Переглядів: 13802 Час на прочитання: 12 хв
Куди піти у Києві

Сніданки в Києві заряджають енергією, дарують гарний настрій і мотивують на продуктивний день. Ви можете поснідати в тиші наодинці, розділити обід з колегами чи зустрітись з друзями або рідними на неспішний сніданок навіть увечері. Tomato.ua розповість, де смачно поснідати в Києві. У добірці Будинок Великого Дива, 044 café, Пташка, Любчик, Milk Bar, Хармс, Vero Vero, Життя Чудових Людей, Afternoon.

Заклади продовжують працювати, щоб не лише подавати найкращі сніданки в Києві, але й надавати робочі місця, підтримувати економіку, допомагати нашим захисникам і всім, хто цього потребує.

Зміст

  • Будинок Великого Дива
  • 044 café
  • Пташка
  • Любчик
  • Milk Bar
  • Хармс
  • Vero Vero
  • Життя Чудових Людей
  • Afternoon
  • Питання та відповіді

Будинок Великого Дива

Будинок Великого Дива – заклад, який дивує їжею. Тут на вас чекають вау-сніданки, коктейлі й диво-страви. Фішка закладу – триповерхові сніданки, які неодмінно вас здивують.

Графік роботи: заклад працює з 10:00 до 20:00, сніданки подають у будні до 13:00, у вихідні до 13:45, щоб ви точно встигли замовити.

Меню

На вас чекають 9 нових і чарівних 3-поверхових вау-сніданків. Пропонують страви на будь-який смак: сирнички, панкейки, боул, оладки, яєшня, крок-мадам, скрембл. Назви позицій теж доволі цікаві: Сніданок у бабусі, Твоя найкраща половинка, Квиток на Балі та інші. До сніданку пригощають сетом намазок і келихом просекко. Ви також можете додатково замовити Солоний сет до сніданку (89 грн) – це додаткові гречані тости й три намазки: бест паштет, масло з в’яленими томатами й маслинами та діп з ікрою мінтая. А також солодкий сет (89 грн) – додатковий свіжоспечений круасан у компанії з крем-маскарпоне, топленим молоком і сезонними фруктами.

Бюджет

У закладі діє фіксована ціна на сніданки – 289 грн:

  • Мексиканський сніданок – кукурудзяні панкейки в компанії з гуакамоле, беконом, томатним конфі й медовим соусом. 
  • Квиток на Балі – ранковий боул з ципою теріякі, а також: манго, авокадо, салат чука та рис в азійському стилі. 
  • Твоя найкраща половинка – запечене авокадо з рибним теріном і креветками під гірчично-медовим соусом. Подають у компанії з птітімом і лисичками. 

Інші яскраві позиції – Бенедикт з лососем або індичкою, Кокосові сирнички, Крок-міледі.

Адреса: Велика Васильківська, 47 (3 хв від м. Олімпійська).

Instagram: https://www.instagram.com/budynok_dyva/ 

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: ⭐4,5. Відвідувачі відмічають оригінальну подачу страв, симпатичний інтер’єр, великі порції, привітний персонал, милий балкончик на 2 поверсі з видом на місто.

044 café 

044 café – заклад, створений для справжніх любителів свого міста. Навіть його назва присвячена рідному Києву. На гостей чекають хліб, круасани та інша здоба, яку постійно оновлюють, цікаві страви, сніданки цілий день, цілі торти для свята або настрою, коктейлі та багато іншого.

Графік роботи: заклад працює з 09:00 до 22:00. Сніданки готують увесь день.

Меню

044 café пропонує різноманітні сніданки на будь-який смак: сніданки з яйцями, солодкі, каші, сендвічі. У меню ви також знайдете тарілочки, різні салати, супи улюбленого міста, гарячі страви, солодощі й торти.

Бюджет

Любителям яєць на сніданок пропонують різноманітні варіації: 

  • Найпростійший авокадо тост (325 грн) зі свіжим шпинатом і томатним соусом, 
  • Омлет з курячою ковбаскою, запеченою картоплею і теплим гірчичним соусом (325 грн), 
  • Оката з креветками (395 грн), 
  • Хамшука (310 грн),
  • Тель-авів (295 грн) з класичним хумусом, салатом із нуту, яйцями, маринованими огірками, томатами. 

Для любителів солодкого в меню є Сирники кокосові (275 грн), Ліниві вареники (225 грн) та Домашні оладки (225 грн). Інші цікаві позиції – Льняна каша з кокосом (215 грн), Вівсянка з пармезаном (195 грн), Крок мадам (395 грн) зі спельтовим хлібом і шинкою з індички власного приготування та Париж-Нью Йорк (415 грн) – свіжий круасан з крем-сиром, омлетом, руколою, лимоном і слабосолоним лососем.

Адреса: Велика Васильківська, 85-87, між Костелом Святого Миколая та Національним Палацом Мистецтв «Україна».

Instagram: https://www.instagram.com/044cafe/ 

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google  ⭐4,6. Гостям сподобався незвичайний інтер’єр, гарне обслуговування і приємна атмосфера.

Пташка

Пташка – нове бістро на Подолі, де затишно, ароматно, алкогольно й весело. Ідея закладу – об’єднати киян і гостей міста за великим столом, — розповідає команда.

Графік роботи: понеділок – вихідний, з вт до чт з 10:00 до 21:00, з пт до нд з 10:00 до 22:00. Сніданки подають цілий день.

Меню

На сніданок в Києві пропонують яєшню на вибір, вареники, кашу, тости, млинці, сендвічі. У меню ви також знайдете закуски, салати й основні страви, а також додатки. З напоїв – чай, фреш, коктейлі, міцний алкоголь, пиво, ігристе, біле, червоне, органічне вино.

Бюджет

Ідеальна пропозиція для любителів яєшні на сніданок – Скрембл, оката яєчня або варені яйця на вибір з міксом зелені та трюфельною олією, чері томатами та хлібом на заквасці (200 грн). Інші яскраві позиції – Чізі вівсянка з грибами, яйцем пашот і зеленою олією (230 грн), Тост з креветками (310 грн), Хрусткий соковитий сендвіч з домашньою бужениною, свіжим персиком, пікантним вишневим соусом і сиром моцарела (210 грн), Французький тост з сирним соусом, скремблом і хрустким беконом (230 грн).

Якщо ви полюбляєте солодкі сніданки, рекомендуємо замовити Солодкий французький тост з м’ятним йогуртом, морозивом і сезонними ягодами (230 грн), Ніжні млинці з карамелізованими персиком і яблуками в соусі з апельсинового фрешу, ароматного лікеру Cointreau та лимонною цедрою зі свіжим контрастним сирним кремом (220 грн) або Ліниві вареники з ягідним кюлі та сезонними ягодами (220 грн).

Адреса: Київ, вул. Нижній Вал, 19Б, неподалік від Житнього ринку.

Instagram: https://www.instagram.com/ptashka.kyiv/ 

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: ⭐4,9. Відвідувачі пишуть, що Пташка – чуде місце для побачень і зустрічей з друзями. Тут на вас чекає затишок і незвичайні нові страви.

Любчик

Любчик – ресторан одеської кухні та інтелігентний пивбар на Воздвиженці. Заклад входить в сім’ю ресторанів Gastrofamily Дмитра Борисова. Одна з його особливостей – секретний дворик з фонтаном, де можна насолодитися неймовірним колоритом. Завдяки Любчику ви зможете відчути дух Одеси в історичному центрі Києва.

У закладі на вас чекають раки, казанки мідій у винному соусі, свіжа рибка (барабуля, сарган, камбала бички і багато іншої), добра юшка, закусь, салатики «як у мами», бессарабські та м’ясні страви. Одеське застілля – це велика радість!

Графік роботи: кожного дня з 10:00 до 22:00. Сніданки подають з 10:00 до 13:00.

Меню

Одна з фішок закладу – великий одеський сніданок. Пропонують різні види яєшні, сирники, кашу, вареники. У меню ви також знайдете цікаві категорії з різноманітними стравами: на початок для компанії любчиків, салати, гарячі закуски, чебуреки, перші страви, мама наліпила, богічні бестселери одеської бабулі, раки (куди там лобстерам), рибка і морепродукти, м’ясо і не тільки, гарніри, солоденьке, «будь ласка, закусюйте».

Бюджет

Ви можете обрати будь-яку основну страву та напій – і все це за 249 грн. 

В асортименті страв:

  • Пікантна шакшука,
  • Скрембл з салатом зі свіжої зелені, 
  • Яйця пашот, 
  • Яєчня з трьох яєць з салатом зі свіжої зелені, 
  • Вівсяна каша з яйцем пашот та витриманим сиром,
  • Cирники з медом та сметаною,
  • Омлет із салатом зі свіжої зелені,
  • Ліниві варенички,
  • Вівсянка з яблуком та медом (на молоці або воді).

З напоїв пропонують каву, чай або келих вина на вибір.

Адреса: вулиця Воздвиженська, 10Б на Подолі.

Instagram: https://www.instagram.com/liubchyk.restaurant/ 

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,4. Гості позитивно пишуть про чудову атмосферу, затишний дворик з одеським колоритом, гарне обслуговування, смачні страви, швидке приготування та приємну українську музику.

Milk Bar

Milk Bar – затишне кафе, пекарня і кондитерська з цікавими стравами, сніданками й солоденьким. Заклад допоможе влаштувати свято, коли ви захочете – замовляйте торт собі чи на подарунок.

Графік роботи: пн-пт з 8:00 до 22:00, сб-нд з 9:00 до 22:00. Сніданки в закладі готують с самого ранку і цілий день, бо для легендарних сніданків не існує обмежень у часі.

Меню 

Milk Bar пропонує солодкі та солоні сніданки на будь-який смак: сирники, панкейки, каші, яєчню, круасани, тости, омлет, скрембл. У меню ви також знайдете супи, салати, основні страви, сайди, напої, десерти, морозиво, алкоголь, торти на замовлення та сувеніри.

Бюджет

У меню сніданків представлено 4 солодкі страви: 

  • Сирники зі сметаною та медом (170 грн), 
  • Панкейки з кленовим сиропом (240 грн), 
  • Вівсянка з інжиром та ожиною (225 грн),
  • ніжні Сирники «Три молока» (225 грн) з соусом з вершків, згущеного, вареного згущеного та пряженого молока з кремом на основі Філадельфії, прикрашені горіховою крихтою. 

Цікаві солоні сніданки – Тост авокадо (245 грн), Нордік з лососем і теплим хлібом Тартін з власної пекарні (275 грн), Панкейки з броколі (270 грн), Трюфельний скрембл (289 грн), Сніданок із яєчнею та ростбфіом (369 грн), Сирники з лососем (365 грн). Корисний легкий сніданок – Зелена каша (235 грн) на основі білого й червоного кіноа та курячого бульйону з додаванням пюре зеленого горошку, шпинату, брокколі та імбирно часниковим маслом. Croissant & Co (235 грн) – сніданок, у якому можна поєднати всі улюблені продукти. Це хрусткий круасан зі збитим маслом і будь-який додаток з переліку. Обирайте два чи три і отримуйте великий збалансований сніданок в Києві.

Адреса: вул. Шота Руставелі, 16 біля Площі Українських Героїв (м. Льва Толстого) і Палацу Спорту.

Instagram: https://www.instagram.com/milkbarkyiv/ 

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,4. Відвідувачі відмічають приємну атмосферу, цікаві страви, гарне обслуговування. Деякі пишуть про завищені ціни на торти.

Хармс

Хармс – це міське кафе та книжкова крамниця в центрі Києва в затишному дворику на Золотих воротах, що працює в столиці вже 10 років. У закладі влаштовують бранчі та різноманітні захоплюючі події: книжковий клуб, стендап шоу, лекції з догляду за кімнатними рослинками, кавові поп-апи тощо. Тут чекають на вас і ваших домашніх улюбленців.

Графік роботи: кожного дня з 10:00 до 22:00.

Меню

Найкращі сніданки – поживні сніданки, які зарядять енергією і подарують гарний настрій. У Хармс різноманітне ранкове меню: Бенедикт, омллет, оката яєчня, деруни, шакшука, крок-мадам, сирники. В основному меню ви знайдете Фо Бо, салати, тофу, бургери, удон, десерти, вино й смаколики до вина, коктейлі та багато іншого.

Бюджет

Якщо ви шукаєте, де снідати в Києві яскраво та поживно, рекомендуємо замовити Великий сніданок Energy з баварськими ковбасками (253 грн), квасолею, кімчі, запеченою картоплею, окатою яєчнею, міксом салату й томатами черрі. Інші цікаві позиції – Вафлі з хрумким курчам і спайсі майонезом (233 грн), Дерун з лососем (255 грн), Червона шакшука (205 грн), Бенедикт з лососем (295 грн), Омлет з креветками та моцарелою (240 грн), Крок-Мадам з ростбіфом і трюфельним бешамелем (218 грн).

Любителям солодких сніданків запропонують Легендарні сирники з Мінімалісту з соусом сабайон (193 грн). Мінімаліст – одеське міське кафе, яке спеціалізується на сніданках і бранчах.

Адреса: вул. Володимирська, 45А, біля Золотих воріт.

Instagram: https://www.instagram.com/kharms_kyiv/ 

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,6. Відвідувачам сподобався сміливий домашній інтер’єр, затишок, приємна атмосфера й дух місця, наповненого творчістю, а також цікава подача, смачні страви й привітний персонал.

Vero Vero

Vero Vero – ресторан Cucina del Sud, яскравих гастрономічних традиції Півдня Італії. Влітку заклад приваблює гостей мальовничою терасою з фонтаном і концертами, а взимку – атмосферними вечорами.

Графік роботи: заклад працює з 08:00 до 23:00. Сніданки готують кожного дня з 08:00 до 12:00.

Меню

У Vero Vero на вас чекають цікаві ранні сніданки в Києві: сирники, сендвічі, тости, яєшня, вівсянка, солодке. З напоїв до ранкових страв пропонують просекко в якості аперитиву, сік зі свіжих фруктів та овочів, воду, смузі, чай, домашні італійські лимонади, каву, безалкогольні напої.

Бюджет

Ви неодмінно повинні спробувати сирники від шефа. В асортименті:

  • Домашні сирники з ягодами (315 грн), 
  • Солоні сирники з лососем, соусом песто, страчателою (325 грн), 
  • Сирник з рікоти, карамельний йогурт, ягоди (325 грн).

Де можна поснідати у Києві яєшнею? Vero Vero пропонує Яйця Бенедикт з беконом (465 грн) або з лососем (465 грн), Авокадо тост з козячим сиром, пашот (465 грн), Скрембл з сальсіча на грилі та авокадо, гречаний хліб з козячим сиром, томати (495 грн). Інші цікаві позиції – Клаб-сендвіч з тунцем (415 грн), Вівсянка каша з кіноа, в’яленими томатами, беконом (235 грн), Баскський чизкейк з ягодами (290 грн).

Адреса: вулиця Іллінська, 18, на Подолі.

Instagram: https://www.instagram.com/vero_vero_kyiv/ 

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: 4,6. Відвідувачам сподобалася атмосфера, немов в Італії, відмінний сервіс, чудові страви, швидка подача. Деякі гості вважають, що ціни завищені.

Життя Чудових Людей

Життя Чудових Людей – гастрономічне бістро-бар. Це чудове місце для зустрічі з друзями та рідними, для затишних посиденьок і неспішного сніданку.

Графік роботи: 09:00-21:00. Сніданки готують у будні дні до 12:00, а на вихідних до 13:00.

Меню

Меню сніданків має декілька категорій: Доброго ранку, ми з України!, каші, солодощі до сніданку, хліб, штучки. В останньому розділі представлені цікаві позиції: Наш улюблений хумус, Баклажан із печеним перцем, Артишоки на грилі з запеченим перцем, лимонним буко та ніжним баклажанним кремом, Найсмачніший гуакамоле, Улюблений хумус з креветками, Млинці з м’ясом, краще ніж удома, з пряною телятиною та чорносливом, Ніжний паштет.

Бюджет

Топ сніданки:

  • Скрембл, омлет або яєшня на вибір (205 грн) з легким сезонним салатом (рекомендують додати спаржеву квасолю), 
  • Оладки з цукіні (279 грн) зі скремблом, кабачковим кремом і зеленню,
  • Крок-мадам (289 грн) – найніжніший мелт із сиром, індичкою і яєчнею,
  • Авокадо тост (325 грн) – подають з яйцем пашот і сезонним салатом. Цю позицію можна замовити протягом всього дня.

Любителям вівсянки пропонують 2 варіанти (по 199 грн): солодку з додаванням кіноа зі свіжим ягодами та гранолою і солону зі старою гаудою та трюфельним маслом, до якої радять додати яйце пашот.

Якщо ви звикли снідати солодким, замовте Вареники з вишнями та сиром (249 грн) або Чудові сирники (249 грн) з полунично-малиновим соусом, сметаною і свіжими ягодами.

Сніданок ідеально смакує зі свіжим хлібом. В асортименті: безглютеновий гречаний хліб, біла чіабата, чудовий темний хліб із житнього й білого борошна з солодом, горіхами та родзинками.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 36, неподалік від Площі Український Героїв.

Instagram: https://www.instagram.com/zhyttya.chudovykh.lyudey/ 

Відгуки і рейтинг

Оцінка в Google: ⭐4,7. Відвідувачі позитивно описують привітний персонал, різноманітне меню, смачні страви і напої (від сніданків до десертів, від лимонадів до коктейлів), зручне розташування в центрі міста.

Afternoon 

Afternoon– міське pet-friendly кафе від команди First Point, яке відкрилося в Києві в травні 2023 року. Заклад запрошує на сніданки, сендвічі й сети до вина. Багато рослин і великі вікна створюють затишну атмосферу.

Графік роботи: 09:00 — 21:00. Кухня працює з 09:00 до 20:00. Сніданки подають протягом дня.

Меню

Afternoon приваблює рецептами й способом приготування страв.

Шакшука подільська (гостра, але гострота адаптується під ваш смак) – різні перці й томати томлені у великій кількості червоної цибулі з додаванням часнику, імбиру та спецій, 2 яйця пашот. Подають із грильованим заквасним хлібом, фетою, кінзою.

Афтернун Френч 3.0 (255 грн) – грильований бріош, джем зі смородини та полуниці власного приготування, ніжний крем з маскарпоне, карамелізований інжир, свіжа лохина.

Чудовий ситний сніданок або навіть обід – Яєчня та Сальсічча (305 грн) – яєчня з двох яєць, пікантна сальсічча, підсмажений хліб на заквасці, біла квасоля у томатному соусі, запечені томати чері.

Млинці Сауер (210 грн) – ніжні млинці з тіста, замішаного на айрані, притомлені в лимонному сиропі. Подають з кулькою сорбету з темних ягід. Прикрашають крихтою фісташки, лимонною цедрою та свіжою лохиною. Страва ідеально смакує з келихом Фрауен Пауер.

Бюджет

Меню сніданків містить ще багато цікавих позицій:

  • Скрембл, гравлакс, грибний дюксель (275 грн), 
  • Тофу скрембл з горіховим соусом (235 грн),
  • Зернова каша та Солодка вівсяна каша ( по 175 грн),
  • Солоні та солодкі лінивці (245 і 235 грн).

Адреса: вулиця Волоська, 18/17, Поділ.

Instagram: https://www.instagram.com/afternoon.kyiv/ 

Відгуки і рейтинг 

Оцінка в Google: 3,9 (наразі відгуків усього 10). Відвідувачі пишуть, що місце естетичне, гарний інтер’єр, смачна кава, але дуже довго приймають замовлення і повільно приносять страви.

Питання та відповіді

У центрі столиці ви знайдете багато затишних закладів з чудовою атмосферою, які пропонують цікаві сніданки. Рекомендуємо відвідати Життя Чудових Людей і Milk Bar неподалік від Площі Українських Героїв, Будинок Великого Дива й 044 café біля Олімпійської та Хармс на Золотих воротах.

Столичні заклади готують сніданки для веганів і вегетаріанців. Ви можете замовити різні варіації вівсянки, авокадо тости, яєшню та інші страви. Цікавий пропозиції – Зелена каша і Нордік з лососем і теплим хлібом Тартін з власної пекарні в Milk Bar, Скрембл, гравлакс, грибний дюксель від Afternoon і Чізі вівсянка з грибами, яйцем пашот і зеленою олією у Пташка.

Багато закладів столиці пропонують традиційні українські сніданки. Одна з найпопулярніших страв – сирники. Варіації різноманітні: Кокосові сирнички в Будинку Великого Дива та 044 cafe, Сирники «Три молока» в Milk Bar, Солоні сирники з лососем, соусом песто, страчатела в Vero Vero, Легендарні сирники з Мінімалісту з соусом сабайон в Хармс та інші. Ви також можете скуштувати вареники, млинці, деруни та інші українські страви.

Так, заклади Києва пропонують страви на сніданок з доставкою або take away. Це дуже зручна пропозиції. Ви можете поснідати вдома, в офісі, на роботі, в парку, на природі або в іншому будь-якому куточку міста.

Так, ви можете забронювати столик для сніданку в ресторанах і кафе Києва. Ми навіть рекомендуємо це зробити (особливо це стосується таких закладів, як, наприклад, Будинок Великого Дива), щоб бути впевненими у наявності вільного столика. Зробити бронь можна за телефоном, на сайті онлайн, в соціальних мережах і прямо на нашому порталі Tomato.ua.

Так, заклади пропонують сніданки для тих, хто дотримується дієти або здорового харчування. Вам можуть запропонувати зелену кашу, вівсянку, яєшню або іншу страву без глютену, молочних продуктів, борошна, цукру тощо. Ви можете також виключити певні інгредієнти зі страві, якщо вони вам не підходять. Якщо у вас алергія на якийсь продукт, будь ласка, попередьте про це офіціанта.

Комплексні сніданки – не єдина вигідна пропозиція від закладів столиці. Ви можете смачно, ситно й недорого поснідати в різноманітних ресторанах і кафе. Будь-який сніданок (основна страва+напій) у Любчику, наприклад, коштує 249 грн. Afternoon пропонує Зернову каша та Солодку вівсяну кашу (по 175 грн), а Milk Bar Сирники зі сметаною та медом за 170 грн. А Будинок Великого Дива запрошує на 3-поверхові сніданки з фіксованою вартістю 289 грн.

Скуштувати сніданок — не забудьте про донат на ЗСУ!??

Головна фотографія: Vero Vero.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все