Переглядів: 2398 Час на прочитання: 4 хв
Топ-5 Київ

Політехнічне бістро, ресторан Сучасної Близької Кухні, суші-кіоск, китайська пельменна, ресторан мультинаціональної кухні – на початку року столиця потішила різноманітними закладами. Tomato.ua розповість про нові ресторани Києва, які відкрилися у січні 2021 року. Це Politehnikum Bistro, Saxagansky restaurant&grocery, Дзяо-бар, Samna, Shibuya.

Нові ресторани Києва – січень 2021

Politehnikum Bistro

На проспекті Перемоги відкрився Politehnikum Bistro – заклад для покоління Z, що об’єднує бістро поживної та корисної кухні з «космічним» баром у центрі студентського життя столиці. В інтер’єрі переважає натуральна палітра натуральних матеріалів: дерева, металу, каменю. Основним елементом дизайн-концепції Politehnikum Bistro стала ідея космосу.

Інтернаціональна кухня пропонує страви італійської, американської кухні, свіжу натуральну каву, великий вибір десертів, авторське меню коктейлів. Одна з яскравих позицій меню – англійський політехнічний сніданок (128 грн) у класичному виконанні. Рекомендуємо також спробувати POLITEHNIKUM brand new Burger + PEPSI (229 грн) з булочкою бріош і котлетою з яловичини чи японський рамен за авторським рецептом з куркою/свининою (155/165 грн).

Saxagansky restaurant&grocery

Saxagansky restaurant&grocery – традиційний ресторан мультинаціональної кухні, який відкрився в самому центрі однойменної вулиці в Києві. Заклад створений зберігати сімейні традиції та цінності різних поколінь у серці кожного гостя. Тут дбайливо та радісно, по-домашньому та урочисто.

Гордість Saxagansky restaurant&grocery – маркет власного виробництва. Ви можете придбати сирну, м’ясну, кондитерську та заготовлену продукцію. Особливості закладу – висока якість згідно з усіма екологічними стандартами, ексклюзивний ресторан і вигідна логістика доставки. З меню рекомендуємо спробувати Курча Блюменталь з міксом салату та домашнім айолі (310 грн), а також ніжний паштет з лісовими горіхами та трюфельним медом (105 грн). Веганам варто спробувати десерт з насіння чіа, льону на вівсяному молоці з шароном (55 грн).

Дзяо-бар

27 січня в Києві відкрився новий Дзяо-бар – китайська пельменна. На гостей чекають рамени, хундуни, легендарні дзяодзи, неми та інші страви від бренд шефа Марко Черветті. Заклад розмістився на першому поверсі ТЦ SilverBreeze на Березняках.

Одна з візитних карток Дзяо-бар – північнокитайські дзяодзи. Традиційно їх варять, але за бажанням ви можете замовити смажені китайські пельмені. Рекомендуємо спробувати дзяодзи з бараниною (12 грн/1 шт). Ще одна родзинка меню – 10 видів рамену. Його готують за традиційним рецептом, але з авторськими корективами. Варто спробувати Шанхай Рамен (133/193 грн) з креветкою. У якості закуски візьміть биті огірки (59 грн).

Samna

У Києві відкрився новий ресторан Samna з кухнею Сучасного Близького Сходу. Це заклад Меїра Адоні, який відчинив свої двері в Києві вслід за Барселоною, Тель-Авівом та Нью-Йорком. Ресторан розмістився в особняку ХVIII століття. Ресторан з 5 залами розрахований на 120 посадочних місць. Гості можуть почати свій вечір з аперитивів у welcome-барі, а потім – пройти в один із просторів зі столиками. Після вечері можна провести час у зоні з баром та діджеєм. Одна із зал присвячена виноробству.

Категорії меню Samna доволі оригінальні – байтс, хліб, перши курс, основні, солодощі. Представлено великий вибір коктейлів. Одна з фірмових страв Адоні – карпачо з баклажана на двох (359 грн). Рекомендуємо також спробувати катаеф з качиним конфі (290 грн). У якості закуски візьміть пончики з копченою фореллю (180 грн).

Shibuya

25 січня на Подолі відкрився Shibuya – новий заклад японської кухні. Це проєкт мережі закладів Klara Group, яка заснувала пиріжкову Тітка Клара та кав’ярню Honest Coffee Bar. Заклад названо на честь Сібуя – популярного серед молоді району Токіо. Він працює у форматі суші-кіоску.

У Shibuya готують традиційні суші, гункани і сашимі, класичні та авторські роли, салати, сети. Також можна замовити десерти – вафельний торт, десерт Наполеон або чізкейк. З напоїв у меню представлені вино, пиво та міцний алкоголь. Рекомендуємо спробувати авторський Рол Шибуя з лососем (189 грн), салат з маринованими водоростями і горіховим соусом (99 грн) або тар тар з тунцем (219 грн).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Краща азіатська локшина у Києві: де замовити?

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти в Киеве

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все