Переглядів: 1427 Час на прочитання: 4 хв
Куди піти у Києві

Tomato.ua дізнався, що  цікавого планують заклади столиці на початку березня. У цій добірці – дегустації, благодійні заходи, вечері, арт-бранч. Обирайте, куди піти у Києві 2 – 5 березня. Більш детально про івенти Whisky Corner, BEEF meat & wine, Курені, Bassano Ristorante, Barvy, Boho Yosai.

Ресторани продовжують роботу у складний час попри постійні відключення світла і ворожі обстріли, аби підтримувати економіку, надавати робочі місця та допомагати всім, хто цього потребує.

Куди піти у Києві 2 – 5 березня

Четвер, 2 березня

У четвер  Whisky Corner  о 18:00 влаштовує дегустацію віскі шотландських островів.

Острова нас зачаровують, а відчуття певної відрізаності та ізоляції від усього світу збуджує уяву і посилює відчуття того, що зараз обов’язково розпочнеться якась неймовірна пригода. Цього вечора гості зможуть продегустувати дев’ять видів віскі з різних шотландських островів:

  • Arran 10 Years Old, 46%;
  • Machrie Moor, 46%;
  • Isle of Jura 10 Years Old, 40%;
  • Ledaig 10 Years Old, 46,3%;
  • Tobermory 17 Years Old — Oloroso Cask, 55,9%;
  • Talisker 11 Years Old, 55,1%;
  • Torabhaig Legacy 2017, 46%;
  • Highland Park Valfather, 47%;
  • Scapa Glansa, 40%.

Вартість участі: 1650 грн.

Ресторан BEEF meat & wine о 18:00 влаштовує зустріч Wine Talks з шефом-сомельє Олександром Прохоровим. Спеціальний гість вечора – Зорік Уманський, Good Wine. Спікери цього разу обрали французький регіон Шампань, щоб познайомити гостей з його винами, розказати чому тільки їх так називають та допомогти обрати найкраще на ваш смак. Будемо пити шампанське та Secret Wine. Останнє вино стане справжньою інтригою для гостей і спікерів. Усім разом потрібно буде визначитися, що саме у келихах.

Гастрономічний супровід вечора:

  • брускета з ростбіфом;
  • устриці;
  • креветки запечені на грилі;
  • запечена устриця Рокфеллер.

Вартість участі: 1600 грн.

П’ятниця, 3 березня

Ресторан Курені 3 та 4 березня продовжують серію благодійних зустрічей на користь Збройних Сил України і влаштовують «Весняні Kureni». Першу п’ятницю весни на гостей чекає музика українських продюсерів: ETERNAL MOMENT, який випускається на іноземних лейблах; ONEN, який готує сет з власних треків написаних під час війни. У суботу виступатиме електронний дует LOUDER THAN WORDS, талановиті DIANA JO і MOOJEV, які є індикаторами гарного звучання. Вартість квитків: 03.03 вхід вільний і будь який донат залишається на ваш розсуд, 04.03 — благодійний внесок від 400 грн. Прибуток від заходу піде на закупівлю інноваційних технологій для ЗСУ.

Субота, 4 березня

У суботу Bassano Ristorante о 19:00 влаштовує дегустацію-вечерю. Цього разу сомельє Руслан Баранник підібрав для дегустації 6 вин українських виробників, серед яких буде ігристе Krimart Zero 2014 року, вироблене з кримського винограду. У кожного вина є своя історія, яку слід знати:

  • Artwinery Krimart Zero 2014;
  • Shabo Telti-Kuruk Grande Reserve 2021;
  • Stakhovsky «Chardonnay W» Reserve 2020;
  • Stakhovsky «Merlot ACE» Reserve 2019;
  • VINOMAN Cabernet Franc 2021;
  • Chateau Chizay Troyanda Carpat 2017.

Під кожне вино шеф-кухар Роман Жадан приготує страву із середземноморської кухні, але із локальних продуктів:

  • еклер з українською фермерською чорною та щучою ікрою;
  • брускета зі страчателлою від українського виробника, червоним перцем і херсонськими помідорами;
  • річна форель в середземноморському стилі з мідіями та картопляним крокетом запеченим у сирі;
  • фермерське ягня запечене з овочами;
  • фермерський ростбіф зі смаженими білими карпатськими грибами та соусом Альфредо.

На десерт буде еклер з полуницею від Антона Штипи.

Вартість дегустації-вечері: 4000 грн. Частину грошей тут передадуть друзям на фронті, які наразі збирають на тепловізор і дрон.

Неділя, 5 березня

У неділю о 13:00 ресторан Barvy влаштовує арт бранч «Провінційне VS інтелектуальне мистецтво». На гостей чекає зустріч Євгеном Барабаном, сучасним скандальним художником, який просуває українську символіку через сучасну форму. На лекції дізнаємось:

  • що таке термін «провінційне мистецтво» і як до нього ставитись;
  • як його оцінює сучасний інститут мистецтвознавства та чи можливо з ним зустрітись в сучасному мистецтві;
  • що таке інтелектуальне мистецтво, як навчитись його читати та полюбити.

Також на гостей чекає знайомство з експозицією виставки «Самобутність» від кураторки Олени Єрмоленко та смачний обід з келихом ігристого. Вартість участі: 800 грн.

У неділю о 18:00 Boho Yosai влаштовує Стендап та вино. Для гостей жартуватимуть:

  • Макс Вишинський — комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям. Перший український стендап-комік, який дав сольний концерт в МЦКМ «Жовтневий Палац», також його стендап звучав в Палаці Спорту перед 5000 глядачами;
  • Настя Зухвала — найвідвертіша та безкомпромісна стендап-комікеса України, переможниця наймасштабнішого стендап-фестивалю в м.Одеса, очільниця Зухвалого батальйону, коментаторка шоу Богиня шопінгу.
  • Антон Тимошенко — популярний стендап-комік, сценарист «Телебачення Торонто», відомий політичними та соціальними жартами.
  • Андрій Бережко — переможець «Розсміши коміка», учасник стендап-шоу Гуднайт Клаб, іронізує над своїм життям, але вам здається, що над вашим.

Вартість квитків: 390 — 790 грн. 25% від прибутку тут передадуть на потреби ЗСУ.

Як відвідаєте івент – не забудьте задонатити волонтерам або захисникам!??

І ще..

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у вихідні у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все