Київ – гастрономічний центр України. Столичні заклади пропонують традиційні й авторські страви різних кухонь світу: корейської, китайської, української, французької, італійської, японської, грузинської, кримськотатарської та інших. До вашої уваги – смачна добірка національних страв від Tomato.ua. Розповідаємо про Галушка, 100 років тому вперед, Глек, Селям, Citronelle, Kim Kimchi Korean BBQ, Китайський Привіт.
Заклади з національною кухнею продовжують працювати, щоб знайомити вас із цікавими стравами з усього світу, щоб підтримувати економіку нашої країни та наших захисників.
Подорож смаками: національні страви в ресторанах Києва
Галушка
Галушка – культурний центр-ресторан сучасної української кухні. Щомісяця тут проходять виставки картин – гості можуть насолодитися не лише їжею, але й мистецтвом.
Візитівка закладу – Галушки з Полтави. Асортимент вражаючий: Галушки з полуницею та кремом, Галушки від шефа – ті, що їси, їси і не можеш зупинитися, Галушки від української співачки Солоха з качиними м’ясом під вишневим соусом, Галушки «Полтава» та інші (від 160 грн). Рекомендуємо також скуштувати Качану кашу, яку готують саме так, як в Опішні, Авторський борщ із вишнями та Вергуни – хрусткий десерт з морозивом і сирним кремом зі шматочками фруктів.
У закладі проводять культурні події, майстер-класи та дегустації наливок власного виробництва – це чудова можливість ще краще познайомитися з українською продукцією. До страв також пропонують квас власного виробництва, пиво з власної пивоварні та інші цікаві напої.
Одна з родзинок ресторану Галушка – величезна мотанка, яка стоїть у ресторані. Вона занесена до реєстрів України як найбільша мотанка.
У Галушці на вас чекають затишна літня тераса, жива музика, шоу-подача страв і яскраві враження. Ресторан пропонує вигідну систему лояльності. Вступаючи до клубу Галушка, ви отримуєте бонуси та спеціальні пропозиції. На День народження та на самовивіз заклад дарує знижку -20%.
100 років тому вперед
100 років тому вперед – ресторан українського кухаря Євгена Клопотенка. Тут на вас чекає українська кухня без стереотипів з різних регіонів нашої країни.
Сет меню шеф-кухаря Євгена Клопотенка – чудова можливість ближче познайомитися з закладом. В асортименті – Сет з восьми страв на двох «Київська Русь» (2600 грн) та Сет з восьми страв на двох «Пізнавай Україну» (2400 грн). Також можна замовити коктейльний або винний супровід (1550 грн).
На окрему увагу заслуговують Борщ із печі, зі сливовим лекваром, приготований за рецептом із Закарпаття (285 грн) та Борщ 1686 року (285 грн), який готують на основі рибного бульйону, макового й мигдалевого молока, з ферментованим щавлем, пастернкаом, перепелиними яйцями та зеленою олією. Страва, яка допоможе відчути зв’язок із дуже давніми предками та відчути смаки Києва 17 століття.
Інші цікаві страви – Морозиво з козиного молока і лляної макухи, Картопля, гриби та ще може трішки ікри, 100% прибутку з якої йде на підтримку Третьої штурмової.
У ресторані регулярно влаштовують святкові сніданки, обіди, звані вечері та інші заходи.
Глек
Глек – ресторан сучасної київської кухні на Великій Житомирській. Тут готують страви з сезонних локальних продуктів. Творці проєкту – молоді кияни, завзяті й відкриті, талановиті й креативні, — розповідають у закладі.
Глец – це про цікаву їжу, про гастрономічну лабораторію та відкриття, про фудпейрінг із винами та напоями.
У меню – сніданки щодня до 12:00, закуски, салати, супи, основні страви, барна карта та добірка найкращих вин України. Рекомендуємо скуштувати Великий київський сніданок (, Зелений борщ з підкопченим сомом (340 грн) та Філе фермерського страуса (650 грн) та Вареники з вишнями (290 грн). На окрему увагу заслуговує фірмовий Десерт «Глек» (330 грн) з шоколадом, виготовленим за особливою технологією Bean-to-bar (від боба до плитки) з кращих ароматичних колумбійських какао-бобів.
У закладі проводять різноманітні події: ексклюзивні вечері з шефом Андрієм Северенчуком, винні дегустації, сирні поп-апи та інші. Також є крамничка, де можна придбати крафтові сири та мед.
Селям
Селям – стильний ресторан кримськотатарської кухні в серці Подолу від Алекса Купера (Молодість, Shalom, Kyiv Food Market). Тут ви можете познайомитися з історією та смаками родинної кухні кримських татар.
Кримськотатарська кухня – це про простоту та водночас розмаїття. Про страви з тіста, мангал, власний хліб із закусками, піде й солодощі. У меню – легендарні страви: Лагман, Шурпа, Манти, Янтики, Чіберек, Кебаб, Шашлик і багато іншого.
Одна з цікавих позицій – К’атлама – пшеничний коржик із зеленню та сиром. У Селям власноруч замішують тісто та розкатують до найтоншого шару. Змащують маслом, викладають начинку, згортають і смажать. Рекомендуємо також скуштувати листковий Шашлик Наполеон з теля і ягняти (270 грн), Манти з яловичиною (160 грн), Піде з ягням (310 грн) і суп Кашик аш (175 грн). Неодмінно зверніть увагу на закуски: Сюзьме, Хумус, Бабагануш, Тарамасалата, Манджа, Муаммара.
На сторінці закладу ви знайдете унікальне меню в Києві з чудовими фотографіями національних страв.
Citronelle
Citronelle – гастрономічний ресторан французької кухні біля Оперного театру. Одна з особливостей закладу – новаторський підхід до приготування простих страв. Цього року закладу виповнилося 11 років, але історія тільки починається.
У меню, концепції, інтер’єрі відображено класичний французький стиль. Citronelle запрошує на аутентичні страви та делікатеси, устриці й равлики, на страви з птиці, м’яса, риби, на вино та чайну церемонію.
Хрусткі круасани – саме те, що асоціюється з Францією. Їх тепло і аромат наповнює кожен куточок закладу. Яйця Бенедикт Рояль (450 грн) з лососем, Хрусткий круасан або багет з вершковим маслом і конфітюром (280 грн) і справжній Французький гарячий шоколад (320 грн) – ідеальний сніданок.
Неодмінно завітайте в Citronelle на сезон аспарагуса. Зелена спаржа з червоною ікрою (620 грн) у поєднанні з келихом Sancerre AOP 2020 – неймовірно гармонійний ансамбль.
Любителям незвичайних супів рекомендуємо скуштувати Окрошку з ростбіфом (390 грн), Куряче консоме та равіолі з фуа гра, зеленим горошком і естрагоном (380 грн), Ліонський цибулевий суп (420 грн).
Kim Kimchi Korean BBQ
Kim Kimchi Korean BBQ – унікальний заклад, а саме – ресторан корейського барбекю «приготуй сам». Ви замовляєте різноманітні цікаві інгредієнти і самостійно їх готуєте. Окрім BBQ, у меню ви знайдете широкий вибір страв національної кухні: бургери, бапсан, кімбапи, стартери, рамьон, бібімбап, бульгогі, джабче.
Рекомендації від Кіма – Фірмова курочка по-корейськи, Попкорн-чікен з сиром фондю, Курочка у вершково-медовому соусі (по 275 грн).
Корейське барбекю подають із з паровим рисом, 4 видами side dish, листям салату, двома соусами до BBQ та кунжутним маслом із сіллю та перцем.
Спеціальна пропозиція від закладу – безліміт за 999 грн: їж і пий скільки зможеш. І цю унікальну концепцію пропонують у Kim Kimchi Korean BBQ з пн по чт з 12:00 до 18:00. У меню-безліміт лише обрані хіти перевірені часом: самгепсаль, ошийок у корейському маринаді, яловича вирізка, токпоккі – популярна корейська вулична їжа з тіста, кімбапи – корейські роли на кожен день. Як це працює: замовляєте 3 страви та 1 один напій – з’їли випили це все – беріть ще. І так скільки завгодно.
Китайський Привіт
Китайський Привіт – міське сімейне китайське кафе. Концепція закладу – не лише про аутентичність, але й про розваги. Сюди приходять за враженнями, тому сенс існування закладу – робити місто і життя його мешканців цікавіше, красивіше, смачніше.
У меню – легендарні страви китайської кухні, які за оригінальними рецептами готують шеф Сян і команда китайських кухарів.
Неодмінно замовте бестселлер — Курку в кисло-солодкому соусі (210) та Big dumpling set (480 грн) – пельмені China Hi та смажені цзяоцзи.
Страви, які варто скуштувати в Києві: Смажені цвіркуни (120 грн), Столітні яйця в імбирному соусі (340 грн), Легендарний тофу «Ма По» (260 грн) з бобовою чилі-пастою та сичуанським перцем, Яєчна локшина з креветками, кальмарами, броколі, імбиром і грибами (360 грн), Свинина по-пекінськи (390 грн).
На десерт замовте кришталеві мункейки (90 грн) та Ванільний флан з соєвою карамеллю та кокосовими чипсами (200 грн).
FAQ
Які національні кухні представлені в ресторанах Києва?
У ресторанах і кафе Києва можна скуштувати традиційні та сучасні страви з різних куточків світу. Вибір шалений: корейська, французька, китайська, японська, в’єтнамська, італійська, індійська, грузинська, українська та інші кухні.
Де в Києві можна знайти страви національних кухонь світу
У статті від Tomato.ua – описи ресторанів національної кухні. Розповідаємо про заклади Галушка, Глек, 100 років тому вперед, Селям, Citronelle, Kim Kimchi Korean BBQ, Китайський Привіт, про меню, страви, кухню, концепцію, інтер’єр.
Краща національна кухня в Києві: які страви скуштувати?
Ми зібрали найкращі національні страви, які обов’язково варто скуштувати в Києві. Це курочка в кисло-солодкому соусі в Китайському Привіті, Шпинатні завиванці з лососем у Принада, Чібереки в Селям, корейський традиційний суп Кімчі Чіге з морепродуктами в Kim Kimchi Korean BBQ, Доверсоль з соусом на основі лимонного пряженого масла та лимону конфі в Сітронель.
Де шукати страви з регіональної кухні в Києві?
Селям – новий стильний ресторан кримськотатарської кухні. Одна з родзинок інтер’єру – напис «Крим буде вільним» на стіні. Історія створення ресторану доволі цікава. Алекс Купер вклав у заклад частинку себе, частинку свого дитинства. Його ресторан познайомить вас із історією, смаками та традиціями родинної кухні кримських татар.
Ресторан корейської кухні: куди піти з друзями?
Kim Kimchi Korean BBQ – атмосферний концептуальний ресторан. Заклад відрізняється надзвичайно неординарною для столиці кухнею, де можна спробувати справжнє корейське BBQ. Ви замовляєте різні продукти і самостійно їх готуєте. Це цікавий експірієнс для киян і гостей столиці. Неодмінно завітайте сюди з друзями на безліміт.
Ресторани китайської кухні: де шукати автентичність?
В азіатських ресторанах Києва готують безліч цікавих страв, дотримуються традиційних рецептів, методів приготування та подачі або ж, навпаки, використовують авторський підхід. Китайський Привіт – візуалізація багаторічних кулінарних традицій. У закладі готують за аутентичними домашніми рецептами, завдяки чому тут можна спробувати справжню китайську кухню.
Ресторани французької кухні м. Київ: де скуштувати круасани, цибулевий суп і рататуй?
Тим, хто хоче скуштувати справжню французьку кухню, рекомендуємо відвідати ресторан Citronelle, історія якого почалася ще в 2012 році. Заклад розташувався в центрі Києва, біля Оперного театру. Тут на вас чекають цікави ароматні страви, хрумка випічка, вино, десерти, устриці, морепродукти та багато іншого.
Які ресторани рекомендуєте для людей, які хочуть спробувати автентичну українську кухню?
У Києві є безліч ресторанів, де можна скуштувати національну кухню України. Рекомендуємо відвідати ресторан Prynada Ukrainian Café. Це втілення всього найсмачнішого, красивого та стильного, що є в сучасній Україні.
Які страви характерні для української кухні?
Національна українська кухня має глибокі традиції і включає в себе різноманітні страви з м’яса, риби, овочів, грибів та молочних продуктів. Популярні традиційні страви – борщ, вареники, млинці, голубці, домашня ковбаса, деруни та інші.
Де в Києві можна скуштувати національну кухню різних країн?
Один із найпопулярніших форматів меню в закладах – мікс страв із різних кухонь світу. У багатьох столичних ресторанах і кафе готують і бургери, і піцу, і суші, і пасту, і вок, і борщ і багато інших страв. Такий підхід дозволяє задовольнити різні вподобання гостей.
Скуштували національну кухню — задонатьте на ЗСУ!??
Головна фотографія: Unsplash.
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!