Переглядів: 1449 Час на прочитання: 4 хв
Топ-5 Київ

Незважаючи на локдаун, у столиці продовжують відриватися нові заклади. Це кафе від локального бренду, бар, стильна піцерія, ресторан грузинської кухні, гастробар і travel hub. Tomato.ua розповість про нові заклади березня у Києві. У підібрці Katimo Cafe, JagerplatzPort Al, Station Pizza, Стумарі.

Нові кафе Києва в березні

Katimo Cafe

Український бренд жіночого одягу Katimo розширив свій магазин на Рейтарській і відкрив Katimo Cafe. Заклад розмістився на першому поверсі, а над ним облаштувати магазин, офіс і цех.

Katimo Cafe пропонує сендвічі та корисні солодощі, каву та безалкогольні напої. Їжу подають на тарілках з київської студії кераміки, а каву – в чашках з Нової Зеландії. Родзинка меню – Лимонний кекс (65 грн), розроблений ексклюзивно для закладу. Він уже встиг стати класикою. Варто також спробувати Сендвіч з лососем (175 грн) та Фільтр-каву (50 грн).

Jagerplatz

11 березня на Подолі відрився новий заклад Jagerplatz. Він розмістився в історичній будівлі на місці фан-бару Банка на вулиці Спаській. Нові власники зберегли архітектуру приміщення, підкресливши цегляне склепіння. Засновник Святослав Точицький поставив собі за мету поєднати в концепції Jagerplatz «нічне життя Берліна та коктейльну культуру України». У подальшому тут планують проводити вечірки з діджеями. В закладі є окрема зона для паління.

Меню коктейлів розробляв бар-менеджер Віталій Колпачієв (Alchemist Bar, Hendrick’s Bar). Яскраві позиції коктейльної карти – Loki (210 грн), Margo hot lips (240 грн), Gentleman (210 грн) і фірмовий Jagerplatz (180 грн). До напоїв можна замовити легкі страви та закуски.

Port Al

Поруч зі станцією метро Олімпійська відкрився новий гастробар і travel hub Port Al. Він розташувався на місці бару Gimlet. У концепції закладу об’єднали бар, ресторан, бібліотеку, мандрівки та галерею. Інтер’єр оформлений в англійському колоніальному стилі. На полицях зібрана колекція путівників різних країн та книг про подорожі. У закладі є івент-простір з екраном та проєктором. Після карантину тут планують проводити вечори джазу, кіно та діджейські вечірки.

У Port Al пропонують страви інтернаціональної кухні, крафтові настоянки, класичні та авторські коктейлі. Рекомендуємо спробувати Салат з вугрем та горіховим соусом (210 грн), Смажений рис з креветками (240 грн) та коктейль CARIBBEAN SOUR (180 грн) з двома видами рому і присмаком малини.

Station Pizza

У центрі Києва відкрилася нова Station Pizza. Це проєкт про стильну піцу, нову культуру та людей, новий Київ. Заклад пропонує 2 види піци в нью-йоркському та неаполітанському стилі.

У новому меню Station Pizza представлені великі піци New York Slice діаметром 50 см. На гостей також чекають 17 неаполітанських піц і ще більший радіус безкоштовної доставки. Тепер піцу доставляють у нових рожевих коробках. Рекомендуємо спробувати Мама Рікота (225 грн), PizzBurger (235 грн) і Pepperoni slice (415 грн).

Стумарі

13 березня на Печерську відкрилось кафе грузинської кухні Стумарі. Це одинадцяте кафе у мережі, заклади якої є в Херсоні, Хмельницькому, Львові, Рівному, Сумах та інших містах України. У всіх закладах працюють шефи з Грузії.

Стумарі перекладається з грузинської як «гості». Тут на вас чекають гарячі хачапурі, соковиті хінкалі, чача, стильний інтер’єр, традиційна музика і обслуговування європейського рівня. Особливості закладу – дві відкриті кухні. Рекомендуємо спробувати Свинину по-карьски (135 грн) та Абхазура (140 грн) – фарш з грантом, спеціями та зеленню, приготований на мангалі. Чудовий варіант для компанії – Великий сет (510 грн) з різними видами шашлику, картоплею по-селянськи та соусами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все