішним краєвидом завжди особлива – вона дарує неймовірні емоції, цікаві гастрономічні враження та естетичну насолоду. Tomato.ua розповість про панорамні кафе та ресторани Львова. У добірці Citadel, MAD, Panorama, Спацер на даху, Дуже висока кухня, Кумпель.

Заклади продовжують працювати у складні часи, аби сплачувати податки, підтримувати економіку, надавати робочі місця та допомагати захисникам.

Панорамні заклади міста Лева

Citadel – Gastro Boutique Hotel

Citadel – затишний ресторан, у якому на вас чекають нові гастрономічні відкриття, сервіс на вищому рівні та одна з кращих панорам на історичний Львів. Заклад розташувався на третьому поверсі однойменного готелю в центрі міста.

Гасло ресторану Citadel – «Мистецтво їсти». На чолі з шеф-кухарем Євгеном Сушком проводять дегустації, гастро вечори, зустрічі з провідними кухарями України, виробниками вина та іншими майстрами своєї справи.

Ресторани Львова з гарним видом подарують неймовірні емоції. Інтер’єр закладу легкий та елегантний. Чарівну атмосферу створюють італійські меблі, розписи на стінах і, звичайно ж, захоплюючий вид на старе місто, що відкривається з панорамним вікон.

Команда підтримує місцевих фермерів, працює з українськими продуктами, постійно експериментує та шукає баланс у незвичних продуктах і смаках. У ресторані готують страви європейської та української кухні. Рекомендуємо скуштувати Салат з вугром і креветками (469 грн), Тар-тар з яловичини з трюфельною олією (419 грн), Вареники з гусячим м’ясом (349 грн), Філе сібаса (590 грн). На десерт – Медівник або Фісташковий торт.

MAD

MAD – 6-поверховий заклад у центрі Львова. Його концепція – «п’яний будинок». З великих вікон закладу відкривається чарівний краєвид на місто.

MAD об’єднує 5 закладів різних форматів. Наразі працюють пивний ресторан Var Bar на першому поверсі, на другому – винний бар Win Bar, на третьому – м’ясний ресторан Wona, на п’ятому – коктейльний бар Buzz Bar. У теплий сезон працює тераса на даху MAD Roof Top з красивим видом на Ратушу та Високий замок – це розкішна панорама міста Лева.

У MAD можна скуштувати ризото, пасту, бургери, авторські коктейлі, страви на грилі, м’ясо, рибу та морепродукти, влене м’ясо від місцевих, крафтове пиво, сидр, вино та багато іншого.

Одна з зірок – VARVAR-бургер з яловичою котлетою на грилі та двома цибулями (255 грн). Ще одна цікава страва – Традиційні ньокі з соусом качуко із морепродуктів, рибного бульйону та червоного вина з цибулею шалот (170 грн). Подають з сиром страчатела та чорнилом каракатиці. Ця страва перенесе вас до сонячної Італії.

Panorama

Panorama – стильний ресторан із розкішним дизайном у самому серці міста, який розташувався на 7 поверсі готелю Панорама. Це один із найвищих майданчиків у Львові з вражаючим видом на Оперний театр. З панорамних вікон закладу місто Лева видно, як на долоні.

Концепція Panorama нова та оригінальна – josper bar & restaurant. У меню представлені різноманітні страви середземноморської та європейської кухні: закуски, брускети, салати, супи, паста та різотто, м’ясо та птиця, риба та морепродукти, стейки, устриці, десерти.

Яскраві позиції – Тальятелле з новозеландськими мідіями у винному соусі з базиліком (350 грн), Татакі з тунця з броколі в азійському стилі, грибами шиітакі та кокосовим карі (580 грн), Томлені яловичі щоки з соусом із білих грибів (420 грн).

Скуштувати вишукані страви можна в залі або на терасі. У закладі можна насолодитися живою музикою. Щоп’ятниці, до прикладу, проходять вечори джазу.

Посиденьки у Львові на висоті: атмосферні заклади на даху

Спацер на даху

Спацер на даху – атмосферний ресторан-тераса, який розташувався на 5 поверсі ТЦ Вернісаж. Заклад запрошує на незабутню гастро-прогулянку на даху Львова з унікальним видом на місто.

У ресторані готують страви європейської кухні. На вас чекають цікаві страви від шефа, італійська піца, широка винна та коктейльна карти.

Яскраві позиції – Тальоліні карбонара (178 грн), Теплий салат з яловичиною (212 грн), Мідії в панцирі під вершковим соусом (213 грн).

Якщо ви завітали до закладу зранку, замовте сніданок Яйця Пашот (199 грн) зі слабосолоним лососем, авокадо, міксом салату, фінкріспом і вершковим сиром.

Рекомендуємо також скуштувати фірмову піцу Спацер (359 грн) з вершковим соусом, білими грибами, артишоком, сиром дорблю, трюфельною пастою, томатами чері та руколою з бальзаміком.

Дуже висока кухня

Дуже висока кухня – унікальний заклад. Це перший в Україні ресторан без меню. Тут творять разом із шефами.

Заклад розташувався на 5 поверсі Венеційської кам’яниці на площі Ринок, де знаходяться інші відомі заклади холдингу !FEST – Криївка та Найдорожча ресторація Галичини. З будівлі відкривається гарний краєвид на Львів.

У ресторані немає ніяких рамок, гості не обмежують себе меню. ви можете замовити щось на свій смак – просто розкажіть шефу про свої вподобання, і він щось для вас приготує.

Одна з особливих вечерь – Сом, цвітна капуста, смажений виноград і айва. Варіантів страв безліч – просто нескінченна кількість.

Насолодитися трапезою можна в залі ресторану або на стильній терасі на даху, яка працює цілий рік. У холодну пору року можна забронювати столик у теплій і затишній кулі, де панує чарівна атмосфера. обігрівач, плед, рідні люди поруч, страви, напої та приголомшливий краєвид – все це створює тепло.

Кумпель

Кумпель – колоритна пивна ресторація з традиційними галицькими стравами, пінним пивом і п’янкими настоянками.

Одна з особливостей закладу – великі панорамні вікна з захоплюючим краєвидом. У просторому залі можна проводити різноманітні події та заходи, тренінги, семінари та банкети.

У літній час у закладі працює панорамний літній майданчик – чудове місце для справжнього галицького застілля. На затишній терасі на вас чекають чудовий вид на старовинний центр Львова, цікаві страви та близькі люди поруч. Тераса вміщує до 60 гостей, тому місця вистачить на всіх.

Оригінальні страви – Гарячий пиріг з бараниною (268 грн), Метрова ковбаса (759 грн), Пацята та тюря (289 грн) – томлене м’ясо в вершково-грибному сосі в глечику, подається зі смаженою бараболею та огірочками з бочки.

Кумпель дуже хотів зробити бургери. Експериментував, змінював думку і врешті створив три смаки Kumpleger. З соусом тартар і хрустким беконом, з сиром Камамбер і медово-гірчичним соксом, трюфельний з сирним соусом. Усі три – з соковитою яловичою котлетою.

FAQ

Перелік популярних ресторанів Львова з панорамним видом можна знайти в статті на нашому порталі. Тут ми зібрали атмосферні місця з неймовірним видом на місто Лева. У рейтинг Tomato.ua потрапили Citadel, MAD, Panorama, Спацер на даху, Дуже висока кухня, Кумпель.

Відвідати панорамний заклад Львова – це чудовий спосіб насолодитися красою міста під час вечері або ранкової кави. Тут можна потішити себе улюбленою їжею та приємно провести час з друзями чи родиною. Ресторан з видом на Львів – це ідеальне місце для романтичного побачення чи освідчення. Такі заклади зроблять ваш вечір незабутнім, а прогулянку – цікавою. Панорамні заклади популярні серед туристів, гостей міста та львів’ян. Вони допоможуть поєднати гастрономічне задоволення з емоціями і приємними відчуттями від побаченої панорами.

Панорамні кафе та ресторани – це заклади харчування з великими вікнами або (та) терасами, які, як правило, розташовані на високих поверхах будівель або на дахах. Заклади пропонують гостям захоплюючий панорамний вид на Львів і навколишні пейзажі. Кафе у Львові з гарним краєвидом славляться своїми стравами та атмосферою, яка переносить відвідувачів у світ спокійного відпочинку й задоволення. Тут можна розслабитися, відволіктися та розгрузити мозок.

Вам неодмінно варто відвідати центр міста Лева – саме тут розташовані заклади Citadel, MAD, Panorama з вражаючим краєвидом. До або після трапези рекомендуємо прогулятися до Високого замку, піднятися на Ратушу чи на Оглядовий майданчик церкви святих Ольги і Єлизавети.

Ресторани на даху Львів – це завжди вражаюче. Затишний заклад Спацер на даху влаштує справжню гастро-прогулянку з дивовижними панорамами старого Львова. Тераса в Кумпелі чекає на вас у літній сезон. Але в будь-яку пору року ви можете скуштувати страви в залі ресторації. Дуже висока кухня у центрі міста запрошує на зимово-літню терасу – холодно тут не буває ніколи. Завітайте на вечерю з коханою людиною або друзями в атмосферній кулі.

У панорамних кафе та ресторанах Львова можна замовити різноманітні страви української та європейської чи іншої кухні, а також напої та десерти. Наприклад, Салат з вугром і креветками, Томлені яловичі щоки з соусом із білих грибів, Бургер з яловичою котлетою на грилі та двома цибулями та інші цікаві страви.

Зазвичай, ні. Вхід на терасу чи в зал із панорамними вікнами безкоштовний – вам необхідно лише замовити напій або страву з меню, як і під час відвідування будь-якого іншого закладу. Деякі ресторани чи кафе можуть пропонувати в окремих віп-залах, альтанках чи атмосферних кулях. У таких випадках може стягуватися плата за перебування чи діяти депозит.

Панорамні заклади пропонують своїм гостям широкий вибір кулінарних страв, напоїв і коктейлів. Також надають послуги організації святкувань, вечірок, банкетів і фуршетів. Можуть пропонувати конференц-зали для проведення бізнес-зустрічей або івентів, проєктори, музику, фото-, відео-зйомку, Wi-Fi та інші послуги. В залі з панорамними вікнами чи на літному майданчику під відкритим небом можна влаштувати гучну вечірку чи камерне затишне свято. В деяких закладах можна орендувати терасу для романтичного побачення з коханою людиною.

Львівська бруківка, архітектура, неймовірні страви, запашна кава, п’янкі настоянки, гостинність і чудовий сервіс – усе це не залишить нікого байдужим. У закладах можна не лише скуштувати цікаві смаколики, але й почути захоплюючі львівські легенди та ще більше закохатися у місто.

Відвідали панорамний заклад у Львові – задонатьте на ЗСУ або волонтерам!??

Головна фотографія: Unsplash.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.