Електрична або механічна сушарка для овочів та фруктів – це корисний, практичний і універсальний прилад, за допомогою якого можна зробити безліч різноманітних цікавих заготовок. Він суттєво розширює ваші можливості на кухні, допомагає опанувати новими навичками та проявити кулінарну майстерність. За його допомогою ви швидко й легко можете готувати різноманітні смаколики для всієї сім’ї. Tomato.ua розповість детальніше.
Що можна приготувати за допомогою сушарки
Сушіння овочів і фруктів – процес, який полягає у видалення вологи з продуктів. Він дозволяє зручно зберігати продукти вдома. Завдяки цьому ви зможете отримувати вітаміни й корисні речовини не лише влітку, в сезон овочів і фруктів, але й узимку.
За допомогою сушарки для овочів можна виготовляти:
- фруктову сушку для компоту й узвару (наприклад, із яблук і груш);
- вівсяне печиво – можна сформувати з вівсяної суміші кружечки або іншу форму й помістити в сушарку;
- гранола – ви можете самостійно приготувати гранолу з вівсянки, горішків, сушених фруктів і ягід.
- смачні корисні цукерки без цукру й пастилу для дітей;
- в’ялені томати й інші овочі;
- йогурт – ви можете використати чистий білий йогурт або іншу кисломолочну основу та приготувати домашній фруктовий йогурт, додавши сушені фрукти або ягоди;
- чорнослив і курага;
- фруктові та овочеві чипси з яблук, бананів, груші, кокосу, буряку, моркви тощо;
- в’ялене м’ясо й рибу – дуже смачна закуска, яку неодмінно оцінять ваші гості;
- сушені гриби – лише уявіть: ароматна грибка юшка, борщ із грибами або печеня;
- м’ята й трав’яні збори для чаю.
При сушінні продукти зберігають смакові якості й поживні речовини. Вони займають мало місця, як порівняти, наприклад, із консервацією. А тому їх дуже зручно зберігати.
Це корисно і для дорослих, і дітей. А особливо для тих, хто слідкує за здоров’ям і обожнює корисні перекуси.
В одну сушарку поміститься дуже багато продуктів. Вона працює за допомогою вентилятора й двигуна.
Спосіб використання
Спосіб використання сушарки неймовірно простий. Вам необхідно лише помити продукти, почистити їх за потреби, нарізати шматочками та помістити в сушарку. В один відділ сушарки поміститься приблизно 1 кг продуктів – це доволі зручно, практично, швидко й економно.
Бувають механічні й електричні сушарки. Перевага механічної сушарки – просте використання. Плюс електричної сушарки – наявність різноманітних програм і можливість виставити точну температуру. Наприклад, гриби краще сушити при температурі 45-55 градусів. Для виготовлення в’яленого м’яса й риби рекомендують використовувати режим до 60 °C. А для чорносливу, кураги та сушених яблук – від 55 до 70 градусів.
Сушіння овочів, фруктів, ягід та інших продуктів у домашніх умовах за допомогою сушарки дозволяє суттєво заощадити бюджет та урізноманітнити раціон цікавими й корисними смаколиками. Ви можете готувати сушені апельсини, полуницю, ананаси – все що завгодно! Потрібна лише ваша фантазія, сушарка та дрібка часу.
Фото: Pexels, Unsplash.
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!