Переглядів: 4063 Час на прочитання: 7 хв
Новости

Столиця потроху оживає. Заклади поступово відкриваються, аби повертати бізнес до роботи, підтримувати економіку країни й допомагати людям у цей непростий час. Завдяки ресторанам і кафе ви можете відчути частинку «нормального» життя: випити кави, скуштувати улюблену піцу, салат або іншу страви. У добірці від Tomato.ua – заклади, які відновили роботу в Києві під час війни. Розповідаємо про Натюрліх, STRONG BAR, Dorothy Pub, Picnic, Veterano Pizza, ЖЗЛ, CHEF’s TABLE.

Незважаючи на те, що ресторани відкриваються для гостей, вони продовжуть безкоштовно годувати захисників, переселенців, медиків, поліцію, дітей, людей похилого віку та всіх, хто потребує допомоги. Зараз це найголовніше!

Натюрліх

Відкриття Натюрліх – свіжий ковток повітря й частинка «нормального» життя у час війни. Ви можете відчути атмосферу Oktoberfest у серці столиці. Команді закладу вдалося створити в стінах пабу частинку Німеччини з її вузькими вуличками і затишним внутрішнім двориком. Тут збираються друзі та насолоджуються пивом світових пивоварень і популярними німецькими та європейськими стравами.

Назва закладу доволі незвична. Чому Натюрліх? А тому, що у більшості випадків друзі зустрічаються із фразою: Підемо вип’ємо пива? Звичайно! Переклад німецькою – Lass uns ein Biertrinken gehen? Natürlich!. Це крилате слово знає весь світ, у ньому – вся Німеччина.

Натюрліх зруйнував стереотип про паби. Це не лише пиво та скромні закуски. У меню закладу є все: брецелі, ковбаски, шніцель, салати, стейки з історією (якою саме – вам розкажуть у закладі?), класичні пабні страви та навіть борщ, який тут назвали Гордістю Нації (110 грн), бо це дійсно так.

Рекомендуємо скуштувати популярні страви – Ковбаски баварські з картоплею (230 грн), «Wind» бургер з котлетою з яловичини (230 грн) та Запечені свинячі ребра (95 грн). І, звісно ж, пиво!

STRONG BAR

У центрі Києва відновив роботу STRONG BAR, який розташувався на вулиці Терещенківська. Це чудова новина для поціновувачів кальяну, коктейлів і оригінальних страв.

У закладі можна насолодитися різноманітними азіатськими стравами, соковитими бургерами, вок, салатами та іншими цікавими новинками. Рекомендуємо скуштувати Бургер супер сирний (305 грн) з курячою котлетою, рис Хібачі з тигровими креветками (240 грн) та Хумус з в’яленими томатами (185 грн).

У барній карті – безалкогольні та алкогольні напої, коктейлі та китайський чай. Актуальна родзинка меню – коктейль із патріотичною назвою «Доброго вечора! Ми з України!» (200 грн) з Bacardi, лимонним соком, пюре манго й лічі та імбирною піною.

У меню STRONG BAR представлений великий вибір смаків якісного табаку. В асортименті – Hard, Bonche, Classic, Premium, Medium (від 295 грн). Цікаві авторські смаки кальянів – свіжий імбирно-цитрусовий і бананово-кокосовий коктейль.

Dorothy Pub

Dorothy Pub – культове місце у центрі Києва з живою музикою і цікавим меню. Тут збираються з друзями, щоб випити пива і насолодитися стравами, подивитися трансляцію футбольного матчу, послухати музику, і відірватися на вечірці.

У квітні заклад відновив роботу. Все заради того, аби підтримати економіку країни та допомогти місту прокинутися.

Одна з особливостей паьу – хоспер-меню. У Dorothy Pub також готують бургери, салати, перші страви, хачапурі, пасту, тости, закуски та різноманітні гарячі страви.  Яскраві позиції – Гаряча пательня з телятиною та овочами в пікантному соусі (156 грн), Салат із обсмаженим лососем під апельсиновим соусом (160 грн) і Фірмовий Дороті Бургер (185 грн). До страв ідеально смакує розливне пиво.

У Dorothy Pub регулярно влаштовують стендап-вечори від UKRAINIAN STAND UP AGENCY та музично-патріотичні квартирники. Ці заходи допоможуть вам відволіктися від новин і нагадають, що життя продовжується. 20% від зібраних коштів перараховують ЗСУ. Завдяки цьому ваша присутність на заходах допомагає нашим захисникам.

Picnic

Picnic – французька кондитерська на Подолі. Це затишне кафе зі свіжою випічкою, хлібом, запашною кавою та сніданками протягом усього дня. Нещодавно заклад відновив роботу – ви можете скуштувати страви з меню у кафе або на літній терасі.

В асортименті – різноманітна випічка та солодощі: кекси, макаронси, міні штруделі з вишнею та яблуками. З десертів пропонують Тирамісу (145 грн), Наполеон (105 грн), Спартак (115 грн). У меню також є корисні сніданки (165 грн) з манго та полуницею для тих, хто слідкує за фігурою.

У кондитерській можна замовити різноманітні тортики. Це чудова ідея для маленького свята або важливої дати. Таким способом ви також можете підтримати рідну людину в такий важкий час – солоденьке знімає стрес. Поки обиратимете тортик (з тих, що є у наявності або під замовлення), рекомендуємо скуштувати Круасан з карамеллю та шоколадом.

Окрім солодких смаколиків, у Picnic є повноцінні страви. Цікаві позиції – Гострий тайський суп з морепродуктами (325 грн), Окрошка з телятиною та куркою (159 грн) та Салат Цезар, який пропонують у двох варіаціях – класичний з куркою (179 грн) та з креветками й лососем (275 грн).

Veterano Pizza

Veterano Pizza – частинка великої родини Veterano Group, створеної ветеранами АТО. Для закладу піца – не просто страва або продукт. Це справжня релігія. Команда схиблена на якості продуктів і ретельно поєднує італійські традиції з найкращими українськими продуктами.

У кінці березня піцерії Veterano Pizza вдалося відновити свою діяльність. У закладі намагаються зробити все, аби потішити вас ароматною соковитою піцою. Приймають замовлення на самовивіз і на доставку.

У меню представлені різноманітні цікаві смаки. Яскраві позиції – Dolce Pere (195 грн) з вершковою основою, моцарелою, рікотою, грушею, горгондзолою, грецьким горіхом, Пепероні (215 грн) з моцарелою, салямі та Капричоза (200 грн) з моцарелою, шинкою, печерицями, артишоком, часником.

Навіть у сьогоднішніх реаліях роблять все можливе, щоб піца доїхала швидко та потрапила до вас гарячою. У це вкладають максимум зусиль – коробка, транспорт, термосумка, посмішка кур’єра.

Робота в умовах війни дуже специфічна, тому графік може оновлюватися. Слідкуйте за новинами в Instagram.

ЖЗЛ

У квітні ЖЗЛ відновив роботу. Наразі працюють за скороченим меню.

Бестселер закладу – Курочка Масала (305 грн). Для спекотного дня чудово підходять прохолодні лимонади. А от для прохолодного вечора ідеальний варіант – Не рамен, не фо (245 грн). Зігріває, як перемога ЗСУ ??

Тут знають, що багато хто полюбляє їсти сніданок не лише на сніданок. Тож гостям протягом усього дня пропонують Весняний суперсніданок – авокадо тост з яйцем пашот (289 грн). Патріотична новинка меню – Наполеон зі смаком смородина мед. Вільний синій, енергійний жовтий ??

Окрім основного, в закладі діє сезонне суперменю. Головний герой – аспарагус. Готують соковиту лимонну спаржу, омлет з українською спаржею та шпинатне перлото зі спаржею (від 95 грн). Поспішіть скуштувати! Також будуть страви з полуницею, редькою та іншими локальними продуктами.

Якщо ви давно не зустрічалися з друзями – зараз саме час. Влаштуйте посиденьки на терасі ЖЗЛ з ігристим.

До речі, команда закладу вже працює над зміною неймінгу. Замість «Жизнь замечательных людей» буде українська назва.

CHEF’s TABLE

CHEF’s TABLE – ресторан шефа Вови Ярославського, який розташувався у магазині Goodwine в центрі Києва. Автори проєкту охарактеризували заклад як «ресторан вражень». Раніше вдень тут діяло меню A la carte. А ввечері пропонували меню гастрономічних сетів.

У квітні ресторан CHEF’s TABLE відновив роботу. Проте дещо в іншому форматі. Відтепер тут готують ароматну піцу, пасту та борщ від шефа.

Володимир Ярославський розповів про новий формат:

Я давно мріяв розібратися з піцою і зробити саме таку, яка буде мені до вподоби і буде відповідати всім принципам, яких ми дотримуємось, — найкращі продукти, найвища цінність.

Ми вирішили розпочати щось зовсім нове і пристосоване до нових реалій. Принципи ті ж самі. Страви – нові. Меню – маленьке.

У мені представлено піци з цікавими смаками: маргарита з бурратою, чотири сири, трюфельна, баклажан, салямі та новинка – лісові гриби та зелена спаржа. Пасту пропонують з креветками та цукіні.  Ідеальний спосіб зігрітися – Зелений борщ з індичкою, а опісля – келих вина.

Наразі меню CHEF’s TABLE невелике, проте його планують збільшувати, а страви – змінювати.

Незважаючи на відновлення роботи, кожен із закладів з добірки продовжує займатися головним – допомагати захисникам і всім, хто цього потребує.

Головне фото — Валерія Флоринська.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Українці — непереможні: заклади, які відкрилися під час війни

 

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все