Переглядів: 2515 Час на прочитання: 4 хв
Топ-5 Київ

У столиці відкрилося багато оригінальних закладів: еко доставка піци, неінтелігентна чарочна, ресторан з кухнями різних континентів, віртуальний ресторан з домашньою їжею, мексиканська такерія. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва. У підбірці ECO & PIZZA, В зюзю, Once Upon A Time, Ba Food, Chica Poblana.

ECO & PIZZA

ECO & PIZZA – перша у місті доставка піци, яка робить корисні справи: прибирання паркових рекреаційних зон, щорічні посадки дерев, здача макулатури. 10% від прибутку виділяють на соціальні та екологічні проєкти, частиною яких автоматично стають клієнти, які купують піцу.

В ECO & PIZZA готують піцу на бездріжджововому тісті з цільнозернового борошна. В асортименті – піци Неаполь (149 грн), Афіна (169 грн), 4 сиру (219 грн) та інші. Родзинка піци – в тому, що ви можете додатково замовити бортики з сосисками чи сиром Філадельфія. Завдяки особливій конструкції коробки в закладі використовують на 30% менше паперу та економлять природні ресурси. Всі клієнти гарантовано отримують 5% знижки за повернення коробки кур’єру. Доставка працює на Позняках, Осокорках, Харківському.

В зюзю

На вулиці Володимирській, неподалік від парку Шевченка, відкрився новий заклад від власників бару Бездельники – В зюзю. Уранці це інтелігентне бістро, а ввечері – неінтелігентна чарочна. У закладі є 2 великих зала і літній майданчик. Натхненням слугували малюнки та описи закладів ХІХ століття.

У меню В зюзю – сніданки, основні страви, закуски. Цікаві позиції – Лимонні сардини (150 грн), Кав’яр щуки з окрайцем хліба, сметана зі шніт цибулею (290 грн). Барна карта містить міцний алкоголь, натуральне вино, шампанське, класичні коктейлі та 6 авторських коктейлів: Милий друг, Лоліта, Злочин без покарання, Дракула, Ревізор, Дама з собачкою (від 165 грн).

Once Upon A Time

1 червня на Подолі відкрився ресторан Once Upon A Time. Це новий проєкт від власників Kyiv Gastrobar і Rebra & Kotlety. Вибір назви пов’язаний із концепцією закладу – «це таке казкове підземелля, де можливе неможливе».

У меню Once Upon A Time представлений джанк фуд – авторські страви різних кухонь світу в авторському виконанні шефа закладу Юрія Нікітюка. Воно має досить цікаві рубрики – «Розмір має значення», «Легкий флірт», «Мама казала їсти рідке», «Буду пізно» та інші. Оригінальні позиції – Яловичий тартар з трюфелем унагі та пармезаном (228 грн), «Борщ» з пельменями та кінзою, коли хочеться все і одразу (135 грн), Том ям чебуреки, бо ми не шукаємо легких шляхів (152 грн).

Ba Food

Ba Food – сервіс доставки домашньої їжі від співзасновника інтернет-банкінгу Monobank. Бізнес-партнерами проєкту стали Андрій Барашенко (колишній менеджер Lamoda) та Денис Сматов (ексменеджер Uber). Сервіс працює у сегменті dark kitchen: їжу доставляють з віртуальних кухонь, розрахований лише на доставку. Одна з особливостей сервісу – доставка протягом 30 хвилин.

У меню віртуального ресторану Ba Food представлені бургери, комбо обіди, закуски, сніданки, супи, пасти, салати та інші страви. Рекомендуємо замовити Комбо з окрошкою, овочевим салатом та котлетою по-київськи (197 грн), Лазанью (137 грн) та Мітболи з грибним соусом та печеною картоплею (127 грн).

Chica Poblana

Chica Poblana (Чіка з Пуебли) – перша в Україні автентична мексиканська такерія. Заклад розташувався на території фуд-маркету Tin Tin Food Spot біля Київського велотреку. Рецепти для страв спеціально з Мексики привіз шеф-кухар Ілля Сьомін, який також є шефом Tin Tin і Loggerhead.

Особливість меню – в тому, що страви готують з українських продуктів. Основний акцент зроблено на стравах в нікстамалізованих кукурудзяних тортільях: тако, кесадільї та тостаді. Chica Poblana нещодавно потішила новинками: Тостада з восьминогом, Гордітас з двома начинками та ін. Оптимальний варіант для любителів тако чи кількох друзів – Комбо пропозиція з 3 тако на вибір (190 грн). До страв пропонують пиво, коктейлі та інші напої.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Доставка готових коктейлів на день народження, пікнік, вечірку та яхту від Fiji Group

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все