Tomato.ua дізнався, що цікавого планують заклади столиці на початку березня. У цій добірці – дегустації, благодійні заходи, вечері, арт-бранч. Обирайте, куди піти у Києві 2 – 5 березня. Більш детально про івенти Whisky Corner, BEEF meat & wine, Курені, Bassano Ristorante, Barvy, Boho Yosai.
Ресторани продовжують роботу у складний час попри постійні відключення світла і ворожі обстріли, аби підтримувати економіку, надавати робочі місця та допомагати всім, хто цього потребує.
Куди піти у Києві 2 – 5 березня
Четвер, 2 березня
У четвер Whisky Corner о 18:00 влаштовує дегустацію віскі шотландських островів.
Острова нас зачаровують, а відчуття певної відрізаності та ізоляції від усього світу збуджує уяву і посилює відчуття того, що зараз обов’язково розпочнеться якась неймовірна пригода. Цього вечора гості зможуть продегустувати дев’ять видів віскі з різних шотландських островів:
- Arran 10 Years Old, 46%;
- Machrie Moor, 46%;
- Isle of Jura 10 Years Old, 40%;
- Ledaig 10 Years Old, 46,3%;
- Tobermory 17 Years Old — Oloroso Cask, 55,9%;
- Talisker 11 Years Old, 55,1%;
- Torabhaig Legacy 2017, 46%;
- Highland Park Valfather, 47%;
- Scapa Glansa, 40%.
Вартість участі: 1650 грн.
Ресторан BEEF meat & wine о 18:00 влаштовує зустріч Wine Talks з шефом-сомельє Олександром Прохоровим. Спеціальний гість вечора – Зорік Уманський, Good Wine. Спікери цього разу обрали французький регіон Шампань, щоб познайомити гостей з його винами, розказати чому тільки їх так називають та допомогти обрати найкраще на ваш смак. Будемо пити шампанське та Secret Wine. Останнє вино стане справжньою інтригою для гостей і спікерів. Усім разом потрібно буде визначитися, що саме у келихах.
Гастрономічний супровід вечора:
- брускета з ростбіфом;
- устриці;
- креветки запечені на грилі;
- запечена устриця Рокфеллер.
Вартість участі: 1600 грн.
П’ятниця, 3 березня
Ресторан Курені 3 та 4 березня продовжують серію благодійних зустрічей на користь Збройних Сил України і влаштовують «Весняні Kureni». Першу п’ятницю весни на гостей чекає музика українських продюсерів: ETERNAL MOMENT, який випускається на іноземних лейблах; ONEN, який готує сет з власних треків написаних під час війни. У суботу виступатиме електронний дует LOUDER THAN WORDS, талановиті DIANA JO і MOOJEV, які є індикаторами гарного звучання. Вартість квитків: 03.03 вхід вільний і будь який донат залишається на ваш розсуд, 04.03 — благодійний внесок від 400 грн. Прибуток від заходу піде на закупівлю інноваційних технологій для ЗСУ.
Субота, 4 березня
У суботу Bassano Ristorante о 19:00 влаштовує дегустацію-вечерю. Цього разу сомельє Руслан Баранник підібрав для дегустації 6 вин українських виробників, серед яких буде ігристе Krimart Zero 2014 року, вироблене з кримського винограду. У кожного вина є своя історія, яку слід знати:
- Artwinery Krimart Zero 2014;
- Shabo Telti-Kuruk Grande Reserve 2021;
- Stakhovsky «Chardonnay W» Reserve 2020;
- Stakhovsky «Merlot ACE» Reserve 2019;
- VINOMAN Cabernet Franc 2021;
- Chateau Chizay Troyanda Carpat 2017.
Під кожне вино шеф-кухар Роман Жадан приготує страву із середземноморської кухні, але із локальних продуктів:
- еклер з українською фермерською чорною та щучою ікрою;
- брускета зі страчателлою від українського виробника, червоним перцем і херсонськими помідорами;
- річна форель в середземноморському стилі з мідіями та картопляним крокетом запеченим у сирі;
- фермерське ягня запечене з овочами;
- фермерський ростбіф зі смаженими білими карпатськими грибами та соусом Альфредо.
На десерт буде еклер з полуницею від Антона Штипи.
Вартість дегустації-вечері: 4000 грн. Частину грошей тут передадуть друзям на фронті, які наразі збирають на тепловізор і дрон.
Неділя, 5 березня
У неділю о 13:00 ресторан Barvy влаштовує арт бранч «Провінційне VS інтелектуальне мистецтво». На гостей чекає зустріч Євгеном Барабаном, сучасним скандальним художником, який просуває українську символіку через сучасну форму. На лекції дізнаємось:
- що таке термін «провінційне мистецтво» і як до нього ставитись;
- як його оцінює сучасний інститут мистецтвознавства та чи можливо з ним зустрітись в сучасному мистецтві;
- що таке інтелектуальне мистецтво, як навчитись його читати та полюбити.
Також на гостей чекає знайомство з експозицією виставки «Самобутність» від кураторки Олени Єрмоленко та смачний обід з келихом ігристого. Вартість участі: 800 грн.
У неділю о 18:00 Boho Yosai влаштовує Стендап та вино. Для гостей жартуватимуть:
- Макс Вишинський — комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям. Перший український стендап-комік, який дав сольний концерт в МЦКМ «Жовтневий Палац», також його стендап звучав в Палаці Спорту перед 5000 глядачами;
- Настя Зухвала — найвідвертіша та безкомпромісна стендап-комікеса України, переможниця наймасштабнішого стендап-фестивалю в м.Одеса, очільниця Зухвалого батальйону, коментаторка шоу Богиня шопінгу.
- Антон Тимошенко — популярний стендап-комік, сценарист «Телебачення Торонто», відомий політичними та соціальними жартами.
- Андрій Бережко — переможець «Розсміши коміка», учасник стендап-шоу Гуднайт Клаб, іронізує над своїм життям, але вам здається, що над вашим.
Вартість квитків: 390 — 790 грн. 25% від прибутку тут передадуть на потреби ЗСУ.
Як відвідаєте івент – не забудьте задонатити волонтерам або захисникам!??
І ще..
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!