На початку року у столиці з’явилося багато оригінальних місць – мексиканський ресторан, балійська оаза з індонезійською кухнею, заклад з п’янкими коктейлями та ароматними кальянами, львівська франшиза з хрусткими круасанами та коктейльний бар. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва 2022. У добірці ROJO OJO, Green Bar, Hooqqa, Львівські круасани, KISA.
ROJO OJO
15 січня у центрі столиці відкрився новий мексиканський ресторан ROJO OJO. У закладі поєдналися дві епохи: жарка атмосфера сучасної Мексики з авторською кухнею та концептуальною барною картою, а також давня культура індіанських народів, ацтеків, яка відображена в елементах дизайнерського інтер’єру.
Перший зал ROJO OJO відправить гостей у гастрономічну подорож сучасною Мексикою. У меню представлені соковиті тако, начос, тапас, буріто, різноманітні снеки, салати, цікаві основні страви та усе те, що закохує в національну кухню.
Рекомендуємо скуштувати Суп Хабанеро (265 грн) на основі мексиканського перцю з вершками, кукурудзою та сиром, Тако з креветками та соусом айолі (385 грн), Буріто з запеченою яловичиною (260 грн), Енчіладас з креветками і авокадо (385 грн) та Челіта з морським гребінцем (590 грн).
Між першим і другим залом розташовані своєрідні червоні портали, які перенесуть вас до Стародавньої Мексики з дивовижними знайомствами, запальними вечірками та яскравими зустрічами.
Green Bar
Green Bar – новий заклад індонезійської кухні на Подолі, який відправить вас у неймовірну подорож на острів. Це спокійна зелена оаза посеред галасливого міста і постійного поспіху, яка нагадує балійську віллу друзів. Це медитативне місце зранку та дружня оселя ввечері.
Індонезійська кухня – простий і глибокий принцип любові до себе та навколишнього світу. Вона створена для спокою душі та здоров’я тіла. Це мінімум м’яса, продукти рослинного походження, солодкуваті спеції та незвичайні поєднання.
У Green Bar пропонують різноманітні страви Індонезії та Азії, а також коктейлі та азійські напої. Одна з особливостей закладу – відкрита кухня. На робата грилі готують соте – національні індонезійські шашлички. У контактному барі представлений великий вибір коктейлів на основі азійського алкоголю.
Рекомендуємо скуштувати Індонезійський суп баксо (135 грн), Балійський рибний карі з рисом гохан (346 грн) і Птітім із креветками та кальмарами в устричному соусі (198 грн). На десерт замовте Мангову пана-коту (208 грн).
Hooqqa
Hooqqa – новий заклад, який неможливо уявити без цікавої вечері, п’янкого коктейлю та ароматного кальяну. В основі концепції закладу – релакс гостей – щоб кожен зміг втекти від насиченого ритму центру міста, сповільнитись і відпочити. Кожну п’ятницю та суботу тут влаштовують запальні вечірки з ді-джеями та вокалістами.
У меню зібрані страви з різних куточків планети: соковиті бургери з США (від 235 грн), піца та карпачо з Італії, запечені сири з Франції, гостренький Том ям з Таїланду (255 грн) та багато іншого.
Одна з особливостей закладу – димні кальяни (від 380 грн). В асортименті – різноманітні смаки, найкращі марки тютюну та бренди кальянів. Любителям екзотики пропонують кальяни на фруктових чашах і фірмових коктейлях, що розкриває процес куріння з нової яскравої сторони.
У коктейльному меню кожен знайде для себе цікавий напій – трав’яні лікери, вишневий бурбон, гарбузове віскі і т.д. Шеф-бармен виділив декілька коктейлів, з яких варто почати знайомство з Hooqqa. Tiki Hooqqa (375 грн) – фірмовий коктейль на двох видах рому та трьох видах лікеру. Коктейль Bubble gum (235 грн) – знайомий смак з дитинства – жуйка Love Is.
Заклад працює до 02:00 у будні та до 03:00 у вихідні.
Львівські круасани
У ТРЦ Республіка в Києві почав працювати заклад Львівські круасани – франшиза відомої мережі зі Львова, яка налічує 145 пекарень. Здійснивши навколосвітню подорож, круасан потрапив в Україну вже у вдосконаленому – листковому вигляді. Це хрусткий кондитерський виріб, який ідеально підходить для сніданку.
Але Львівські круасани доводять, що він може бути надзвичайно поживним. У меню представлені різноманітні варіанти на будь-який смак. в асортименті – солодкі круасани та солоні круасани-сендвічі. Рекомендуємо скуштувати Філадельфія з лососем (65 грн) Галицький (65 грн) з помідором, куркою та грибами, Львівський (59 грн) з салямі, яєчнею та тостовим сиром.
З солодких круасанів варто спробувати З мигдалевим кремом (59 грн), З шоколадом і бананом (55 грн) та «П’яна вишня» (59 грн) з конфітюром П’яна вишня, кремом Маскарпоне, какао та цукровою пудрою.
Ви також можете створити самостійно свій найкращий круасан. Для цього лише потрібно обрати начинку.
KISA
KISA – новий коктейльний бар на вулиці Пушкінській біля метро Театральна. Тут на вас чекають фірмові коктейлі, вино та приємна атмосфера.
Назва закладу – це абревіатура – Kyiv Intelligent & Sexy Association. Заклад позиціонують як «місце для зустрічей красивих людей».
За напої у KISA відповідає бар-менеджер Саша «Лунаход» Мальований, який раніше працював у барах Дніпра. Коктейльна карта розділена на 3 категорії відповідно до назви закладу: Kyiv, Intelligenсе & Sexy. Перший розділ присвячений трьом столичним закладам: Вернісаж, Чорний капітан, Вавилон. У першому розділі містяться коктейлі на основі легендарних «наливайок» Києва (Вернісаж, Чорний капітан, Вавилон). Наприклад, в останньому змішують бренді з маракуєю та какао. Карту постійно оновлюватимуть.
Крім коктейлів, пропонують вино (від 150 грн/келих). А також – закуски – оливки, чіпси, горішки. Навесні планують запустити меню кухні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!
Dediko святкує День народження: гарантовані подарунки для усіх гостей