Переглядів: 22501 Час на прочитання: 9 хв
Куди піти у Києві

У такий складний час дуже важливо влаштовувати посиденьки з друзями. Найближчі підтримають, допоможуть відволіктися, змусять посміхнутися та розділять з вами біль і погані думки. Спробуйте хоч на хвильку відволіктися та насолодитися спілкуванням, як у старі часи. Tomato.ua розповість про кращі місця для посиденьок із друзями в Києві. У підбірці Faine Bistro, Shalom, Р2В, Capo di Monte, Мітерія, Par Bar ², FandomMimosa Brooklyn Pizza, DOM №10.

Заклади зберігають робочі місця, підтримують економіку та всіх українців.

Кращі місця для посиденьок із друзями в Києві

Faine Bistro

Faine Bistro – заклад на Лівому березі, де можна насолодитися приємними ранковими сніданками, запашною кавою та затишними вечорами з найближчими. Це атмосферне бістро на Позняках, в основі меню – виключно локальні продукти та автентичні версії класичних страв.

У Faine Bistro можна зібратися на сніданок із друзями. Вам запропонують улюблені авокадо тости (175 грн), яйця Бенедикт (від 190 грн) і солодку вівсянку (125 грн). Сніданки подають до 15:00.

В основному меню ви знайдете класичні страви в авторській інтерпретації. Також пропонують на вибір 10 видів піци: від класичних Пепероні (225 грн) й Маргарити (200 грн) до автентичних Портобело з насиченим смаком печериць (190 грн) та Тоскани з комбінацією креветок і анчоусів (245 грн).

Faine Bistro – чудовий заклад для відпочинку з друзями. Тут на вас чекає великий вибір вина, пива й коктейлів, до яких ідеально пасуватиме широкий асортимент стартерів: класичні антипасті, паштет з печінки, брускети й тартари.

Shalom

Shalom – колоритне кафе ізраїльської кухні від ресторатора Алекса Купера. Це сучасне місце для зустрічей із найближчими зі стильним дизайном з оригінальними елементами, приємною атмосферою та різноманіттям страв.

Заклад презентував нові закуски від шефа, щоб збиратися з друзями було ще кайфовіше. Для компанії пропонують Сет мезе із 5 (305 грн), Фірмові  Закуски Шалом (750 грн) та Закуски Купера (750 грн/1100 г) – асорті улюблених закусок Купера: хумус, бабагануш, свіжі овочі та соління, мухаммара, форшмак, тарамасалата, фалафель, долма, різні горіхи та фініки. Подають із пітою, приготованою на грилі. Ідеально, якщо душа бажає шерінгу.

Рекомендуємо також звернути увагу на мангал меню: Рубаний кебаб із баранця (200 грн), Шашлик із курки/ м’яса баранця/ із вирізки/ із сома/ із реберець/ із креветок (від 170 грн). Також варто скуштувати Тарілку хумусу зі швармою з курча (245 грн), Лафу зі смеш котлетою (295 грн) та Лосось з птитимом та овочами на грилі (430 грн).

Р2В

Р2В – інстаграмний бар із особливою атмосферою, сучасним дизайном і графіті, френдлі персоналом і обслуговуванням, цікавими стравами та напоями.

Родзинка Р2В – затишна стильна тераса площею 600 квадратних метрів. Це ідеальне місце для посиденьок із друзями, тусовок, вечірок і важливих розмов із найближчими.

У закладі є 4 зони різних типів столиків. За пакетними столами зручно поїсти та покурити кальян. Вищі столи краще підходять для великих компаній і банкетів. Бочково-барна зона з великими барними стільцями – чудовий варіант для нових знайомств. Лаунж зона на штучній траві з лежаками та пуфами створена для чілу з кальяном.

У меню представлена вишукана та проста кухня, кальян, класичні та авторські коктейлі. Яскраві позиції – Камамбер з ягідним соусом (210 грн), Брускети з лососем на подушці з крем-сиру і авокадо (150 грн) та коктейль Late Breakfast (200 грн).

Щоп’ятниці та щосуботи тут можна насолодитися живою музикою.

Capo di Monte

Capo di Monte – заклад у серці Києва, на перетині вулиці Саксаганського та Антоновича. Це частинка Італії в нашому місті. Затишне розташування та приємна атмосфера робить ресторан ідеальним місцем для вечірніх посиденьок із друзями, рідними та в колі сім’ї. В інтер’єрі закладі вдало поєдналися модерн і лофт.

У меню ви знайдете безліч вишуканих страв, приготованих за автентичними італійськими рецептами, які шеф-кухар закладу привіз з самої Італії. Усю пасту, від карбонари, до таляьтеле, готують із твердих сортів пшениці виключно власноруч. Яскраві позиції – Спагеті Карбонара (170 грн), Лазанья Болоньєзе (280 грн), Тальятеле з сьомгою (198 грн).

Рекомендуємо також скуштувати піцу, яку готують у дров’яній печі, це – особливий витвір мистецтва кухарів Capo di Monte. В асортименті: Чотири сири, Маргарита, фірмова Капо ді Монте, Прошуто, З грушою та горгонзолою, Фруті де маре (від 180 грн) та ін.

Ресторан ідеально підходить для святкування будь-яких подій: дня народження, весілля, ювілею, корпоративу чи річниці. У закладі є декілька залів, які можна оформити під закриття.

Мітерія

М’ясний ресторан Мітерія – сучасний гастрономічний простір, що пропонує гостям лаконічне меню, в якому немає випадкових страв. Кожна рецепт створений відомим шеф-кухарем Артемом Радучичем. Він активно просуває ідею локального продукту та новаторського смаку. У минулому Мітерія – це ресторан Здоровий Глузд.

У меню – цікаві категорії. Просто м’ясо – українські та аргентинські стейк: Філе Міньйон, Нью-Йорк, Рібай (від 250 грн/100 г). Не просто м’ясо – Курочка на грилі (175 грн), Качка з винним різотто (295 грн), Ідеальний бургер (325 грн) з мармуровою котлетою рокфором і яблучним чатні.

Не м’ясо – Філе сома Том-ям (295 грн), Стейк з тунця (355 грн), Зелене різотто з креветками (395 грн).

Мітерія запрошує на дегустацію страв іспанської кухні. Шеф підготував дещо цікаве: Перці падрон з горіхами, Хамон з персиками гриль, Карпаччо з восьминога, Гаспачо з крабом, Тунець з рожевим помідором, Тендерлоін з гратеном, Баскський чізкейк (від 160 грн).

Par Bar ²

Par Bar ² — концептуальний пре-паті бар і ресторан з азійським вектором. Кожну п’ятницю та суботу для гостей звучить funk, house, nu-disco від популярних діджеїв. У теплу пору року з друзями можна відпочити на відкритій великій терасі, створеній для релаксу, — з великою кількістю зелені, коконами та мармуровими столами.

У меню Par Bar ² представлені страви, приготовані за автентичними рецептами, авторська коктейльна карта та кальянна карта. На компанію рекомендуємо замовити Суші-сет № 1 (1015 грн) з 4 авторськими, гарячими ролами та Креветки у мигдальних пластівцях з кисло-солодким соусом (265 грн).

Fandom

Fandom – затишне кафе у самому центрі столиці. Гості можуть провести час із друзями та рідними в залі закладу, де кожна деталь інтер’єру продумана до дрібниць. Відпочити також можна на літній терасі, з якої відкривається чарівний краєвид на Оперний Театр. Тут можна насолодитися розмовою з близькими за келихом ігристого чи солодким десертом.

У меню Fandom представлені вишукані страви європейської традиційної кухні та повноцінна коктейльна карта з широким асортиментом напоїв. Рекомендуємо спробувати Салат з тунцем (285 грн), Ньоки картопляні з індичкою sous-vide (245 грн) з лісовими грибами, шпинатом і Пармезаном і Чизкейк Баскський (145 грн) з морозивом та сезонними ягодами.

Mimosa Brooklyn Pizza

Mimosa Brooklyn Pizza – сімейна піцерія в Києві, де можна влаштувати посиденьки з найближчими. Родзинка закладу – бруклінська піца. Це хрусткий коржик, тісто довгої ферментації та соковита начинка. Гості завжди можуть поспостерігати за процесом приготування – все завдяки відкритій кухні.

Ви можете зустрітися з друзями в закладі чи на літній терасі Mimosa Brooklyn Pizza з чарівним краєвидом на центр міста. Цікаві позиції меню – Бесарабська піца (325 грн) на томатній основі, з моцарелою, міксом цибулі, копченою свининою та кімчі з квітів цукіні, Канелоні з кроликом у вершковому соусі (325 грн) і Вітелло тонато (225 грн).

DOM №10

DOM №10 – ресторан у 200-річному будинку на Подолі, який розповідає історію інтелігентної та гостинної сім’ї скульптора, яка мешкала тут в ХІХ сторіччі. Кухня закладу – це історія про дім, де би він не був. Тут готують для м’ясоїдів і веганів, для домосідів і мандрівників.

У DOM №10 можна зібратися з друзями на сніданок, обід або вечерю. До вина на компанію подають тарілки крафтових сирів і м’яса. Цікаві основні страви – Різотто з лисичками та пармезаном (260 грн), Запечена дорадо з перцем чилi, кунжутною олiєю та часниковими пластiвцями (465 грн). Подається з молодою картоплею. Також варто спробувати домашню випічку, наприклад, пиріжечки з м’ясом (70 грн/2 шт).

Посиденьки з друзями — ідеально для спільних донатів на ЗСУ!??

FAQ

У статті на Tomato.ua ви знайдете деякі з найкращих закладів у Києві для вечірніх посиденьок із друзями. Ці місця обрані з урахуванням різних смаків та вподобань. Tomato.ua рекомендує різноманітні кафе, ресторани, бари та інші заклади.

Рекомендуємо відвідати заклади з нашої добірки: Faine Bistro, Shalom, Р2В, Capo di Monte, Мітерія, Par Bar ², Fandom, Mimosa Brooklyn Pizza, DOM №10. Вони славляться своєю дружньою атмосферою, смачною їжею і гарним сервісом.

Ресторани й кафе пропонують різноманітні позиції на будь-який смак: бургери, піцу, пасту, салати, страви традиційної кухні, а також цікаві страви для тих, хто цікавиться екзотичною кухнею і традиціями різних регіонів світу. Ви також можете замовити коктейлі, пиво, вино, ігристе, лимонади, чай, каву, фреші, міцний алкоголь та інші напої. Ми надаємо рекомендації щодо конкретних страв і напоїв, які варто скуштувати в розглянутих закладах.

Деякі ресторани чи кафе в Києві мають розважальні програми, які підходять для великих компаній. Зокрема, заклади часто організовують музичні й тематичні вечори, концерти, стендап виступи та інші розваги. Ви можете насолодитися живою музикою, на платівці чи від dj, іграми, жартами та різноманітними активностями.

Деякі заклади можуть мати особливі умови для груп і великих компаній, такі як знижки, акції, окремі зони для посиденьок, віп кімнати і т.д. Ще одна спеціальна пропозиція –  страви для компанії. Наприклад, Сет мезе та Закуски Купера в Shalom, суші сети в Par Bar ², а також піци, м’ясні/рибні/сирні тарілки, дошки для компанії, страви з мангалу тощо. Якщо ви збираєтеся великою компанією, рекомендуємо обрати ресторан або кафе з різноманітними стравами – щоб кожен із вас обрав щось до смаку. Докладну інформацію про ці пропозиції можна знайти на офіційних веб-сайтах або запитати у адміністрації закладів.

Графіки роботи різних закладів можуть відрізнятися. Детальну інформацію про час роботи слід перевіряти на офіційних веб-сайтах або звертатися до адміністрації закладу, оскільки вони можуть бути сезонними або змінювати графік залежно від подій і обставин. Інформацію про графік роботи ми також вказуємо в профілі кожного закладу на сайті Tomato.ua.

Так, якщо ви вирішили влаштувати посиденьки з друзями, обов’язково завчасно забронюйте столик. Так ви зможете бути впевнені у наявності місця. Для бронювання столика в розглянутих закладах зазвичай можна звертатися за контактами, наведеними на їхніх офіційних веб-сайтах або через інші зручні методи, які вони надають. Важливо дізнатися про умови бронювання та час, за який слід це зробити. Ви також можете забронювати столик на нашому сайті Tomato.ua, натиснувши на відповідну кнопку.

Якщо ви плануєте вечірку, зустріч із великою компанією друзів або ж святкування особливої події, вам варто розглянути заклади Faine Bistro, Shalom, Р2В. Ці місця можуть запропонувати великі столи, а також великий вибір напоїв і закусок, а також гарні умови для святкувань.

Якщо ви шукаєте місця для швидкого обіду або перекусу поблизу центру міста, рекомендуємо Fandom біля Оперного Театру, Capo di Monte на Саксаганського, P2B на Золотих воротах і Mimosa Brooklyn Pizza на Басейній. Тут ви зможете смачно поїсти, не віддаляючись від центральних визначних місць Києва.

У столиці є багато цікавих місць, де можна весело провести час із друзями. Це квест-кімнати, парки, музеї, галереї, парки розваг, кімнати страху, оглядові колеса з неймовірними краєвидами, кінотеатри, ковзанки, ролеродроми, боулінг, пейнтбол, бані, картинг, антикафе з іграми та багато іншого. Ви можете просто погуляти атмосферним Києвом або сходити на екскурсію про місто, відвідати груповий майстер-клас, влаштувати велопрогулянку на ВДНГ, фотосесію чи пікнік у мальовничому озері біля Дніпра.

Головна фотографія: Р2В.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 4

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все