Переглядів: 3071 Час на прочитання: 6 хв
Ужгород

Українці – непереможна нація! Їм вдається відкривати ресторани, бари, кафе навіть у час війни. Усе задля того, аби підтримати економіку країни та бойовий дух українців, допомогти захисникам і тим, хто постраждав під час війни. А також, щоб подарувати посмішку і підтримати один одного. Tomato.ua розповість про заклади, які відкрилися під час війни. У добірці – Млинці за донат, Однодумці, PONCHYK BOY, Київ Бар, Takava, Гарілко.

У мережі вже навіть почали обговорювати, що в Україні ресторанна сфера розвивається краще, навіть у час війни, ніж у росії в мирний час.

Млинці за донат

11 травня Благодійний Фонд Центр Продовольчого Захисту відкриває у Києві на Великій Васильківській першу кав’ярню у форматі Млинці за донат. Це особливий заклад, у якому кожен може безкоштовно перекусити. Млинці за донат – один із варіантів допомоги українцям під час війни.

Будь-яка людина, яка не має можливості заплатити за їжу, може отримати великий млинець із ситною начинкою абсолютно безкоштовно. В умовах війни це дуже актуально для багатьох киян і людей, які були вимушені покинути свої домівки, та виїхали до Києва.

Кожен бажаючий може зробити будь-який донат за млинець. Усі зібрані гроші використають на закупівлю продуктів для випікання млинців і приготування начинки. А також витратять на продуктові набори, які Фонд доставляє нужденним людям щодня з початку війни.

Окрім безкоштовних млинців, у закладі можна придбати продукти власного виробництва. Половину чистого прибутку від продажу цих товарів використають для поповнення Фонду та для допомоги постраждалим українцям.

Однодумці

Тиждень тому навпроти скверу Київських інтелігентів, на вулиці Олеся Гончара в Києві відкрився бар Однодумці. Це заклад від засновників магазину платівок The Vinyl. Про себе кажуть:

Ми — однодумці, які гуртуються довкола вінілу, вина, коктейлів, атмосфери, вайбу та ненависті до х*йла.

А також розповідають про відкриття:

Чесно кажучи, наше відкриття ми планували зовсім інакше – з вечіркою, друзями, вінілом і вином. І все це ми обов‘язково зробимо, вже після перемоги ??

На честь відкриття гостей пригощали безалкогольним, алкогольним і гарною музикою.

Наразі заклад працює у форматі кав’ярні. У барному меню ви знайдете коктейлі, пиво, вино, а також каву та лимонади. Алкогольні напої тут можна замовляти з 11:00 до 16:00. З їжі у меню представлені сендвічі, холодні закуски та десерти. Яскраві позиції – Асорті хумусів із грінками (140 грн), Карамельний тарт із горіхами (55 грн), Какао (45 грн) та Віскі сауер (160 грн).

У барі Однодумці проводять міні стріт маркети з вінілу з баром і закусками. А також збирають кошти на потреби ЗСУ.

PONCHYK BOY

PONCHYK BOY відкрився і у Дніпрі, на вулиці Січових Стрільців.

У меню представлені різноманітні пончики з цікавими «іменами». Олег – класичний бой з обліпиховою глазур’ю з крихтами попкорну супер карамель, із заварним кремом з білого шоколаду всередині. Боббі – класичний бой, посипаний цукровою пудрою та з вершковим сиром і чорничним чізкейковим джемом всередині.

Тайлер – класичний бой з глазур’ю з вареного згущеного козячого молока з крихто. печива Spekuloos. Марчело – класичний бой з арахісовою глазур’ю, начинка – малиновий джем. Вартість пончиків – 35-55 гривень.

У PONCHYK BOY можна підвісити пончик. Ви купуєте пончик, і ним пригощаються ЗСУ, тероборона, дітки та всі, хто потребує пончикового щастя. Цим самим ви зробите добру справу та забезпечите хороший настрій військовому чи будь-якому українцю. У такий час ще сильніше хочеться солодкого. І зі стресом легше боротися.

Київ Бар

Бар-менеджер Ілля Трубіцин разом із Ксенією Твердохліб відкрили в Ужгороді на набережній Незалежності Київ Бар. Кияни створили частинку української столиці на заході України.

Друзі, а тепер уже і партнери, Ілля та Ксенія вирішили створити затишне місце та розділити його з людьми. Ідея з’явилася, коли вони зрозуміли, що до звичного щасливого життя, квартири, роботи й красивих місць повернуться не скоро. Але тепер завдяки новому закладу у них з’явилася можливість бути в Києві. В Києві, але в Ужгороді.

Київ Бар – це «шинок» з RnB, слем данками та коктейлями. Тут на вас чекають різноманітні напої, тости та кальяни. Рекомендуємо скуштувати Тост з лососем (125 грн) і Зелений лимонад з базиліком (85 грн). Також зверніть увагу на тематичні коктейлі Кличко, Либідь і фірмовий Хрещатик (185 грн), який подають у бочці.

Молоді ресторатори забезпечили жителів Ужгорода робочими місцями. Частину прибутку віддають на допомогу. Щодня пригощають кавою поліцію, медиків і військових. Також сподіваються, що дарують людям надію, посмішку та роблять їх хоча б на дрібку щасливими у цей складний час.

Takava

У центрі Львова на вулиці Миколи Вороного відкрили заклад Takava. Він розташувався у приміщенні коворкінгу Pop-Up, де раніше працювали True Burger Bar і Hendrick’s Bar. Заклад займає увесь поверх коворкінгу.

Це перша Такава у Львові, заклади мережі раніше працювали лише в Києві. Це кав’ярня у коворкінгу та коворкінг у кав’ярні. Тут можна працювати, відпочивати на літній терасі з друзями та насолоджуватися напоями і стравами.

У Takava на вас чекають кава, десерти, салати та закуски, основні страви, сніданки цілий день і кайфовий вайб. Рекомендуємо скуштувати Крок-мадам (228 грн) – тости бріош з індичкою, смаженим яйцем, міксом сирів, шпинатом і томатами.

На сніданок – Каша TKV (138 грн) – мікс кіноа, зеленої гречки та булгуру з мигдалем, едамаме, пармезаном і трюфельною олією. Один із цікавих напоїв – Dirty matcha (88 грн) – кава, кокосове молоко, матча.

У закладі безпечно перебувати, навіть якщо почнеться повітряна тривога. У підвальному приміщенні коворкінгу є бомбосховище.

Гарілко

Український бізнесмен, письменник, блогер і меценат Гарік Корогодський разом із Романом Рєпіним відкрили кав’ярню Гарілко. Заклад розташувався у концептуальному магазині сонцезахисних окулярів, аксесуарів та ювелірного мистецтва GARA на вулиці Велика Васильківська в Києві.

Корогодський розповідає про цікаву назву:

Рома хотів у назві Ілко, я – Гара.

Зустрічайте нове ім’я на ринку каві.

Гарік і Роман разом займаються благодійним фондом Життєлюб.

Поки у воєнному режимі, з некупленими столиками, але у Гарілко вже привабливо.

У GARA влаштовують літературні вечори, вистави та різноманітні івенти. Меню Гарілко ще не з’явилося, слідкуйте за новинами! Або одразу приходьте у заклад.

Неодмінно підтримайте власників, які наважилися відкрити заклади у такий непростий час, і завітайте у нові заклади.

Допомога військовим. Благодійний фонд Повернись живим: готуємося, б’ємося, перемагаємо

 

 

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Днепр

Показати все Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти в Днепре

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти в Ужгороде

Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Львові

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все Показати все

Читати статті про Ужгород

Показати все