Відеооператор, телеведучий і тревел-блогер Антон Птушкін і ресторатор Міша Кацурін (Тайський Привіт, Китайський Привіт, Японський Привіт, В’єтнамський Привіт) вирішили зробити тревел – такий, щоб через їжу показувати країну, культуру і людей.
До Лівану відправилися з гіпотезою: ліванська їжа — головна їжа Близького Сходу. Саме про неї ви і дізнаєтеся у першому випуску. Tomato.ua розповість детальніше.
Антон признався, що ставиться до їжі як до палива, утилітарно, а особливо, — в подорожах. Міша, як ресторатор, цього не розуміє, і вирішив це змінити.
Перш за все, слід відзначити, що недавні події (зруйнована економіка, вибух у Бейруті тощо) дуже сильно вплинули на стан гастрономії країни. Зараз їжа надзвичайно дешева, а зарплати – дуже малі. 1.5 кілограми їжі обійшлися Міші та Антону у 6$.
Незважаючи на проблеми та бідність, місцеві жителі продовжують жити та насолоджуватися їжею, як справжні гедоністи. А вночі столиця Лівану нагадує Барселону у 2015 році.
У першому випуску Птушкін і Кацурін спробували сендвіч хумус, кращу шаурму за версією 2015 року, табуле, фалафель, різноманітні мезе, місцеву піцу лахамаджин і манаїш, трабуси, сендвіч з кефте та багато іншого.
А також познайомилися з шефом, чия сім’я декілька поколінь готує хумус, відвідали дві фалафельні братів, які посварилися, та дізналися, як Рассел Кроу врятував місцевий заклад.
У випуску є і дещо незвичайне – голова та субпродукти вівці, а також хрумкі пташки.
Ліван виявився настільки дивовижним, що одним випуском обмежитися не вдалося. Тому чекайте на другу частину!