Переглядів: 1203 Час на прочитання: 4 хв
Новости

Затишна камерна атмосфера, дегустації від хлібного сомельє Ігора Лаврешина, майстер-клас польової кухні, благодійний аукціон та дуже багато спілкування – це все про подію «Воєнний Мішлен», яка відбулася 18 червня у Києві. Благодійну вечерю влаштували з метою збору коштів для придбання потужного дрона військовим на передову. Tomato.ua розповість детальніше про подію.

Організатори благодійного заходу Воєнний Мішлен – Волонтерський центр «Чорнобиль» і Save Ukraine Team – об’єднання громадських організацій, активістів і благодійників найстарішого району Києва – Подолу, які ще з 2014 рокі допомагають військовим і цивільним. Команди, як і кожен українець, вирішили зробити те, що допоможе нашим захисникам і наблизить Перемогу.

Сьогодні про героїв не потрібно читати в історичних книжках. Вони живуть разом із нами в наш час. Це наші батьки, сини, чоловіки, брати, друзі, рідні.

Наше завдання сьогодні – розказати про героїв, про їхні подвиги, а також спільними зусиллями їм допомогти. Адже зараз ми усі разом творимо історію нашої країни. Допомагаючи Збройним силам України, кожен теж долучається до того, щоб наблизити перемогу, щоб у міста та села нашої країни нарешті прийшов мир.

Save Ukraine Team розповіли про благодійну вечерю:

З перших днів повномасштабної війни наше життя змінилося. Ми всі вимушено змінили професії та зосередилися на підтримці української армії. Бо все, що ми зараз можемо робити у відносно мирних містах – можливе саме завдяки роботі військових. Тим не менш, ми залишаємось кожен професіоналом своєї справи. Наша гастрономічна спільнота робить те, що вміє найкраще – готувати та підтримувати армію.

Як пройшов Воєнний Мішлен

На івент прийшли небайдужі люди, щоб обійнятися, поспілкуватися, трохи відпочити та зробити добру справу.

Шеф-кухар, ресторатор, пекар і волонтер Ігор Лаврешин розпалив вогонь і пригощав гостей стравами польової кухні, приготованими за старовинним рецептом, і власноруч випеченим хлібом з 4 сортів борошна, з захоплюючим екскурсом в історію цих двох, здавалось би знайомих, продуктів і страв.

Гостей також пригощали Київським сухим варенням, а на Чорнобиль-барі на них чекали різноманітні напої.

Одна з родзинок заходу – благодійний аукціон, які відображає мету івенту – збір коштів для купівлі дрона для наших хлопців на передовій. На аукціоні розіграли 4-фунтову паляницю від шефа, сувеніри з зони відчуження та інші знакові речі.

Ведучий вечора Денис Жгарьов майстерно запалив публіку, розповідав історії, весело називав циферки та заохочував гостей піднімати руки, щоб взяти участь в аукціоні для придбання дуже важливих речей для наших військових.

У результаті всі лоти були розіграні.

А лоти були ще ті, — трендова актуальна футболка з «рускім воєнним кораблем» і навіть самовар, який орки приперли з собою з самої раші.

Для гостей виступав директор «ЧОРНОБИЛЬ ТУР» Ярослава Ємельяненка та засновниці ГО «Правовий захист громадян» Олени Коваленко.

Захід проходив на фоні речей і заліза, які орки лишили на нашій землі.

Завдяки благодійним внескам у якості вхідного квитка (200 грн), аукціону та донатам вдалося зібрати кошти для ЗСУ.

Волонтерський центр «Чорнибиль» обіцяє додати ще багато цікавого до експозиції своєї майбутньої виставки.

Організатори висловлюють подяку всім гостям і небайдужим:

Усім уклін до Неба хто знайшов час і завітав ??на теплу і таку важливу подію.

Дякуємо за донати, бо кожна гривня – це  збереження життя наших Військових, які боронять Україну.

Це не остання подія такого плану, тому не перемикайтеся, як то кажуть ?

Слідкуйте за новинами!

Слава Україні!??

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Що приготувати з продуктів з гуманітарної допомоги: 4 прості рецепти від Євгена Клопотенка. Макаронні вироби

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.