Переглядів: 1581 Час на прочитання: 3 хв
Новости

Бар «Публіка» працює в колаборації з благодійною організацією «РАЙОН #1». Фонд створено з метою відновити українські міста й села, які постраждали від війни. Tomato.ua розповість про спільну благодійну діяльність.

Публіка – заклад, який розташувався на вулиці Тарасівській біля Ботсаду ім. Фоміна. Він об’єднує формати кав’ярні та бару. Тут можна випити кави або коктейль та насолодитися розмовою з друзями або з новими знайомими. Одна з родзинок закладу і його шарм – вінтажний інтер’єр. Це речі з історією, які мають свою цінність і завжди додають затишку.

Через війну історія бару Публіка дещо змінилася. Заклад перетворився на волонтерський штаб.

Наразі у денний час Публіка працює як штаб для команди волонтерів «РАЙОН #1». А двічі на тиждень, у п’ятницю та суботу, пригощає гостей кавою та коктейлями у звичному форматі.

3 червня у барі Публіка відбувася благодійний Pop-up meeting волонтерів та партнерів «РАЙОН #1». На заході відбулася презентація діяльності фонду та роботи під одним дахом із баром.

Мета – об’єднатися та підтримати ініціативу «РАЙОН #1».

Publika Charity Day

Команда вирішила створити серію charity івентів Publika Charity Day. І перший з них відбувся 19.06.

Бармени готували авторські коктейлі з меню та розливали сидр. На благодійний поп-ап день запросили друзів BLOOP BOOKS. Їх книги можна придбати на полицях закладу.

«Впевнені, що offline зустрічі-презентації допоможуть Фонду привернути ще більше уваги до відродження міст після окупації, які потребують від нас найбільшої допомоги», — Андрій Титаренко, засновник.

Благодійний фонд «РАЙОН №1»

У мирний час «РАЙОН №1» реконструював вулицю Рейтарську в Києві. Організацію заснував Андрій Титаренко у 2018 році  як проєкт з джентрифікації Старого міста, Серця Києва. Кошти збирали за допомогою івентів Bloc party.

Після вторгнення росії проєкт переформатували у Благодійну волонтерську організацію, яка займається відновленням Києва, Київської області та всієї України після деокупації.

Наше завдання — зберегти міста та села, їхню інфраструктуру, відновити муніципальні будівлі та житлові будинки, щоб прискорити повернення мешканців міст та їх адаптацію після війни. Школи, дитячі садки, медичні заклади, культурні центри – це найважливіші об’єкти, що забезпечують життєздатність будь-якого міста та села.

Серед важливих проєктів, результати роботи над якими презентувала команда:

  • Дитячий садок №17 («Веселка»), школа №13 та ветеринарна клініка у Гостомелі;
  • садочок та гімназія у селищі Озера;
  • аграрний ліцей у Бородянці;
  • школа у селищі Ситняки.

Усі небайдужі можуть підтримати благодійну ініціативу. Зробити грошовий переказ можна, скориставшись реквізитами на сайті districtone.foundation або через банку в «офісі» фонду — бар «Публіка». Ви також можете долучитися до команди.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Боротьба в тилу заради перемоги: М’ясторія готує для захисників у Києві

 

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.