Переглядів: 4071 Час на прочитання: 5 хв
Топ-5 Київ

Справжня мітерія з різноманітними стравами на вогні, заклад з кацу-сандо та іншим японським стритфудом, «кафе на районі» на Печерську, бургерна в нью-йоркському стилі та гастро-простір з 6 закладами – наприкінці літа в столиці з’явилося багато крутих місць. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва, які відкрилися у серпні. Це Katsu Sando, МІТЕРІЯ | м’ясний ресторан, Дублер, Mimosa Brooklyn Burger, Рейтарська Circle.

Katsu Sando

Katsu Sando – заклад з японським стрітфудом від Деніела Фіппарда, відомого англійського шефа, та менеджерки ресторанного форуму «Рестопрактики» Даші Урілової. Заклад розташувався на Великій Житомирській неподалік від Львівської площі. Фіппард вклав у заклад знання за понад 30 років роботи на кухні. Формат закладу «на 75% автентичний і на чверть авторський».

Головні герої меню – фірмові сендвічі Katsu Sando, надзвичайно популярний фастфуд сучасної японської кухні. У київському закладі готують 6 видів сендвічів: з яловичиною, креветкою, курячою грудкою, грибами, тофу, свинячою корейкою (від 175 грн). Крім Кацу Сандо, тут пропонують і інші страви вуличної їжі в стилі Японії: салати, місо нудл боули, Картоплю фуріякі фрі (65 грн), Глазуровані курячі крильця (155 грн) з чорним часником барбекю чи тебасакі та інші.

МІТЕРІЯ | м’ясний ресторан

МІТЕРІЯ | м’ясний ресторан – новий ресторан, який розташувався навпроти палацу «Україна». Він спеціалізується на стейках і м’ясних стравах. У закладі готують на вугіллі в хоспері. Бренд-шеф – Юрій Приємський. Це вже другий ресторан мережі. Перший, МІТЕРІЯ | м‘ясний ресторан (у минулому – Здоровий Глузд), відкрився на вул. Саксаганського ще в 2016 році.

У меню Мітерія представлені стейки, свинячі реберця, каре телятини, бургери, різноманітні основні страви, закуски, супи та салати, гарніри та соуси. Категорії меню доволі цікаві – Просто м’ясо (стейки з України, Америки та Австралії) Не просто м’ясо, Не м’ясо (морепродукти, риба і т.д.) та інші. Ресторан має спеціальну пропозицію для великих компаній – кілограмові сети. Яскраві варіанти – Big Steaks Set (1435 грн): стейки рібай, томагавк, філе міньйон, печена картопля, 2 соуси, 2 піти та Big Crab Set (1955 грн): кінцівки краба, цілий лобстер на грилі, лангустини, тигрові креветки, печена картопля, 2 соуси, 2 піти. Раз на 2-3 місяці пропонують меню-дегустацію страв різних країн світу. Зараз, наприклад, ви можете скуштувати 7 різних страв португальської кухні.

Дублер

Дублер – нове кафе формату «на районі» від архітектора Слави Балбека (кафе Дилетант) на Печерську. Як і Дилентант, це кафе на кожен день. Балбек розповідає: «Дублер – як актор другого плану, як учитель на заміну, як каскадер. Він не намагається бути першим, найкращим чи най-най, а навпаки: це містяк, на який завжди можна розраховувати, він завжди поряд, як тил, дім чи найкращий друг». Тут можна поснідати, пообідати, повечеряти чи випити кави, а також зайти по дорозі з роботи на келих вина.

Дублер пропонує гостям сніданки, аперитив й апетайзер (закуски), салати та бейгли, супи основні страви й десерти, З напоїв – каву, чай, комбучу, лимонади вино, пиво, ігристе та алкогольні коктейлі. Яскраві позиції меню – Чізі вівсянка з в’яленими томатами (140 грн), Тальятелле з індичкою «строганоф» (155 грн) і Грибний крем-брюле (115 грн).

Mimosa Brooklyn Burger

Mimosa Brooklyn Burger – новий заклад формату «бургерна в нью-йоркському стилі». Це новий проєкт від власників Mimosa Brooklyn Pizza, Чайка та Fish & Pussycat. Заклад розташувався у приміщенні ТЦ Arena City з виходом на Бессарабський проїзд. Одна з його особливостей — відкрита кухня, спланована за прикладом Mimosa Brooklyn Pizza.

Меню Mimosa Brooklyn Burger описують як «суперкомфортну їжу». Тут представлена американська класика і не тільки. Присутні іспанські ноти. Звичайно ж, у закладі пропонують бургери, а крім них – салати, закуски, супи та основні страви, десерти, а також коктейлі та вино. Рекомендуємо скуштувати фірмовий Mimosa-бургер (275 грн) з котлетою з бріскету, сиром грюєр, огірком і карамелізованою цибулею, Бургер зі свинячого ребра на грилі з соусом барбекю (250 грн) та Пасту з томленою бараниною і шиїтаке (190 грн).

Рейтарська Circle

Рейтарська Circle – новий гастрономічний простір у форматі soft-opening, який відкрився поблизу Золотих воріт. Він розташувався у приміщенні постмодерністської циліндричної будівлі, де тривалий час працював спа-салон. У фудхолі працюють 6 закладів: Японський Привіт від Міші й Даші Кацуріних (Китайский Привет, Тайский Привет), піцерія Kometa з піцою в нью-йоркському стилі від засновників кафе Zigzag, поп-ап бістро НІША, пекарня-кондитерська March & Co, винний магазин Roots і кав’ярня Fresh Black.

У Рейтарська Circle можна скуштувати різноманітні страви, випічку, десерти та напої. Яскраві пропозиції від резидентів – Футомакі з трьома видами тунця (490 грн), піца Пепероні (85/450 грн), коктейль 5 O’Clock Coffee (195 грн), Бутердрод із ростбіфом і трюфельним майонезом (179 грн) та багато іншого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Сніданок – для буднів і святкових ранків: де варто спробувати у Києві?

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все