Переглядів: 28651 Час на прочитання: 8 хв
Куда пойти

Кожному українцю потрібні невеличкий відпочинок і перезагрузка. Ідеальне рішення – засніжені величні гори, які допоможуть впорядкувати думки і хоч на хвильку відволіктися. На найпопулярнішому курорті країни на вас чекають неймовірні краєвиди, активні види спорту, лижі, сноуборд, ароматні страви та релакс у колі рідних або друзів. Tomato.ua розповість про кращі ресторани, кафе та колиби Буковель. У добірці – Ведмежа гора, Бабин Бограч, Арт Дровітня (Стара Правда), Helios, Tbiliso, Mangalica, Грибова хата.

Заклади продовжують працювати, аби підтримувати економіку, захисників і всіх українців.

Ресторани та кафе в Буковелі

Туристи, які шукають розваги Буковель, часто зупиняються у Яремче. Тому в цій статті ми розповімо про заклади, які розташувалися на самому курорті, а також неподалік від нього.

Ведмежа гора

Ведмежа гора – це справжня гуцульська колиба. Тут можна скуштувати традиційні страви карпатської, української та угорської кухні. Гості люблять заклад за унікальне місцерозташування, атмосферу, чудові страви та високий рівень сервісу.

Ресторація в Яремче запрошує на відпочинок із друзями та сім’єю. У закладі є декілька залів з традиційним українським інтер’єром і банкетний зал із сучасним дизайном. Насолодитися трапезою також можна на затишній терасі з чарівним видом на гірське озеро та гори.

Популярні заклади Буковеля та Яремче пропонують розваги для дорослих і дітей. Поруч із рестораном Ведмежа гора розташувався контактний звіринець і дитячі майданчики. У різних цікавих фотозонах можна зробити яскраві світлини напам’ять.

Рекомендуємо скуштувати бестселери ресторану Ведмежа гора: Свято грибів і форелі (310 грн), Ребра нангалиці з вишневим барбекю, Дощинку дегустаційних баношів на трьох сковорідочках (155 грн). А також Яремчанський борщ на ребрах і груші (155 грн) та Наваристий мадярський бограч (155 грн). До усіх страв ідеально смакують авторські наливки.

Бабин Бограч

Бабин Бограч – колоритна корчма на території етно-парку Гуцул Ленд у Буковелі. У ресторані відтворені стародавні рецепти карпатської кухні. Родзинкою закладу є  справжня піч, де готують такі страви на дровах, як банош, м’ясо мангалиці, реберця, голубці та інші. Завдяки природній термічній обробці у стравах краще зберігаються усі смакові якості.

У ресторані відкрита кухня – ви можете насолодитися захоплюючим процесом приготування страв безпосередньо з залу. Значну увагу приділяють локальним продуктам. Це грибочки та ягоди з лісу за вікном, форель із «Смерекового» озера, власні сирні продукти від корів і кіз.

У корчмі Бабин Бограч готують ароматні м’ясні делікатеси, справжній запашний домашній хліб і фірмові страви від шефа. Рекомендуємо скуштувати Бабин Бограч, який вариться в казані на живому вогні 4-5 години (365 грн), Палюшки з лісовими грибами та копченою качкою на вершковому соусі з верховинською моцарелою (365 грн) та Пироги кайзерівські з вишнею (285 грн).

Оригінальний інтер’єр із елементами гуцульської сецесії та великі панорамні вікна, через які можна спостерігати за дикими тваринами в лісі, зроблять ваше перебування ще більш захоплюючим.

Арт Дровітня (Стара Правда)

Романтичні ресторани в Буковелі запрошують вас і вашу кохану людину на побачення й відпочинок. На території унікального готелю в етно-стилі Стара Правда розташувався ресторан Арт Дровітня, де ви можете продегустувати традиційні українські страви та оцінити смак закарпатських «дивин», які готують лише в цьому регіоні України.

У Стара Правда меню об’єднало цікаві страви гуцульської кухні. Рекомендуємо скуштувати Грибну юшку з білих грибів (169 грн), Деруни з м’ясом (180 грн), Вареники з картоплею, шкварками та сметаною (155 грн), Бограч (245 грн) і Банош (130 грн), до якого можна додати соус з білих грибів, шкварки або бринзу.

Стара Правда також запрошує на Буковель святкове меню – тут можна влаштувати банкет чи затишний захід із близькими у важливий день. Панорамний ресторан в Буковелі забронювати можна в соцмережах або за телефоном.

Helios

Helios – готель преміум класу від Ribas Hotels Group, розташований у мальовничому місці. Цікаві заклади Буковель пропонують проживання в номерах, спа та інші послуги. У кількох хвилинах ходьби від готелю Геліос – підйомники та витяги.

Кращі ресторани Буковель пропонують високий рівень сервісу та цікаве різноманітне меню. У ресторані, який знаходиться на території готелю Helios, представлені страви української та європейської кухні від шефа. Затишний і спокійний інтер’єр – саме те, що потрібно після активного дня й спорту.

Цікаві страви – Борщ з салом та пампушками (180 грн), Бограч карпатський (220 грн), Банош з бринзою, шкварками та грибним соусом (230 грн), Форель на грилі (135 грн/100 г), Дошка сала з часником і гірчицею (180 грн), Філе свинини з гарбузовим пюре та лисичками (340 грн).

Tbiliso

Tbiliso – новий ресторан грузинської кухні, які відчинив свої двері в Буковелі. Заклад став 9-им у мережі та першим поза Києвом.

У ресторані можна скуштувати хачапурі, хінкалі, різноманітні страви з вогню, а також випити домашнього вина в неймовірній атмосфері посеред гір.

Хачапурі по-Аджарськи титанік (275 грн) таке ж величне, як і його назва – ви повинні в цьому впевнитися. Також неодмінно скуштуйте шашлики та люля-кебаби. У Tbiliso їх готують саме як, як на Батьківщині, у Грузії, – довго, на невеликому вогні, щоб кожен шматочок гармонійно увібрав у себе свіжозмелені спеції.

У меню представлені цікаві страви для компанії – ідеально для посиденьок із друзями або сім’єю після активного дня. Рекомендуємо замовити Великий м’ясний сет (890 грн) – тут кожен знайде для себе улюблений вид м’яса.

Зробіть круту справу – Скуштуйте Хінкалі (від 30 грн) та допоможіть захисникам. 2 грн від вартості кожної хінкалі передають у Благодійний Фонд Сергія Притули на закупівлю дронів для розвідки та коригування артилерії.

У Tbiliso також можна влаштувати весілля, відсвяткувати День народження або інший особливий для вас день. Середня вартість щедрого грузинського застілля на 1 персону – 800 грн. Для комфорту гостей тут є власна парковка.

Mangalica

Mangalica – атмосферний ресторан у Яремче, що здивує смаком та інтер’єром. Вас запрошують смакувати традиційними стравами Карпат та стравами з дичини. Гастрономічні шляхи дослідження карпатської кухні завели команду закладу далеко за межі України. У Яремче ресторани подарують вам незабутні враження – Mangalica занурить вас у подорож пряною та ароматною угорською кухнею.

У меню закладу об’єдналося все, що впольовано в карпатських лісах, місцеві ягоди та гриби, традиційні угорські та українські рецепти. Яскраві позиції – Угорське сало з мангалиці (75 грн), Деруни з соусом з лісових грибів (169 грн), Ґомбовці з шоколадом та сметаною (125 грн).

Поціновувачам м’яса варто скуштувати страви з дичини: Печеня з оленини із запеченими яблуками та джемом з гогодзи (365 грн), Кабан тушкований на горілці з медовою вишнею (295 грн), Печеня косулі з афинами (295 грн).

Грибова хата

Грибова хата – унікальний відпочинковий комплекс, який розташувався у наймальовничішому та найпопулярнішому курорті України. Родзинка закладу – в тому, що він оформлений у формі гриба. У комплексі поєдналися ресторан із карпатсько-гуцульською кухнею, комфортабельні апартаменти та СПА у печері, на березі гірської річки. Новий рік в Буковелі 2023 ціни – детальну інформацію можна дізнатися в адміністратора.

Шукаєте, де смачно поїсти в Буковелі? Грибова хата запрошує страви з печі за старовинними дідівськими рецептами. Рекомендуємо звернути увагу на карпатські страви: Курка-чеботурка (189 грн/100 г), Галушки з карпатським трюфелем (432 грн), Гуцульський банош (268 грн), Ковбаса з мангалиці (276 грн), Гуляш з дикої косулі (313 грн).

Який кращий борщ Буковель, вирішувати вам, але ви неодмінно повинні скуштувати Перше причастя гуцулів (248 грн) – легендарний борщ з м’ясом і копченою сливою. Подається в запеченому хлібі зі сметаною та часником.

Буковель ресторани з живою музикою, чарівними краєвидами, спа, активними видами спорту, цікавими стравами – ідеальна пропозиція для зимового відпочинку.

FAQ

На сайті Tomato.ua опубліковано добірку «Буковель: кращі ресторани 2023», де наведено інформацію про кращі ресторани Буковеля. Стаття пропонує ретельний огляд різноманітних закладів, де можна поїсти й відпочити в гірському курорті Буковель. Заклади Ведмежа гора, Бабин Бограч, Арт Дровітня (Стара Правда), Helios, Mangalica та Грибова хата запрошують вас у неймовірну гастрономічну подорож і на відпочинок, який ви постійно відкладали. Рекомендуємо також звернути увагу на популярні місця Voda day&night club і Honey Буковель.

У нашій статті є ресторани, які ідеально підходять для сімейного відпочинку в Буковелі, з дитячими меню та затишною атмосферою. Це, наприклад, заклад Ведмежа гора. Поряд із рестораном розташувався дитячий майданчик і контактний зоопарк.

На популярному курорті Буковель недорого поїсти цілком реально! Ціни в ресторанах Буковелю можуть варіюватися від ресторану до ресторану. Деталі щодо цін ви знайдете на сайті кожного конкретного ресторану або в нашій статті. Tomato.ua порівняв ціни популярних страв. Бограч Буковель можна замовити у ресторані Геліос за 220 грн, а у Стара Правда – за 245 грн. А у колибі Ведмежа Гора в Яремче неподалік від курорту борщ коштує 155 грн. У корчмі Бабин Бограч готують цю страву в казані на вогні чотири-п’ять годин. Вартість – 365 грн. Зверніть увагу на те, що ціни можуть змінюватися. Актуальну інформацію щодо цін ви можете дізнайтися на сайті, в соціальних мережах закладу або за телефоном.

Для романтичного вечора в Буковелі рекомендуємо відвідати заклади Helios, Tbiliso та Грибова хата. Тут на вас чекає чудова романтична атмосфера, високий рівень обслуговування, гарний інтер’єр і різноманітні страви.

Ресторани в Буковелі пропонують багатий асортимент страв, включаючи борщ, грибну юшку, бограч, банош, деруни та багато інших смаколиків, які ви можете спробувати на місці. Заклади також пропонують піцу, бургери, суші, пасту та інші сучасні страви різних кухонь світу.

Варто враховувати такі фактори і критерії: розташування комплексу/готелю/ресторану, наявність підйомників неподалік, рівень сервісу, асортимент послуг, кухню (національна або міжнародна), атмосфера (романтична, сімейна, сучасна тощо), вартість страв, розташування та доступність для вас, можливість проживання тощо. Ресторани Буковель відгуки, а також гіди й рейтинги допоможуть обрати оптимальний варіант.

Наші рекомендації включають ресторани, які розташовані близько до гірських трас. Це зручно для тих, хто катається на лижах, туристів і людей, які збираються в похід з кемпінгом та тих, хто приїхав просто відпочити й погуляти в горах. Наприклад, у 2 хвилинах ходьби від готелю Helios розташовані підйомники та витяги.

Інформація з нашого ресурсу може допомогти знайти ресторани в Буковелі з високим рейтингом, що гарантує якість обслуговування та страв. На нашому порталі ви можете прочитати реальні відгуки про заклади, які вас зацікавили. Відгуки також можна знайти на спеціалізованих платформах і форумах, а також в Instagram (наприклад, у коментарях під постами тощо) та інших соціальних мережах. Ще один цікавий спосіб – дивитися відеоогляди від експертів, любителів подорожувати й блогерів. Розгляньте їхні рекомендації, відгуки відвідувачів і зверніть увагу на ваші власні вподобання та критерії.

За даними Tomato.ua та інших джерел, серед найпопулярніших ресторанів в Буковелі можна виділити заклади з нашої добірки, які завжди привертають увагу та приваблюють відвідувачів.

Так, у Буковелі є ресторани, які пропонують страви української кухні та страви з місцевими продуктами. Ви можете знайти їх у нашій статті. Рекомендуємо скуштувати Яремчанський борщ на ребрах і груші у Ведмежій горі, Палюшки з лісовими грибами та копченою качкою на вершковому соусі з верховинською моцарелою у ресторані Бабин бограч, Грибну юшку з білих грибів і Вареники з картоплею, шкварками та сметаною у Арт Дровітні та Деруни з соусом з лісових грибів у Mangalica.

На вас чекають неймовірні вихідні, відпустка й відпочинок у Буковелі!

Усе завдяки ЗСУ – подякуйте захисникам донатом!??

Головна фотографія: Бабин Бограч.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 4

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.