Спека у Львові ніяк не покидає місто. Проте Tomato.ua знає куди піти у Львові, щоб охолодитись, смачно поїсти і весело провести вихідні. 21 — 23 червня у Львові великий вибір закладів куди можна піти. У цій підбірці Веранда, Базилік, Італійський дворик, Plove House, Живий Хліб.
Куди піти у Львові, 21-23 червня
П’ятниця
Літній ресторан на головній площі у Львові Веранда на Ринку, який знаходиться у самому центрі Львова, на північній стороні (біля входу у внутрішній дворик Ратуші). Величезна територія кафе під відкритим небом. Саме тут можна скуштувати прохолодних напоїв та закусок у п’ятницю. Дещо з меню: лимонад полуничний — 95 грн, смузі тропічний — 60 грн, сидр сомерсбі яблучний — 40 грн. До лимонаду можна взяти теплий салат з яловичиною і стручковою квасолею — до 170 грн.
Субота
А як щодо італійської кухні у суботу? Базилік — ще один ресторан на Площі Ринок, у самому серці Львова. Ресторан розташований у старій кам’яниці. Тут пригощають гостей стравами італійської кухні. Крім основного залу є тераса з виглядом на старовинний фонтан, біля Ратуші. Дещо з меню: піца Палермо — 130 грн, піца Сальмоне — 155 грн, піца Везувіо — 115 грн.
Ще можна зайти в Італійський дворик. Це унікальний пам’ятник архітектури Відродження і одне з найромантичніших місць Львова. Знаходиться він на площі Ринок, 6. Його ще називають Венеціанським двориком, або Палацом Корнякта. Сюди приходять не лише поїсти, але й і на фотосесії, так як красива територія це дозволяє. На другому поверсі у літні дні часто експонують фотовиставки. І ще показують українські фільми з 21.00 — 23.00 год. Дещо з меню: коктейль Будь щасливий — 50 грн, лазанья овочева — 100 грн, лінгвіні з креветками, томатами та часником — 300 грн, лосось на грилі — 120 грн.
Неділя
Plove House – це ресторан східної кухні з азербайджанським колоритом та європейською подачею страв. Стіни ресторану прикрасили ручними розписами. Більшість декоративних деталей привезені з самісінького Баку: тут є і посуд, і світильники, і текстиль. Дещо з меню: чобан салат — 30 грн, соління з баку — 120 грн, плов з кисло-солодким ягнятком — 145 грн, айран — 20 грн.
Куди варто піти ще у неділю? Якщо ви любите круасани, багети або чіабати, тоді вам в пекарню Живий хліб, на вул. Дорошенка. Хліб та булочки тут готують на натуральних заквасках з італійського борошна. Для круасанів використовують французьке масло. Дещо з меню: пахлава — 19 грн, хліб вифлеємський — 52 грн, трапезьєн — 48 грн, круасан малина-маскарпоне — 68 грн. Ви можете не тільки смачно поїсти, але й є можливість купити смаколиків додому.
І ще…
Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук, щоб не пропустити найактуальніші новини ресторанів!