Кііт – кулінарне шоу для практичних людей. Його ведуть фуд-блогер Сергій Стоян і його пухнастий улюбленець Містер Кіт. На каналі публікують різноманітні цікаві рецепти. Tomato.ua поділиться одним із них. У статті – рецепт шаурми в домашніх умовах.
Рецепт шаурми в домашніх умовах
Надворі вже майже літо. За вікном війна. Але треба продовжувати жити «нормальним» життям, наскільки це можливо. Якщо ви в безпеці, звісно. І не забувати їсти.
Зараз хочеться чогось легкого, що швидко готується. Без хліба, без дріжджів. Найоптимальніший варіант – шаурма. Шаурма – це чудово.
Лаваш – це борошно і вода. А начинка – будь-яка: м’ясна, овочева, веганська тощо.
У статті на Tomato.ua – різні варіанти приготування шаурми від кулінарного каналу Кііт.
Інгредієнти
Лаваш.
Начинка:
- М’ясо (або соя) – за смаком;
- Капуста (пекінка – найкраще);
- Морква (свіжа або по-корейськи);
- Огірок;
- Перець (солодкий);
- Свіжі томати.
Соус:
- Часник – 3-4 зубчики;
- Майонез (бажано – домашній) – 2 ст. ложки, можна з невеликою гіркою.
Спосіб приготування
Почнемо з м’яса, бо ж його готувати найдовше. Заморочуватись не потрібно. М’ясо беріть будь-яке – те, яка ви любите. Ріжте на шматочки і обсмажуйте з олією та спеціями на ваш смак. не забудьте посолити та поперчити.
Веганам пропоуємо відварити соєві шматочки з лаврушкою і свіжо молотим чорним перцем. А потім – обсмажте так само, як і м’ясо. Сюди рекомендуємо додати соєвий соус і сухий часник.
Доки м’ясо смажиться, швиденько нарізаємо інші продукти – усе, що вам до смаку – та додаємо у глибоку миску.
Найлегше – це пекінська капуста (або ж звичайна). Один зріз зробили – і половина салату готова. Наскільки ж це зручно!
До капусти можна додати свіжу моркву або ту, що по-корейськи.
Також додайте огірок – уже почався сезон. Наразі овоч соковитий і не такий дорогий, як був, до прикладу, місяць тому. Поріжте його кубиками й додайте до решти овочів.
Солодкий перець – за смаком: білозірка, червоний, болгарський – будь-який. Нарізаємо кубиками і додаємо в миску.
Усі інгредієнти добряче перемішайте руками. Головне – не жмакайте, щоб з овочів не виділявся сік. Ну, і сіль не додавайте, звісно.
Наступний крок – окремо наріжемо томат, але у спільну ємність не додаємо.
Тепер лишиається приготувати соус. Одразу попереджаємо: для того, щоб було дійсно смачно, потрібен часник. Як у тій шаурмі, що ви звикли купувати в улюбленій точці.
Часник мілко наріжте і покладіть у склянку. Додайте 2 ст. ложки домашнього майонезу (можна замінити магазинним, але з домашнім набагато корисніше); дрібку солі за смаком (небагато, адже в майонезі вона вже є) і мелений перець.
Можна приготувати і трішки інший соус. Наприклад, сметана+майонез. Або ж навіть просто взяти натуральний білий йогурт. Тут головна складова – часник.
Соус перемішали. І дістаємо лаваш.
На лаваш, бажано квадратної форми, викладаємо овочі. Не доходьте до краю, щоб було легше загортати.
Далі – соус
Тут уже скільки забажаєте, але багато не треба, щоб шаурма не розмокла.
Далі додаємо томати, які нададуть соковитості і свіжості. За бажанням можна використати кетчуп.
Ну, і на завершення – м’ясо або соєве м’ясо.
Спочатку підгортаємо краї з боків. Потім – ближчим до себе краєм накриваємо начинку (тримайте пальці з боків. Щоб нічого не вилізло.
Ну і скрутіть у рулон. Трошки змастіть боки соусом – для склеювання. Гарненько притисніть і перекладіть на розжарену пательню скріпленням вниз.
Ще трохи притисніть шаурму руками і залиште на хвилину. Вогонь трошки середнього, але не перепаліть.
Нам потрібні рум’яність і скоринка з усіх сторін – тому переверніть шаурму на іншу сторону. А потім, якщо вийде, ще на третю й четверту.
Вуаля – шаурма готова! Смачного)
До речі, якщо не додавати м’ясо, а лише овочі, ви отримаєте ситний, але водночас легкий обід. Легкий для організму, де все свіже і соковите.
Овочів вийшло доволі багато. Один раз нашматували, а використовувати для приготування шаурми можна кілька разів. Або ж їх можна просто з’їсти як салат. Це швидко, просто й корисно.
Їх можна зберігати у нарізаному вигляді у лоточку в холодильнику. Головне – не додавайте сіль і спеції, щоб овочі раніше часу не пустили сік.
Для зручності публікуємо відео-рецепт:
У цьому, як і в інших відео на каналі, ви можете побачити того самого Містера Кота. На жаль, він зник, і Сергій його шукає.
Як ви вже зрозуміли, шаурма — це проста і корисна страва, яку швидко можна приготувати в домашніх умовах. Це один із простих рецептів у воєнний час, який нагадає про безтурботне життя.
Tomato.ua розповів детальніше про пошуки чарівного Містера Кота. Давайте допоможемо знайти пухнастика!
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!