Переглядів: 7520 Час на прочитання: 7 хв
Топ-5 Київ

Київ – гастрономічний центр України. Столичні заклади пропонують традиційні й авторські страви різних кухонь світу: корейської, китайської, української, французької, італійської, японської, грузинської, кримськотатарської та інших. До вашої уваги – смачна добірка національних страв від Tomato.ua. Розповідаємо про Prynada Ukrainian Cafe, Селям, Citronelle, Kim Kimchi Korean BBQ, Китайський Привіт.

Заклади з національною кухнею продовжують працювати, щоб знайомити вас із цікавими стравами з усього світу, щоб підтримувати економіку нашої країни та наших захисників.

Подорож смаками: національні страви в ресторанах Києва

Prynada Ukrainian Cafe

Prynada Ukrainian Cafe – стильний ресторан сучасної української кухні. Це ідеальне місце для сімейного відпочинку, романтичних побачень і святкувань важливих подій.

Три головні якості команди – інтелігентність, доброзичливість і щира турбота про гостей.

«Ми не обслуговуємо – ми піклуємося» — розповідають у закладі.

Ресторан розташувався неподалік від станції метро «Мінська». До нього легко дістатися і громадським транспортом, і на власному авто. У ресторані є безкоштовна парковка для гостей. Частина залів розташувалася на -1 поверсі – ваш відпочинок буде не лише приємним і комфортним, але й безпечним.

У Prynada Ukrainian Cafe готують актуальні для сучасного українця страви. Традиції адаптували під його смак і спосіб життя. Меню складається з найкращих страв європейської та сучасної української кухні в елегантній подачі.

Яскраві позиції – Вареники з кроликом під вершковим соусом (265 грн), Шпинатні завиванці з лососем (325 грн), Качина ніжка су-від з гречаною локшиною (395 грн) та Салат з печінкою під медово-гірчичним соусом (195 грн).

Селям

Селям – стильний ресторан кримськотатарської кухні в серці Подолу від Алекса Купера (Молодість, Shalom, Kyiv Food Market). Тут ви можете познайомитися з історією та смаками родинної кухні кримських татар.

Кримськотатарська кухня – це про простоту та водночас розмаїття. Про страви з тіста, мангал, власний хліб із закусками, піде й солодощі. У меню – легендарні страви: Лагман, Шурпа, Манти, Янтики, Чіберек, Кебаб, Шашлик і багато іншого.

Одна з цікавих позицій – К’атлама – пшеничний коржик із зеленню та сиром. У Селям власноруч замішують тісто та розкатують до найтоншого шару. Змащують маслом, викладають начинку, згортають і смажать. Рекомендуємо також скуштувати листковий Шашлик Наполеон з теля і ягняти (270 грн), Манти з яловичиною (160 грн), Піде з ягням (310 грн) і суп Кашик аш (175 грн). Неодмінно зверніть увагу на закуски: Сюзьме, Хумус, Бабагануш, Тарамасалата, Манджа, Муаммара.

На сторінці закладу ви знайдете унікальне меню в Києві з чудовими фотографіями національних страв.

Citronelle

Citronelle – гастрономічний ресторан французької кухні біля Оперного театру. Одна з особливостей закладу – новаторський підхід до приготування простих страв. Цього року закладу виповнилося 11 років, але історія тільки починається.

У меню, концепції, інтер’єрі відображено класичний французький стиль. Citronelle запрошує на аутентичні страви та делікатеси, устриці й равлики, на страви з птиці, м’яса, риби, на вино та чайну церемонію.

Хрусткі круасани – саме те, що асоціюється з Францією. Їх тепло і аромат наповнює кожен куточок закладу. Яйця Бенедикт Рояль (450 грн) з лососем, Хрусткий круасан або багет з вершковим маслом і конфітюром (280 грн) і справжній Французький гарячий шоколад (320 грн) – ідеальний сніданок.

Неодмінно завітайте в Citronelle на сезон аспарагуса. Зелена спаржа з червоною ікрою (620 грн) у поєднанні з келихом Sancerre AOP 2020 – неймовірно гармонійний ансамбль.

Любителям незвичайних супів рекомендуємо скуштувати Окрошку з ростбіфом (390 грн), Куряче консоме та равіолі з фуа гра, зеленим горошком і естрагоном (380 грн), Ліонський цибулевий суп (420 грн).

Kim Kimchi Korean BBQ

Kim Kimchi Korean BBQ – унікальний заклад, а саме – ресторан корейського барбекю «приготуй сам». Ви замовляєте різноманітні цікаві інгредієнти і самостійно їх готуєте. Окрім BBQ, у меню ви знайдете широкий вибір страв національної кухні: бургери, бапсан, кімбапи, стартери, рамьон, бібімбап, бульгогі, джабче.

Рекомендації від Кіма – Фірмова курочка по-корейськи, Попкорн-чікен з сиром фондю, Курочка у вершково-медовому соусі (по 275 грн).

Корейське барбекю подають із з паровим рисом, 4 видами side dish, листям салату, двома соусами до BBQ та кунжутним маслом із сіллю та перцем.

Спеціальна пропозиція від закладу – безліміт за 999 грн: їж і пий скільки зможеш. І цю унікальну концепцію пропонують у Kim Kimchi Korean BBQ з пн по чт з 12:00 до 18:00. У меню-безліміт лише обрані хіти перевірені часом: самгепсаль, ошийок у корейському маринаді, яловича вирізка, токпоккі – популярна корейська вулична їжа з тіста, кімбапи – корейські роли на кожен день. Як це працює: замовляєте 3 страви та 1 один напій – з’їли випили це все – беріть ще. І так скільки завгодно.

Китайський Привіт

Китайський Привіт – міське сімейне китайське кафе. Концепція закладу – не лише про аутентичність, але й про розваги. Сюди приходять за враженнями, тому сенс існування закладу – робити місто і життя його мешканців цікавіше, красивіше, смачніше.

У меню – легендарні страви китайської кухні, які за оригінальними рецептами готують шеф Сян і команда китайських кухарів.

Неодмінно замовте бестселлер — Курку в кисло-солодкому соусі (210) та Big dumpling set (480 грн) – пельмені China Hi та смажені цзяоцзи.

Страви, які варто скуштувати в Києві: Смажені цвіркуни (120 грн), Столітні яйця в імбирному соусі (340 грн), Легендарний тофу «Ма По» (260 грн) з бобовою чилі-пастою та сичуанським перцем, Яєчна локшина з креветками, кальмарами, броколі, імбиром і грибами (360 грн), Свинина по-пекінськи (390 грн).

На десерт замовте кришталеві мункейки (90 грн) та Ванільний флан з соєвою карамеллю та кокосовими чипсами (200 грн).

FAQ

У ресторанах і кафе Києва можна скуштувати традиційні та сучасні страви з різних куточків світу. Вибір шалений: корейська, французька, китайська, японська, в’єтнамська, італійська, індійська, грузинська, українська та інші кухні.

У статті від Tomato.ua – описи ресторанів національної кухні. Розповідаємо про заклади Prynada Ukrainian Cafe, Селям, Citronelle, Kim Kimchi Korean BBQ, Китайський Привіт, про меню, страви, кухню, концепцію, інтер’єр.

Ми зібрали найкращі національні страви, які обов’язково варто скуштувати в Києві. Це курочка в кисло-солодкому соусі в Китайському Привіті, Шпинатні завиванці з лососем у Принада, Чібереки в Селям, корейський традиційний суп Кімчі Чіге з морепродуктами в Kim Kimchi Korean BBQ, Доверсоль з соусом на основі лимонного пряженого масла та лимону конфі в Сітронель.

Селям – новий стильний ресторан кримськотатарської кухні. Одна з родзинок інтер’єру – напис «Крим буде вільним» на стіні. Історія створення ресторану доволі цікава. Алекс Купер вклав у заклад частинку себе, частинку свого дитинства. Його ресторан познайомить вас із історією, смаками та традиціями родинної кухні кримських татар.

Kim Kimchi Korean BBQ – атмосферний концептуальний ресторан. Заклад відрізняється надзвичайно неординарною для столиці кухнею, де можна спробувати справжнє корейське BBQ. Ви замовляєте різні продукти і самостійно їх готуєте. Це цікавий експірієнс для киян і гостей столиці. Неодмінно завітайте сюди з друзями на безліміт.

В азіатських ресторанах Києва готують безліч цікавих страв, дотримуються традиційних рецептів, методів приготування та подачі або ж, навпаки, використовують авторський підхід. Китайський Привіт – візуалізація багаторічних кулінарних традицій. У закладі готують за аутентичними домашніми рецептами, завдяки чому тут можна спробувати справжню китайську кухню.

Тим, хто хоче скуштувати справжню французьку кухню, рекомендуємо відвідати ресторан Citronelle, історія якого почалася ще в 2012 році. Заклад розташувався в центрі Києва, біля Оперного театру. Тут на вас чекають цікави ароматні страви, хрумка випічка, вино, десерти, устриці, морепродукти та багато іншого.

У Києві є безліч ресторанів, де можна скуштувати національну кухню України. Рекомендуємо відвідати ресторан Prynada Ukrainian Café. Це втілення всього найсмачнішого, красивого та стильного, що є в сучасній Україні.

Національна українська кухня має глибокі традиції і включає в себе різноманітні страви з м’яса, риби, овочів, грибів та молочних продуктів. Популярні традиційні страви – борщ, вареники, млинці, голубці, домашня ковбаса, деруни та інші.

Один із найпопулярніших форматів меню в закладах – мікс страв із різних кухонь світу. У багатьох столичних ресторанах і кафе готують і бургери, і піцу, і суші, і пасту, і вок, і борщ і багато інших страв. Такий підхід дозволяє задовольнити різні вподобання гостей.

Скуштували національну кухню — задонатьте на ЗСУ!??

Головна фотографія: Китайський Привіт.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 3.5 / 5. Кількість оцінок: 4

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все