Переглядів: 6185 Час на прочитання: 15 хв
Куди піти у Києві

У Києві багато грузинських ресторанів – це свідчить про те, що жителі столиці обожнюють кухню Сакартвело. Вона має безліч привабливих особливостей: різноманіття страв, цікаві поєднання, неймовірний смак і аромат. Страви можуть бути і пряними, і гострими, і солодкими, і соковитими. Кияни полюбляють відвідувати ресторани грузинської кухні в Києві, бо знають: тут на них чекає теплий прийом, неповторна грузинська гостинність і приємна домашня атмосфера. У добірці від Tomato.ua – кращі грузинські ресторани Києва. Розповідаємо про Dediko, МАМÓ, Мама Манана, Шоті, Мацоні, Gaga, Хачапурі та вино, Tbiliso.

Грузинські ресторани в Києві та інших містах продовжують працювати, щоб надавати робочі місця, сплачувати податки, підтримувати економіку та допомагати нашим захисникам і всім, хто цього потребує.

DEDIKO

DEDIKO – ресторан грузинської кухні, який розташувався на Солом’янці, поруч із Севастопольською площею. Назва ресторану з грузинської перекладається як «Матуся». Ніно, Лалі, Суліко, Тако або Нані – як би не звали грузинську маму, теплими обіймами вона потішить кожного. Точно так само і в Dediko – тут завжди радо приймають гостей в 5-ти залах ресторану, які носять грузинські жіночі імена. В закладі спокійно й тепло, як у мами.

Меню та ціни

У меню DEDIKO – традиційна грузинська кухня, деякі популярні українські страви та фірмові страви. Рекомендуємо скуштувати:

  • Салат «Дедіко» з запеченою фореллю (235 грн),
  • Рулетики з баклажанів з кремом баже (145 грн),
  • Хачапурі «Дедіко» 4 сири з імеретинським, адигейським, сиром сулугуні та сиром дор блю (210 грн),
  • Хінкалі з телячим язиком та грибами в вершковому соусі (43 грн/шт),
  • Картоплю, смажену по-домашньому з салом та цибулею (95 грн),
  • Шашлик зі свинини (245 грн).

До 16:00 пропонують сніданки.

Для святкування весілля, Дня народження, корпоративу, хрестин чи іншої визначної події ресторан Дедіко підготував банкетну пропозицію «Матусине застілля», яка діє від 10 гостей. Її особливість – фіксована ціна за гостя: 1250 грн за 1200 г виходу страв на одну особу або 1550 грн/1520 г. Привабливий плюс – безлімітний алкоголь (червоне або біле вино), також є можливість принести свої алкогольні напої. Спеціальні пропозиції для іменинників – безкоштовна послуга Cork fee і ніжний солодкий Баскський чизкейк у подарунок.

Адреса: проспект Валерія Лобановського, 6А.

Атмосфера: Місія закладу – бути тим місцем, куди гості захочуть повертатися за смачною їжею і особливою атмосферою: комфортною, затишною і по-домашньому рідною. Ви можете насолодитися цією атмосферою та улюбленими стравами в одному з 5 залів закладу, які також чудово підходять для банкетів від 10 до 50 гостей. Лалі (означає рубін, червоний) – зал із величезними вікнами, підвіконням, прикрашеним живими квітами, плетеними люстрами, римськими шторами. Ніно (цариця) – найбільший в Дедіко, ідеально підходить для банкетів. Тако (королева) – закритий VIP зал, де можна влаштувати камерний вечір з найближчими. Суліко (душевна) – зал для релаксу й відпочинку, з підвісними коконами, декоративними кальянами та великою кількістю живих рослин і квітів. Нані (крихітка) – всесезонна тераса балкон із видом на місто.

Доставка

Страви з Дедіко можна куштувати і вдома, забравши їх самостійно з ресторану. Ви також можете замовити доставку службою Royal Service.

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,4. Відвідувачам сподобалися смачні страви за приємними цінами та високий рівень сервісу, привітний персонал і швидка подача, а також велика кількість різних залів і зон відпочинку.

Враження від відвідування: У закладі смачні цікаві страви, швидка подача та приємне обслуговування. Сподобалося, що є багато різних залів зі своїми фішками. Також приваблює вигідна пропозиція для святкувань.

МАМÓ

МАМÓ – ресторан грузинської кухні, створений з любов’ю до традицій і спрагою до нових поєднань. Заклад чекає на вас, щоб поділитися своєю філософією любові до життя й нових смаків за келихом вина. МАМÓ заявляють, що вони головні по хінкалі, шашлику та хачапурі в Києві.

У закладі влаштовують різноманітні цікаві події. Наприклад, у жовтні на вас чекають картвельські танці та картвельське ворожіння на кавовій гущі.

Меню та ціни

Меню містить оригінальні категорії. Їсти: салати та різні штучки, найкращі хінкалі, хачапурі назавжди, супчик, щось гаряченьке, тоне меню – все, що тоне, соуси, гарнір, солодощі МАМО. Пити: домашнє вино, ігристі, коньяк, чача, пиво, коктейлі, лимонади, грузинські лимонади, кава, чай, безалкогольні напої, міцні алкогольні напої.

Яскраві страви:

  • Хачапурі: трюфельний, з лососем і пекельний (від 250 грн),
  • Курочка по-імеретинськи (196 грн) з соусом з лісової ожини,
  • Цискарі (235 грн) – ніжна свинина у вершковому соусі в компанії з 
  • шампіньйонами та грузинськими спеціями,
  • Рол люля mix (210 грн) з томатним джемом і пряним йогуртом
  • Чама-чама (235 грн) – куряче філе з баклажанами, цибулею та вершковим соусом запечені під сиром сулугуні,
  • Салат з пікантним язиком (230 грн),
  • Томатний Чашушулі (245 грн),
  • Хінкалі: з грибами, з сиром сулугуні та м’ятою, 4 сири, мікс свинини і яловичини з рубінами гранатових зерен (від 116 грн/4 шт).

На винних полицях закладу відбірна селекція справжніх картвельських вин. Є пляшки, які все вже давно люблять і знають, а є такі, що ви ще не куштували, і вони неодмінно вас здивують.

Адреса: вулиця Саксаганського, 109/20, біля метро Університет.

Атмосфера: у закладі ви зможете відчути любов до життя, традицій, смачних страв. Заклад відправить вас у справжню подорож до сонячної Грузії. На вас чекають пригоди, безтурботність і нові гастрономічні враження. Тут навіть бронювання столику роблять у виді квитка на літак. Інтер’єр оформлений у ніжних пастельних тонах, тут багато зелені й багато світла, є цікаві елементи.

Доставка

Ви можете замовити доставку страв на сайті закладу або в агрегаторах Loko, Bolt, Glovo. Ще одна цікава категорія меню – «Я мариную, ти – жариш». У Мамо ви можете замовити маринований шашлик в індивідуальних пакетах – це дуже зручно. В асортименті – ніжна курочка, соковита свинина, неймовірна телятина (від 300 грн/кг).

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,7. Гостям сподобався затишок, смачні страви, неймовірне ставлення до клієнтів, високий рівень сервісу. Деякі гості пишуть про неочікувані сюрпризи – наприклад, привітання з річницею з вином і барабанами.

Враження від відвідування: у закладі панує тепла атмосфера, відчувається справжня грузинська гостинність. Персонал приємний і привітливий, страви смачні, готують і подають швидко. Також смачне вино. Ресторан чудово підходить для святкування Дня народження (іменинника радісно вітають), корпоративів та інших святкувань.

Мама Манана

Мама Манана – перша хачапурна в Україні. Головна героїня закладу – Манана, якій і присвячена назва. «Хочеш зрозуміти людину – сядь з нею за один стіл», – так завжди казали у її великій родині, яка досі мешкає у Тбілісі. У закладі люблять традиційну грузинську кухню, витримане вино та нестримний сміх. Саме тому Мама Манана і пов’язала своє життя зі смачною їжею. 

Меню та ціни

У меню – сніданки х Артем Кабулахін (український шеф-кухар, переможець Мастер Шеф), закуски, салати, перші та гарячі страви, хінкалі, соуси, тоне меню, солодкий стіл, мацоні, special коктейлі, традиційні напої, чача, настоянки від прапрадіда Манани, вино, пиво, міцні алкогольні напої. Окрема категорія меню – хачапурі. Видів дуже багато: фірмовий, аджарський, тушетинський, імеретинський, сванський, мегрельський, а також чебуреки і грузинський хліб. Рекомендуємо скуштувати фірмові Manana (255 грн) з яловичиною, свининою, сиром, сулугуні, свіжим помідором і По-царськи (350 грн) з подвійним сулугуні та імеретинським сиром, який при подачі підпалюють чачею.

Інші яскраві страви:

  • Пряна скумбрія, запечена у грузинських травах і спеціях – подають з бабаганушем, рожевими томатами, зеленим мезе та пряною олією (250 грн),
  • Хінкалі Том ям з морепродуктами (85 грн),
  • Цицила-тапака (295 грн),
  • Чакапулі (295 грн).

Адреса: Прорізна, 22, біля Золотих воріт.

Атмосфера: в атмосфері закладу присутня нотка вишуканості. Інтер’єр оформлений у приємних пастельних тонах з великою кількістю зелені.

Доставка

Ви можете замовити улюблені страви з доставкою по Києву. Замовлення від 400 грн доставляють безкоштовно. На доставку діє акція місяця. Наприклад, Хінкалі комбо №1 за 122 грн замість 153 грн або Сет ХІТовий (Хачапурі по-аджарськи + Хінкалі з яловичиною та свининою та кінзою (4 шт)) за 322 грн замість 403. Наразі діє акція на вино з доставкою – знижки до -57% на справжнє грузинське вино. Ви також можете замовити мерч – марки Mama Manana family.

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,9. Відвідувачам сподобався смак страв і порції, брендований глиняний посуд, музичний супровід, традиції, затишок, привітний персонал, естетика, приємна атмосфера.

Враження від відвідування: заклад потішив своєю щедрістю. На День народження іменинника вітають десертом і виносять ефектний ріг з вином — це вражаюче й гостинно.

Шоті

Шоті – ресторан високої грузинської кухні. У вас може виникнути питання: Як хінкалі, хачапурі або лобіо можуть бути «високими»? Так само, як бурякова «троянда» Патерсона чи картопляне пюре Робюшона.

Висока кухня – це не про дорогі делікатеси. Це – філософія. У Шоті готують автентичну грузинську їжу, сміливо та філігранно обігруючи деякі рецепти на свій лад. Так на столі гостей з’являється «проста» грузинська їжа, варта «простого» грузинського вина з унікальної колекції закладу.

Меню та ціни

У меню представлені закуски та супи, хачапурі та хінкалі, основні страви, мангал, соуси й десерти. З напоїв пропонують лимонади, узвар, сік, каву та чай, вино, чачу, ігристе, пиво, коктейлі та міцний алкоголь.

Рекомендуємо скуштувати Бозбаші (199 грн) – густий суп із фрикадельками з баранини та овочами. Ідеально – вмочати в ньому свіжий і хрусткий шоті й доповнити ароматну страву келихом Saperavi.

Найкращі грузинські ресторани Києва доводять, що хінкалі – це витвір грузинського кулінарного мистецтва поза часом. Залишається лише обрати начинку – з бараниною, з імеретинським сиром і сулугуні чи зі свининою і телятиною (від 75 грн).

Не менш яскраві позиції з меню:

  • Яловича печінка «Баде конши» (299 грн),
  • Каре баранини (699 грн),
  • Курча шкмерулі (479 грн),
  • Лобіо (279 грн),
  • Гурійські гвезелі з імеретинським сиром, яйцем і зеленню (249 грн).

Адреса: вул. Мечникова, 9, неподалік від Кловської.

Атмосфера: у Шоті панує атмосфера щиро домашнього, проте водночас урочистого затишку. У якому почуваєшся розслабленим навіть без вина, яким хочеться поділитися з рідними та близькими. В інтер’єрі – натуральне дерево, пухнасті подушки, камін, м’які диванчики, цікаві вази, багато світильників.

Доставка

Ви можете замовити доставку страв з Шоті через сервіс Royal Delivery. Також можна подзвонити за телефоном і забрати страви в закладі самостійно.

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,7. Гості позитивно оцінюють кухню та смачні страви, уважний і привітний персонал, приємну атмосферу і затишок, гарно оформлений інтер’єр.

Мацоні

Кафе-сироварня Мацоні – це неповторний аромат страв, п’янкі напої, що ллються рікою, і грузинська музика, що створює чудовий настрій.

Грузію неможливо уявити без сиру, приготованого за найдавнішими рецептами. Ресторан подбав і про це. Родзинка закладу – власна сироварня, створена для любителів пікантних і цікавих сирів. Сулугуні, імеретинський, надугі – кожен знайде щось до смаку.

Меню та ціни

У меню – найпопулярніші та найулюбленіші страви грузинської кухні, справжня чача, великий вибір вин, настоянки. Також є меню для дітей.

Мацоні шанує грузинські традиції, тому особливе місце в меню займають хачапурі. Асортимент величезний: лобіані, по-аджарськи, з томатами й базиліком, на шампурі, імеретинський, мегрельський, човник з лисичками, з креветками та лососем, від шефа (відкритий пиріг з жульєном), а також кубдарі зі свининою та пиріг з м’ясом телятини та сиром.

Рекомендуємо скуштувати:

  • Хінкалі Калакурі смажені з соусом «Мацоні» (215 грн),
  • Запечені хінкалі під сиром сулугуні (215 грн),
  • Шурпу (128 грн),
  • сезонний Салат з качкою та гарбузом (228 грн),
  • Чанахі (315 грн).

Чудова пропозиція для компанії з 4-6 осіб, яка обожнює рибу – Тевзіс таігулі (3450 грн). Це стейк лосося, скумбрія, форель на грилі, шашлик із конгріо, овочі гриль, соуси часниковий, ткемалі та наршараб.

Оптимальний варіант для любителів м’яса – Мцвадіс таігулі (3150 гр) на 4-6 персон. Це шашлик зі свинини, телятини й курки, каре телятини, люля-кебаб курка, люля-кебаб телятина, картопля з салом на мангалі, овочі гриль, соуси ткемалі, сацебелі, барбекю, аджика.

Адреса: бульвар Ігоря Шамо, 1, Русанівка.

Атмосфера: тепле світло й затишні дивани, неперевершений аромат страв і посмішки офіціантів. У ресторан можна провести як ділову зустріч, так і вечір у колі родини. Для дітей є дитяча кімната з нянею.

Доставка

Грузинські ресторани Києва не залишать вас без обіду й вечері! Ви можете замовити страви з меню з доставкою, і при цьому отримаєте знижку 20%. На самовивіз Мацоні також дарує знижку 20% — ви можете забрати страви самостійно.

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,6. Гості позитивно говорять про теплу й затишну атмосферу та смачні страви. Цікава фішка – сир власного приготування. Важливий плюс – дитяча кімната.

Gaga

Gaga – затишний ресторан, у якому на вас чекають домашня гостинність, щедрість і фірмова грузинська кухня. Тут можна відмінно провести вечір, насолоджуючись різноманітними стравами у теплій, дружній, комфортній атмосфері в супроводі грузинської музики, а також насолодитися запальними грузинськими танцями.

Шеф-кухар Анзорі Квірікашвілі разом зі своїми синами переїхав з Грузії в Україну і заснував мережу ресторанів, щоб розповісти про яскраві смаки, сонячні вина та традиції застілля рідної країни. Заклад назвали на честь одного з синів – Гаги. 

Меню та ціни

У меню – традиційні та модернізовані страви (шеф полюбляє експериментувати), чача, вино, пиво, коктейлі, чай, кава, міцний алкоголь, домашні лимонади, морс і т.д.

Гості полюбляють замовляти хачапурі. В асортименті – по-мегрельськи, імеретинський, по-аджарськи, по аджарськи з телятиною/ лососем, зі шпинатом і сиром, з куркою, грибами та сиром, по-царськи, лобіані по-рачинськи з квасолею, на мангалі, кубдарі (від 87 грн).

Шеф Анзорі Квірікашвілі поділився секретом приготування ідеальних хінкалі. Найважливіше в приготуванні хінкалі – це тісто. Співвідношення м’яса до тіста 1:1. Важливо, щоб страва була соковитою. Кухар пропонує скуштувати хінкалі в Києві до вашого смаку: хінкалі по-тбіліськи зі свинини та телятини з зеленню, з бараниною, з сьомгою, з сиром сулугуні, з шампіньйонами та вершками, зі шпинатом (від 18 грн/шт).

Рекомендуємо також скуштувати:

  • Фірмовий салат Gaga (113 грн) з міксом салату, курячим філе, авокадо, яблуками, грецькими горіхами,
  • Суп хашлама (98 грн),
  • Асорті шашликів Gaga (940 грн): свинячий ошийок, куряче стегно, люля з індички, люля з телятини, свинячі ребра, смажена картопля з підчеревиною);
  • Оджахурі (110 грн),
  • Долму з телятиною (110 грн)
  • Цителі лобіо в котанши (104 грн),
  • Асорті пхалі з горіхами (113 грн).

Адреса: вулиця Джона Маккейна, 37, метро Звіринецька (Дружби народів).

Атмосфера: команда Gaga впевнена, що грузинська кухня починається з любові: до гостя, традицій, до кулінарії. У ресторані об’єднали всі ці компоненти, щоб гості могли насолодитися автентичними стравами, які готують під час сімейних застіль у Грузії, а також теплою атмосферою, яка панує в улюблених ресторанах Тбілісі та інших міст сонячної країни. В інтер’єрі приємні відтінки, натуральні матеріали, зелень, м’які стільчики, картини та малюнки.

Доставка

Рекомендуємо уточнити інформацію щодо доставки у адміністратора закладу.

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google:⭐ 4,3. Відвідувачі відзначають смачну їжу та швидку подачу, а також живу музику. Деяким гостям не сподобалось, що у рахунок включені чайові 10%. Також не всі задоволені обслуговуванням.

Враження від відвідування: головний плюс – дуже смачні страви за дуже низькі ціни. Також з плюсів – можливість принести свій алкоголь на святкування, що допоможе заощадити бюджет.

Хачапурі та вино

Хачапурі та вино – грузинське кафе, де на вас чекає затишок, тепло, гостинність і грузинська кухня в Києві. Візитівка закладу, безперечно, – хачапурі та хінкалі, приготовані за традиційним рецептом. Хачапурі та вино – це друга домівка, де на вас завжди радо чекають. 

Меню та ціни

У меню – ніжне м’ясо телятини, незрівнянна баранина, соковита свинина, а також великий вибір страв з птиці, риби й овочів. Ресторани грузинської кухні в Києві зібрали весь справжній колорит. У Хачапурі та вино вам запропонують цікаві страви: хінкалі, хачапурі, харчо, чашушулі, долма, сациві, пхалі, чкмерулі, чихіртма. 

Рекомендуємо скуштувати:

  • Фірмовий хачапурі з свининою, яловичиною, сиром сулугуні та імеретинським (215 грн),
  • Рулетики зі смажених баклажанів з горіховою начинкою (172 грн),
  • Лагман з телятиною (163 грн),
  • Хінкалі асорті з телятиною і свининою та з бараниною (по 29 грн/шт),
  • Парну телятину з овочами (192 грн),
  • Авторський яблучний торт (88 грн)

Цікаві пропозиції для компанії – Сет закусок, М’ясний сет, Хачапурі Титанік.

Асортимент напоїв широкий: ексклюзивні грузинські чаї, кава, грузинські лимонади, вина Грузії та світу, ігристе, грузинське бренді та коньяк, імпортна горілка, класичні та гарячі коктейлі, міцні алкогольні та безалкогольні напої.

Адреса: вул. Велика Васильківська 57/3, метро Олімпійська.

Атмосфера: заклад пронизаний атмосферою затишку і тепла, просякнутий грузинською привітністю і любов’ю. В інтер’єрі – дерево, зелень, яскраві акценти, орнаменти в грузинському стилі.

Доставка

Заклад має власну кур’єрську службу, яка доставить вам все, що душа забажає. Доставка безкоштовна, мінімальна сума замовлення – 200 грн. Ви можете замовити улюблені страви з меню та заморожені страви, які самостійно приготуєте вдома (хінкалі, хачапурі, мариноване м’ясо для шашлику). 

У закладі діють акції на доставку: 5 бізнес-ланчів за ціною 4-х, Хачапурі з куркою та сиром у подарунок до замовлення від 800 грн. На самовивіз дарують знижку -15%.

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,3. Гостям сподобалася приємна атмосфера та інтер’єр. Деякі гості не на 100% задоволені обслуговуванням. Відмічають, що страви готують і подають достатньо довго.

Враження від відвідування: середньостатистичний заклад зі швидкою подачею страв. Вигідна пропозиція на замовлення страв з собою.

Tbiliso

Tbiliso – ресторан грузинської кухні в Києві, в якому поєдналися автентичність смаку колоритної кухні, грузинська гостинність у сервісі та сучасність і стиль інтер’єру. Ім’я для ресторану було обрано майже одразу та одностайно. Адже саме так – Тбілісо – грузини називають серце Сакартвело – місто Тбілісі.

Меню та ціни

У ресторані готують супи, хінкалі, холодні та гарячі закуски, хачапурі, основні страви, салати, гарніри, страви для компанії, соуси й десерти.

Tbiliso пропонує 8 різновидів хачапурі: по-аджарськи, по-аджарськи з беконом/ телятиною/ Титанік, по-королівськи, по-імеретинськи, по-мегрельськи, кубдарі (від 155 грн). Ви також можете обрати маленький чи великий розмір страви.

По вівторках у Tbiliso влаштовують Хінкалі дей – замовляйте улюблені хінкалі, і отримайте вдвічі більше. На вибір пропонують багато смаків: свинина, телятина, сир і зелень, телятина і свинина, баранина, білі гриби (30 грн/шт).

Рекомендуємо також скуштувати:

  • Печериці фаршировані сиром сулугуні (135 грн),
  • Креветки по-батумськи (395 грн),
  • Чашушулі (255 грн),
  • Рулетики з цукіні (159 грн),
  • Салат з ростбіфом та грушею (185 грн),
  • Запечені овочі в кеці (139 грн),
  • Наполеон (149 грн).

Адреса: вул. Деміївська, 31, ЖК Park Avenue VIP, біля м. Деміївська. 

Атмосфера: заклад має затишний інтер’єр, літню відкриту терасу та простору залу. В інтер’єрі – стіна з цегли, дерев’яні столи, м’які крісла, килими, зелень, також присутні темні кольори.

Доставка

Tbiliso – це доставка грузинського застілля прямо до вашого столу. Вартість доставки – 50 грн, мінімальна сума замовлення – 400 грн. Орієнтовний час доставки – 90 хвилин. Замовлення можна зробити на сайті або за телефоном. Замовляйте страви з собою і отримайте знижку 10%. Ви також можете зареєструватися в програмі лояльності, щоб накопичувати бали й отримувати подарунки.

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: ⭐4,6. Гостям сподобався затишок, швидкий ввічливий сервіс, смачна їжа. Заклад рекомендують для відвідування з сім’єю і святкувань.

Враження від відвідування: рекомендуємо сюди завітати на чачу і цікаві страви — чудово для важливих подій.

Рекомендації для гурманів

Декілька порад щодо того, як обрати грузинський ресторан у Києві та на що звернути увагу:

  • Відгуки та рейтинги: прочитайте нашу статтю з оглядом закладів, подивіться відгуки та рейтинги ресторанів у Києві. Це допоможе вам визначити найпопулярніші та кращі місця.
  • Рекомендації від друзів: питайте поради у своїх друзів або колег, які вже відвідували грузинські ресторани в Києві. Особистий досвід може бути дуже корисним.
  • Меню: перед відвідуванням ресторану перегляньте меню. Переконайтеся, що заклад пропонує ті страви, які вас цікавлять.
  • Атмосфера: ресторан повинен мати приємну атмосферу, яка вам подобається. Для багатьох людей цей фактор грає важливу роль у виборі ресторану.
  • Геолокація: розгляньте ресторани, які розташовані в зручному для вас районі Києва, щоб уникнути довгих поїздок.
  • Ціни: враховуйте свій бюджет. Деякі грузинські ресторани можуть бути дорожчими за інші. Переконайтеся, що цінова політика закладу вас влаштовує.
  • Спеціальні акції та заходи: дізнайтеся, чи ресторан пропонує якісь спеціальні акції або події, які можуть зробити ваш візит ще цікавішим.

Рекомендації стосовно замовлення страв та вибору вин:

Грузинські страви мають досить специфічні, не завжди зрозумілі, назви, тому уважно перегляньте меню. Якщо у вас є сумніви, порадьтеся з офіціантом, розкажіть про свої уподобання, дізнайтеся про конкретну страву. Персонал вас проконсультує і надасть рекомендації щодо вибору. 

Що стосується вина: обирайте те, яке розкриє смак страви. Наприклад, Сапераві – терпке сухе вино, яке чудово смакує з м’ясними стравами (шашликом, люля-кебабом). Ркацителі – сортове біле вино, яке підкреслить смак риби, морепродуктів і птиці.

Грузинська кухня в Києві стала невід’ємною частиною гастрономічної сцени та культурного життя міста, і вона має велике значення для киян, які можуть насолоджуватися автентичними смаками Грузії прямо в своєму місті.

Один шеф навіть сказав: «Як не дивно, але в Києві грузинська кухня не поступається кухні з самої Грузії».

Відвідуйте улюблені заклади, підтримуйте їх у важкі часи. Але водночас експериментуйте! Не бійтеся випробовувати нові місця і куштувати нові страви. Грузинська кухня ще не раз вас здивує!

Питання та відповіді

У статті на Tomato.ua описані різні грузинські ресторани в Києві, включаючи Dediko, МАМÓ, Мама Манана, Шоті, Мацоні, Gaga, Хачапурі та вино, Tbiliso. Кожен із них має свою унікальну атмосферу та смачну грузинську кухню, яка неодмінно вас вразить. Адже грузинська кухня багата і різноманітна – ви знайдете безліч смачних страв, які варто спробувати: від гострих супів до солодких десертів.

У ресторанах Києва ви зможете скуштувати традиційні грузинські страви: такі як хачапурі, хінкалі, сациві, хачапурі, шашлик, люля-кебаб, аджапсандалі, оджахурі, шурпу, бозбаш, харчо, чкмерулі, чашушулі, лобіо, чахохбілі та багато інших різноманітних страв. Також вам запропонують грузинські вина, чачу, лимонади та інші напої. Найпопулярніші страви серед гостей – саме хачапурі та хінкалі. Заклади пропонують їх у різноманітних варіаціях. Начинка може бути будь-якою: від телятини до морепродуктів і риби, від грибів до баранини, від сиру до свинини.

Ціни у грузинських ресторанах можуть варіюватися від помірних до більш високих, залежно від ресторану та вибору страви. Хінкальні Києва пропонують меню різних цінових категорій, що дає можливість знайти варіант для різного бюджету. Вартість хінкалі теж відрізняться. Tomato.ua зробив огляд цін на класичні хінкалі з телятиною і свининою:

  • Dediko: 28 грн/шт;
  • МАМÓ: свинина-яловичина – 116 грн/4шт,
  • Мацоні: 125 грн/4 шт, 
  • Gaga – 18 грн/шт,
  • Мама Манана – 32 грн/шт, 
  • Шоті – 79 грн/шт,
  • Хачапурі та вино – 30 грн/шт, 
  • Tbiliso – 30 грн/шт.

Кожен грузинський ресторан пропонує грузинське вино. В асортименті – кіндзмараулі, Алазанська долина, ркацителі, сапераві, цинандалі та інші. У меню ви також знайдете чачу – грузинський міцний алкогольний напій, виноградний бренді. Найпопулярніший варіант з безалкогольних напоїв – лимонади: тархун, ситро, барбарис, крюшон, крем-вершки, фейхоа і т.д.

Багато грузинських ресторанів пропонують вегетаріанські та веганські страви у своєму меню. У статті ми надаємо інформацію про наявність таких варіантів у різних ресторанах. Одна з яскравих позиції – Веган хінкалі з веган-сулугуні та білими грибами від Мама Манана. Заклади також пропонують пхалі, рулетики з баклажанів, страви з грибами, випічку з сиром, різноманітні салати, страви з рибою та інші позиції.

Так, київські ресторани регулярно тішать гостей різноманітними акціями чи спеціальними пропозиціями, а також дарують знижки на самовивіз і доставку. Неодмінно завітайте в Тбілісо у вівторок – тут влаштовують Хінкалі дей, де ви можете скуштувати вдвічі більше соковитих хінкалі.

Для сімейного відпочинку ідеально підходить ресторан Мацоні. Тут є сучасна дитяча кімната, де малеча зможе весело провести час, поки ви насолоджуватиметеся стравами в компанії з чоловіком, дружиною, рідними або друзями. А після ігор і розваг діти зможуть підкріпитися цікавими стравами з дитячого меню.

З коханою людиною рекомендуємо відвідати Мацоні, Шоті, МАМО чи Мама Манана. У цих закладах на вас чекають приємна романтична атмосфера, цікаві страви, п’янке вино та гарне обслуговування.

Грузинська кухня відома своєю різноманітністю та смаком. У грузинських ресторанах ви знайдете численні страви, які можна вважати справжніми делікатесами. Наприклад, салати або хінкалі з язиком. У Gaga точно можна скуштувати дещо незвичайне: Твіні на кеці  – смажені телячі мізки з цибулею та спеціями чи Кверебі по-кахетинськи – смажені яйця бика з цибулею, грибами, зеленню та вершками.

Відвідали грузинський ресторан — не забудьте про донат на ЗСУ!??

Головна фотографія: Dediko.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 3.7 / 5. Кількість оцінок: 6

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все