Переглядів: 6778 Час на прочитання: 7 хв
Топ-5 Київ

Коктейлі у форматі take away – ідеальна літня пропозиція. Ви можете насолодитися улюбленими напоями на природі, під час прогулянки улюбленим містом, на пікніку, вдома, на побаченні чи на вечірці з друзями. Tomato.ua розповість про авторські та класичні мікси з собою від закладів Києва. У добірці Артішок, Fandom, Electric Dreamers, В зюзю, Kimberli, Alchemist Bar.

Ресторани, бари й кафе продовжують працювати, щоб підтримувати економіку, допомагати захисникам і волонтерам.

Найкращі алкогольні коктейлі від закладів Києва

Артішок

Артішок – мультиформатний заклад на території ЖК ФК2, який об’єднує кав’ярню, ресторан і гастромаркет, де ви знайдете продукти улюблених брендів.

На невеликій площі винотеки зібрали екземпляри алкоголю з усіх країн світу, за принципом відповідності «ціна-цінність». Титуловані сомельє розкажуть вам про різноманітний алкоголь та допоможуть обрати пляшку.

У закладі влаштовують дегустації рідкісних алкогольних напоїв.

Влітку в меню Артішок з’явилися холодні кавові напої, лимонади та коктейлі. Все це ви можете скуштувати в закладі або взяти з собою.

Радимо скуштувати авторські коктейлі. Peach Flower (200 грн) – легкий освіжаючий коктейль на основі піруаньського невитриманого бренді, з персиком, мʼятою та трояндою.

Якщо ви полюбляєте класику, вам неодмінно сподобаються освіжаючий Джин-тонік із огірком (190 грн) та класичний і міцний New York Sour (245 грн) з відтінком червоного вина та ароматом лимону.

У теплу пору року в закладі працює літній майданчик.

Fandom

Бармени кафе Fandom знаються на приготуванні напоїв на будь-який смак: кислих, солодких, терпких, а головне – п’янких. У меню – улюблені класичні та авторські коктейлі.

Фірмовий сауер Fandomize (235 грн) готують на основі горілки Absolut Vanilla з присмаком цвіту бузини та огірка.

Рекомендуємо скуштувати коктейль Milky white (225 грн). У складі: віскі в поєднанні пюре маракуї зі згущеним молоком. А також Mango sour (215 грн) на горілці Absolut Mango з пюре манго, маракуї та медом.

Цікавий авторський коктейль – Like a star (210 грн). Відчуйте на смак кожен інгредієнт: бренді Sandeman, сироп матча, сироп з персика, апельсиновий бітер, лимонний фреш.

В якості аперитиву – літня класика – Мохіто (195 грн), Hugo (265 грн) Aperol Spritz (235 грн).

Окрім коктейлів, кафе Fandom пропонує освіжаючі лимонади, смузі, фреші та молочні коктейлі з цікавими смаками.

Electric Dreamers

Electric Dreamers – сучасний бар на Великій Васильківській. Заклад працює вже більше року, проте вечірки на честь відкриття досі не було (спершу відклади через початок повномасштабної, потім завадили ракетні обстріли). Але вона обов’язково буде.

Формат закладу – експериментальний бар і party-community. Він має об’єднати за інтересами людей, які цікавляться сучасними технологіями та науковою фантастикою. Концепція відображена в інтер’єрі закладу: неонові вивіски та діджейський пульт у вигляді мікросхеми.

Карта коктейлів містить 6 авторських коктейлів по 250 грн: Matrix Confusion, Organic Mind, Metaverse, Telepathic Love, Sun Killer, Final Dream. Sun Killer – мікс рому й ананасу, кордіал лемонграс, кокосова піна з чилі. Final Dream – на основі джину й абсенту з кордіалом акація-фейхоа.

Окрім коктейлів, пропонують салати, основні страви та закуски до змішаних напоїв: Артишок beurre noisette, Сабіх, Курка Twix та інші.

В зюзю

В зюзю – заклад від творців коктейль-бару Бездельники. Зранку це інтелігентне бістро, а ввечері – неінтелігентна чарочна.

У меню алкогольних напоїв – різноманітні авторські змішані коктейлі з цікавими назвами: Ніч яка місячна, Сором’язлива панночка, Дон жуан, Рожевий каштан, Сьоме небо, Диво, Сон.

Один із фаворитів гостей – Лялечка (310 грн) – оригінальна варіація легендарного Pornstar Martini. Свіжий і фруктовий, на основі карамельної горілки. Зворушлива кислинка маракуї, манго та лайму. Подається з чаркою грайливого просеко.

Гротеск (300 грн) – свіжий ягідний коктейль на основі вишневого бальзаму та рому. Органічно доповнений авторським лікером із чорної смородини та сиропом кафіру.

Колекціонер (330 грн) – свіжий коктейль на основі  імбирного інф’юзу, лікеру персика та троянди. Має насичений цитрусовий смак за рахунок японського лікеру юдзу та свіжого лайму. Доповнений лемонграсом, що відчувається в довгому післясмаку.

Kimberli

Kimberli – перший ювелірний бар у Києві. Це багатогранний простір, де барне мистецтво поєднуються з діамантами. Тут на вас чекають прикраси для серця та коктейлі спиртні для душі.

Один із найцікавіших і маловідомих фактів, пов’язаних із назвами коктейлів Kimberli – це те, що вони мать походження від назв дорогоцінних каменів. Це надає їм магічного шарму й загадковості.

Авторські змішані напої від Kimberli задовольнять будь-який смак. Професійні бармени підберуть коктейль, який відповідає вашим уподобанням і настрою. А також приготують індивідуальні спиртні коктейлі, враховуючи ваші смаки й бажання.

Black Prince (355 грн) – коктейль на основі джину, вишневого лікеру та гранатового фрешу. Sunrise Ruby (275 грн) готують на основі Аперолю, французького аперитиву Lillet Blanc, жовтого лікеру. Rosa Lulu (355 грн) – рожевий джин, лікер Hpnotiq, біттер Violet.

Alchemist Bar

Alchemist Bar – затишний бар про коктейлі, посмішки, радість і моменти, які хочеться закарбувати в пам’яті.

У меню Алхімік ви знайдете оригінальні змішані напої take away на основі віскі, рому, горілки, джину, текіли, бренді, а також гарячі зігріваючі коктейлі.

Його величність Negroni роками очолює рейтинги найпопулярніших коктейлів. Вважають, що напій винайшов граф Камілло Негроні на початку XX ст. У Франції. А саме – коли граф попросив бармена замінити в його улюбленому коктейлі Americano содову на джин і додати апельсинову цедру. Так і народилася класика.

Якщо не можете вирішити, який змішаний коктейль обрати, розпочніть свій вечір із сауера (220 грн). Це легкість і збалансованість, кислість і солодкість в одному келиху. Pornstar Vanilla (250 грн) – чудовий еліксир після шалених вихідних. Це коктейль на основі ванільної горілки, ігристого, лікеру та сиропу маракуї.

FAQ

Авторські та класичні алкогольні коктейлі або змішані напої – це спеціально створені напої, які поєднують різні алкогольні та безалкогольні інгредієнти для створення унікального смаку та аромату. Бармени столиці використовують різноманітні рецепти, які тішать і вражають гостей.

Tomato.ua розповів про цікаві бари, які пропонують алкогольні коктейлі на виніс. Це Артішок, Fandom, Electric Dreamers, В зюзю, Kimberli, Alchemist Bar. Ви можете замовити з собою улюблений коктейль і насолодитися ним, гуляючи затишними вуличками з коханою людиною чи друзями. Детальніше про коктейльну карту, асортимент, рецептуру й ціни на коктейлі можна дізнатися у нашій статті «Коктейлі у форматі take away: авторські та класичні мікси з собою від закладів Києва».

Кожен заклад може мати свої власні правила та процедури оформлення замовлення на take-away алкогольні коктейлі. Рекомендуємо зв’язатися безпосередньо з обраним закладом у соціальних мережах/ за телефоном або відвідати веб-сайт, щоб отримати інформацію про процес замовлення.

Так, покупка та споживання алкогольних коктейлів доступна лише особам, які досягли повноліття (18+ або ж 21+). Заклади, що пропонують take-away коктейлі, можуть запитувати у покупця документ, що підтверджує вік.

Рекомендуємо уточнити умови замовлення на take-away алкогольні коктейлі в конкретному барі, ресторані або кафе. У деяких закладах потрібно робити замовлення за кілька годин або днів до бажаного часу отримання напоїв. Змішані напої в інших закладах можна замовити з собою одразу на місці.

Деякі ресторани та бари Києва надають послугу оформлення замовлення на велику кількість алкогольних коктейлів для заходу або вечірки. Ви можете забрати напої самостійно або ж замовити доставку на потрібну локацію. Деякі бари надають послуги кейтерингу – досвідчений бармен виїжджає на вашу локацію та готує авторські й класичні коктейлі на вашому святі. Зв’яжіться з обраним закладом, щоб уточнити, які послуги надаються.

Бари в Києві пропонують широкий вибір класичних коктейлів, серед яких популярні: Маргарита, Мохіто, Олд-Фешн, Дайкірі та багато інших. Серед них – міцні й легкі алкогольні коктейлі.

У Києві є декілька закладів, які спеціалізуються на авторських коктейлях. Досвідчені й талановиті бармени експериментують з інгредієнтами, придумують нові цікаві поєднання смаків і дивують ними киян. Авторські коктейлі можна знайти в популярних барах у центрі Києва, на Правому та Лівому березі. Наприклад, в Артішок і Алхімік.

На сторінці нашого блогу Tomato.ua ви знайдете список барів у Києві, які пропонують алкогольні коктейлі. В асортименті – гіркі, солодкі й кислі коктейлі на будь-який смак.  Ви можете скуштувати їх у закладі, на терасі або замовити з собою. Ви також можете пошукати бари в нашому каталозі. Ми регулярно оновлюємо список закладів, щоб надавати вам актуальну інформацію.

Замовили коктейль take away — зробіть донат на ЗСУ або волонтерам! ??

Головна фотографія: Артішок.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4.3 / 5. Кількість оцінок: 9

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все