Переглядів: 3341 Час на прочитання: 4 хв
Топ-5 Київ

Масляна – атмосферне українське свято, яке асоціюється з приходом весни, масовим гулянням та ароматними млинцями. В 2021 році його відзначають з 8 по 14 березня. З початком святкування у жителів і гостей столиці виникає питання: де поїсти млинці в Києві? Спеціально до свята заклади готують цікаві пропозиції. Серед них – млинці з оригінальними соленими та солодкими начинками, які вразять ваші рецептори. Tomato.ua розповість, кули піти на Масляну у Києві. Це Naushi, Сажа, Fenix Italy, ІБІС, Батьківська хата.

ТОП-5 кафе з млинцями

Naushi

Naushi – заклад японської кухні на Подолі. Тут самотужки готують справжню рамен-локшину на спеціальному обладнанні, бульйони на фермерському м’ясі. До рамену додають 7 арома-масел і соуси власного виробництва. Крім позицій з рамен-меню, у локшичній можна спробувати гьодзи (99 грн), курку карааге (99 грн), стрітфуд окономіякі (159 грн) і десерт мочі (60 грн). Страви можна замовити з доставкою. Замовлення від 350 грн доставляють Подолом безкоштовно.

На Масляну Naushi вводять у меню японські панкейки-суфле (60 грн). Вони дуже легкі та ніжні, готуються майже без борошна. Це популярна страва у Японії, яку заклад хоче популяризувати в Україні.

Сажа

Сажа – ресторація на вугіллі в Петропавлівській Борщагівці. Тут можна спробувати просту та зрозумілу їжу. Меню складається з авторських страв татарської, європейської, італійської кухні. У закладі знають секрети приготування справжнього плову, соковитого м’яса, риби, овочів на відкритому вогні.

Ресторація Сажа запрошує на святкування Масниці. Гості можуть скуштувати святкові страви із спеціального меню: млинці з вишнею, шпинатом, млинні роли з червоною ікрою та інші. У меню також представлені млинці з маком (105 грн) та млинці з яблуками (105 грн).

Fenix Italy

Ресторан Fenix Italy пропонує поринути в атмосферу італійської розкоші. Місія Стефано Антоніоллі, бренд-шефа італійської частини Fenix, — познайомити гостей з оригінальною італійською кухнею в новій інтерпретації. Нещодавно ресторан оновив меню, в якому з’явилось понад 30 неординарних авторських страв.

На святкування Масляної у Fenix Italy рекомендуємо спробувати гречані млинці з олениною, запечені під соусом бешамель з пармезаном (360 грн), млинці з маком та шоколадно-ванільним соусом (220 грн) і млинці з рікотою та родзинками з ванільним соусом і малиновим кюлі (280 грн).

ІБІС

Кулінарний дім «ІБІС» пропонує домашні млинці, виготовлені за фірмовою рецептурою. Шеф-кухар розробив та приготував різноманітні млинці на будь-який смак. Найпопулярніші позиції – класичні з домашнім сиром і родзинками та з куркою і грибами.

Якщо ви бажаєте спробувати щось незвичайне, рекомендуємо замовити млинці з чорнилами каракатиці з начинкою із лосося і м’якого сиру (62 грн), а також млинці з морквяного пюре з начинкою з креветок, м’якого сиру та шпинату (69 грн). Якщо ви полюбляєте солоденьке, варто спробувати млинці з шоколадом (26 грн) або Сюрприз (35 грн) – поєднання трьох різних млинців в одному: з вишнею, сиром і маком. Ціни вказані за 100 г.

Спеціально до свята Масляна Кулінарний дім «ІБІС» підготував знижку 10% на всі млинці кулінарії власного виробництва.

Батьківська хата

Батьківська хата – ресторан сімейного типу, розташований на 24 км автобану Київ-Одеса. В еко-ресторані можна спробувати різноманітні страви української кухні. В меню представлені ковбаски власного виробництва, мамині вареники, рибні та м’ясні страви, фірмові напої та ін. Окрему категорію займають фірмові страви від Михайла Поплавського.

Ресторан Батьківська хата запрошує всіх поласувати ніжними солодкими млинцями та відмітити справжнє весняне свято. Масляна – стародавнє слов’янське свято – проводи зими зі столами, які ломляться від млинців. Рекомендуємо спробувати млинці з сиром (90 грн) та млинці з вишнею (90 грн).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Виски-вечеринка: интересные рецепты коктейлей

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все