Щоб потрапити в Італію, не обов’язково купувати квитки на літак. Замість цього Tomato.ua рекомендує відвідати фестиваль італійської кухні у ресторані Шкоцька.
Презентація фестивалю італійської кухні відбудеться 28 серпня о 19.00 годині
Шкоцька — ресторан з історією
Шкоцька — автентичний львівський ресторан, який має неймовірну історію. Це улюблений заклад місцевих аристократів та іноземців, які обожнюють гостити у доброму європейському місті. Вишукана атмосфера, богемний стиль і смачна мультинаціональна кухня не залишать байдужим жодного гостя. Заклад відомий своєю унікальною концепцією – свіжим м’ясом та морепродуктами, приготованими на розпеченому лава-камені.
Італійський фестиваль у компанії ресторану Шкоцька дозволить по-справжньому відчути всі смаки легендарної кухні. Ви переконаєтесь, що Італія — це щось набагато більше, ніж просто піца чи паста. Шеф-кухар приготує делікатеси, які подаватимуть зі справжніми винами з регіонів П’ємонту і Тоскани.
Чому саме італійський фестиваль?
Ідея належить менеджеру ресторану Шкоцька готелю Atlas Deluxe Тарасу Шереметі. Після поїздки в Італію йому захотілось створити схожу атмосферу, але вже у Львові. З ідеальним вином, ароматними стравами, які відомі в усьому світі, та любов’ю до вина. Найбільші враження залишились від виноробні “Ruffino” та відношення італійців до виноробства. Саме це спонукало команду ресторану створити італійський фестиваль, який на кілька годин перенесе гостей у Болонью або Палермо.
Вечеря буде у форматі дегустаційного сету. Шеф-кухар працюватиме у парі з сомельє. Вони презентуватимуть кожну страву, а також пояснять, з яким вином вона найкраще поєднується. Також команда допоможе вам розібратися, з якого регіону вино, з якого сорту винограду воно приготоване та рік витримки. До речі, на вечері усі напої будуть компліментами для гостей. Тобто, кожен може спробувати різні види італійських вин у поєднанні з оригінальними італійськими стравами.
Скільки триватиме фестиваль італійської кухні?
Італійські страви у закладі ви зможете куштувати протягом місяця. Ресторан вже проводив подібні гастровечори. Нещодавно тут відбувся фестиваль американського м’яса. Концепція була така ж сама, гостям вона дуже сподобалась. Тому такі вечері стануть гарною традицією у ресторані Шкоцька.
Хто готує?
Дивуватиме гостей фестивалю вишуканими італійськими стравами шеф-кухар ресторану Богдан Білоніжко.
«Для презентації ми обрали суто автентичні страви, які століттями готують в Італії. Наприклад, Vitello Tonnato або тунець з телятиною», – розповідає про особливості італійської кухні шеф-кухар ресторану.
Vitello Tonnato – страва з тонко нарізаних шматочків маринованої телятини, приправлених крем-соусом, однією зі складових якого є тунець. Ця холодна закуска є типовою для регіону П’ємонт. Перший з рецептів міститься в книзі Пеллегріно Артузі «Наука на кухні і мистецтво гарного харчування», опублікованій 1891 року. Але, на думку дослідників, сама страва з’явилася ще в середні століття.
А що на вечерю?
Гості фестивалю італійської кухні зможуть спробувати салат з прошутто і м’ятним соусом, пасту з дарами моря та асорті брускетти. Брускетти — це підсушені на грилі або решітці шматочки хліба, натерті часником та краплями оливкової олії. Начинкою може бути шинка, моцарела, помідори, оливки тощо.
На вечері подадуть основні страви, які представлені вирізкою з ягня з пармезановим різотто, шпинатом та соусом з лисичок. А ось з автентичних італійських десертів шеф-кухар приготує каннолі – італійські трубочки з сиром рікотта.
Кожен щирий шанувальник італійської кухні не може пропустити цей фестиваль. Тому вже зараз заплануйте ідеальну вечерю на 28 серпня (19.00 год) у ресторані Шкоцька (готель Atlas Deluxe).
Контакти для резервації: +380 67 37 42 300