Бичачі яйця, смажені мізки, салат із язичками кролика – Дмитро Борисов вирішив зробити гід про те, що з цього можна спробувати в ресторанах Gastrofamily. Tomato.ua розповість детальніше.
Багато хто може подумати, що такі дивні страви можуть їсти лише жорстокі люди. Але Дмитро Борисов пояснить, чому така їжа найбільш екологічна.
«Існує така концепція from nose to tail. Вона означає, що якщо ми не перейшли на веганство і досі їмо тварин, то потрібно їсти не лише ідеальні стейки /філе, а все інше викидати, а навпаки — їсти все максимально».
Чим більше страв готують з однієї тварини, тим менше тварин вбивають.
Отож: в ресторані Остання барикада можна скуштувати Телячі мізки в паніровці (129 грн) та Кролячі язички з картоплею (149 грн). А самого кролика Борисов радить замовляти у вершково-морквяному соусі (189 грн) – це вже класика.
Хіт ресторану Канапа — Перлотто із зобною залозою, трюфельним маслом та витриманим сиром (169 грн). Мізки готують і подають теж екстравагантно із щучим кав’яром та кукурудзою (189 грн). Бачачі яйця маринують з часником і прямими травами, додають цибулевий соус і сочевицю (239 грн).
У Ватра готують не лише класичні стейки, а й альтернативу. Наразі пропонують Чак-рол із шийного м’яза (349 грн). Експериментувати планують і надалі.
Вишукані гастро-композиції від ресторанів Києва: новинки грудня 2021