Переглядів: 7135 Час на прочитання: 7 хв
Львов

У закладах міста Лева на вас чекають неймовірна трапеза, цікаві страви та чарівна атмосфера. У добірці від Tomato.ua – атмосферні заклади Львова. Розповідаємо про затишні ресторани, кав’ярні та кнайпи: Валентино, Szkocka, Дуже висока кухня, Shalom, Театр Пива «Правда».

Заклади продовжують працювати, аби вже відновлювати економіку, надавати робочі місця та допомагати нашим хоробрим захисникам.

Валентино

Ресторан Валентино відомий своєю цікавою кухнею, вишуканим сервісом і неймовірним інтер’єром. Розташований у самому центрі Львова, заклад пропонує справжню подорож у світ гастрономії та елегантності.

Меню вражає своєю різноманітністю, а кухарі – дбайливим ставленням до якості. Тут ви знайдете страви як для поціновувачів класичної європейської кухні, так і для прихильників сміливих сучасних експериментів.

Ресторан Валентино пропонує різноманітні страви з риби, м’яса та морепродуктів, а також вегетаріанські та веганські страви для тих, хто обирає рослинну дієту. Яскраві позиції – Тартар з норвезького лосося (660 грн), Чилійські мідії запечені в шпинатно-сирному соусі (440 грн), Філе Міньйон з трюфельним пюре (540 грн).

В інтер’єрі закладу поєдналися класика та сучасність, тут панує гармонійна атмосфера для насолоди стравами й розмовами. Професійний і уважний персонал зробить ваш візит найприємнішим досвідом. Валентино – чудовий ресторан для романтичної вечері, Дня народження, ювілею, весілля чи іншої особливої події.

Szkocka

Szkocka – затишний і стильний ресторан європейської кухні на проспекті Шевченка. Заклад пишається унікальною для Львова гастрономічною концепцією – свіжим м’ясом і морепродуктами, приготованими на розпеченому лава-камені.

Szkocka – це не лише заклад, де готують цікаві страви й радо зустрічають гостей. Це культове місце зі своєю історією, традиціями та секретами, які ви зможете дізнатися, завітавши до закладу.

Szkocka (шотландська) – знамените шотландське кафе, де між війнами збиралися математики. Заклад отримав свою назву завдяки оздобленню стін лицарськими панно за мотивами Вальтера Скотта. Наразі це затишний, тихий, сучасний ресторан із приємною ненав’язливою атмосферою у поєднанні з аристократичним обслуговуванням на вищому рівні.

У закладі можна скуштувати еталонний японський стейк Ваґю, стейки з преміальної американської та української яловичини та морепродукти, які готують на лава камені. Оригінальні вишукані страви – Копчена свинина в пікантній золі з овочами і соусом Ромеско (375 грн) та фірмове Гусяче філе «Шкотська» (425 грн).

Дуже висока кухня

Дуже висока кухня – незвичайний атмосферний ресторан із оригінальною концепцією. У закладі немає меню. Тут немає рамок. Гості розповідають кухарю, що люблять, і що хотілося б з’їсти, а що точно не потрібно додавати в страву. Ви можете відкрити свої потаємні мрії чи бажання.

У ресторані, наприклад, готували цікавий банош зі знайомим і впізнаваним, але ні вигляд, ні формат не схожий. Це швидше тарт із кукурудзяної крупи. На хрусткому в’ялено-копченому шпондері, з ніжним кремом з лисичок, а також карпатська бринза, карамелізовані лисички та свіжі трави з «саду» — фенхель, орегано, меліса та мірис. Але страви тут ніколи не повторюються, адже залучені не лише продукти, які змінюються від сезону, а також настрій, який вирує у той момент на кухні.

Ви можете насолодитися трапезою у залі ресторану або на терасі в атмосферній кулі з неймовірним краєвидом на місто.

До страв пропонують вино, коктейлі, міцні алкогольні та безалкогольні напої – вже з меню.

Shalom

Shalom – ресторан від одеського та київського ресторатора Алекса Купера. Його називають ізраїльським міським кафе, але він вийшов двоповерховим рестораном. Окремий поверх виділено під бар Шабат.

У меню – стартери та закуски, мезе-бар, хліб, салати, лафа, супи, шейрінг, мейни, мангал, тарілки хумусу, мангал, солодке.

Яскраві позиції – Лафа з подвійним курчам (235 грн), Смеш (235 грн) із цибулевим варенням, сиром чеддер, котлетами з яловичини, гірчицею та овочами, Восьминіг на грилі (650 грн) з лимонним птитимом і овочами на грилі, Тарілка хумусу з кебабом із ягняти (220 грн).

Мезе – ідеальна закуска. В асортименті – хумус, бабагануш, лабне, форшмак, паштет з язика, різні оливки, страчателла, тарамасалатта, рієт з лосося (від 45 грн).

Чудові пропозиції для компанії – Новозеландські мідії (520 грн), які готують із солоними лимонами, білим вином та естрагоном, і Лопатка ягняти (899 грн) з рисом басматі та огірковим салатом.

Театр Пива «Правда»

Театр Пива «Правда» – атмосферний заклад у Львові, де наливають крафтове пиво та готують страви до пива. Місія ресторану – дати людям можливість пити правдиве пиво. Команда вірить у те, що місто заслуговує на свій унікальний стиль. Його виробляють виключно у Львові, його пізнаватимуть, як пізнають продукти з Шампанії чи Парми.

У меню – закуски, смажене, салати, зупи, основні страви, солодке, напої. Пропонують пиво на поверхах і в пляшках. Вар’ят – пиво необтяжене нічим зайвим. Проста зрозуміла гірчинка та збалансоване тіло. Пасує до легких закусок і салатів. У меню біля кожної страви вказане пиво, яке допоможе розкрити смак.

Чудова пропозиція – Пара бургерів (198 грн) з рваною свининою та рубленою яловичиною. Чудово смакуватиме з пиво Hoppy blonde та Dark ale. Рекомендуємо також скуштувати Курча в прянощах (218 грн) зі смаженою картоплею та цибулею – смакує з Lviv Blanche та Lviv Pilsner.

Завітали до атмосферного закладу у Львові – зробіть донат на ЗСУ!??

FAQ

У Львові є безліч атмосферних ресторанів для відвідувачів. Tomato.ua рекомендує відвідати:

  • Валентино з італійською кухнею, вишуканим сервісом і чарівним інтер’єром;
  • Szkocka, де можна відчути атмосферу Шотландії;
  • Дуже висока кухня з оригінальною концепцією;
  • Shalom з різноманітними стравами ізраїльської кухні;
  • Театр Пива «Правда» з крафтовим пивом.

Кожен із них відомий своєю унікальною атмосферою та цікавою кухнею і напоями.

Szkocka запрошує на еталонний японський стейк Ваґю, стейки з преміальної американської та української яловичини та морепродукти, які готують на лава камені. У Шалом готують цікаві страви ізраїльської кухні. У меню – салати, мезе, лафа, супи, шейрінг, мейни, мангал, тарілки хумусу. У ресторані Дуже висока кухня взагалі відсутнє меню – шеф-кухар готує страви, враховуючи ваші бажання й вподобання.

Львів має багато романтичних закладів. Один із них – Валентино. Жива музика, свічки, вишуканий сервіс, розкішний інтер’єр створюють чудову атмосферу для вечері з коханою людиною. Тут можна навіть освідчитися або ще раз зізнатися у своїх почуттях.

Атмосферні заклади у Львові славляться своєю архітектурою, історичною цінністю та увагою до деталей. Вони пропонують традиційну культуру та страви, а також часто влаштовують регулярні мистецькі події та розваги. Разом із цим кожен заклад має свою особливість. Родзинка Szkocka – в гастрономічній концепції закладу. Тут готують свіже м’ясо і морепродукти на розпеченому лава-камені. У Театрі Пива «Правда» до страв пропонують крафтове пиво.

Щоб скуштувати традиційні львівські страви, відвідайте кнайпи та традиційні ресторани. Тут ви зможете насолодитися смачними галицькими стравами та аутентичною атмосферою. Чудовий вибір – Театр Пива «Правда». Тут готують Бограч (128 грн) – гостру м’ясну зупу з морквою, болгарським перцем і паприкою. Подають з пастою з кістковою мозку. Страва чудово поєднується з пивом Lviv Ipa, Том Ям. У меню ви також знайдете Копчений шпондер (154 грн) з гречаною грінкою та маринованою синьою цибулею. Смакує з пивом Dark ale та Червоні очі.

Як забронювати столик в атмосферному закладі у Львові?

Для бронювання столика в атмосферному ресторані Львова зазвичай можна скористатися наступними способами:

  • Зателефонувати до закладу і зробити бронювання за телефоном.
  • Завітати до закладу особисто і зробити бронювання на рецепції.
  • Використовувати онлайн-сервіси бронювання столиків, які деякі заклади пропонують на своїх веб-сайтах або на популярних платформах. Як, наприклад, наш портал Tomato.ua.
  • Написати закладу в Instagram, Facebook або іншу соціальну мережу.

Валентино – це ресторан, який славиться вишуканою італійською кухнею та розкішною атмосферою. Заклад розташувався в історичному центрі міста – з тераси відкривається неймовірний краєвид. Тут можна скуштувати цікаві страви з м’яса, риби та морепродуктів, а також справжні італійські десерти. Ресторан розташований у готелі, де ви можете залишитися на ночівлю в прекрасній атмосфері.

Дуже висока кухня – це заклад з вишуканою кухнею, де шеф-кухарі приділяють особливу увагу деталям. Тут ви зможете скуштувати страви, які буквально тають у роті, і насолоджуватися унікальними смаками. Головна родзинка закладу – його унікальна концепція. Тут немає меню. Шеф-кухар приготує будь-яку страву саме для вас – просто розкажіть йому про свої смакові вподобання і подумайте, що б хотіли скуштувати.

У 1930-з роках Шкотська кав’ярня стала улюбленим місцем застіль представників Львівської математичної школи. Тут збиралися Стефан Банах,Улям, Штей- нгауз, Мазур та інші викладачі Львівського університету й Львівської політехніки, щоб розвязувати математичні задачі. Так з’явилася «Шкотська книга», яка стала відомою у світовій науковій спільноті. Наразі в сучасному ресторані Szkocka, який тепер функціонує на місці кав’ярні, зберігається копія цієї книги. Кожен відвідувач може поринути в захоплюючу історію разом із відомими математиками.

Кнайпа – шинок, корчма, кабак, пивна, пивниця, забігайлівка, ресторанчик, генделик – це гастрономічний заклад, де насамперед подають спиртні напої. У німецькомовних країнах перш за все означає пивну (пивницю). У кнайпах нерідко подають також і страви, тому межа між кнайпою і рестораном не чітка. Хоча, у Німеччині, наприклад, ознакою кнайпи є саме відсутність кухні. Львів відомий своїми кнайпами, де можна скуштувати традиційну українську кухню. Сучасною кнайпою можна вважати Театр Пива «Правда». Тут можна скуштувати правдиве пиво, яке виробляють виключно у Львові. Команда щиро вірить у те, що колись його пізнаватимуть як продукти з Парми чи Шампанії. До пива пропонують різноманітні страви та закуски.

Головна фотографія: Szkocka.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 3

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.