Переглядів: 27433 Час на прочитання: 12 хв
Куди піти у Києві

Заклади столиці відчули на собі, як це: працювати під час війни. Попри всі ризики, ресторани та кафе продовжують працювати. Надають робочі місця, підтримують економіку, допомагають тим, хто потребує, і дарують гостям позитивні емоції, котрих зараз так бракує.

Нарешті прийшла весна, і популярності набирають заклади з терасами. Тут можна перепочити, насолодитися прохолодним напоєм і легкою стравою, поніжитися на сонечку, обговорити з близькими останні новини та відчути всі плюси літа.

Tomato.ua розповість про заклади з терасами, які працюють під час війни у Києві. У добірці – ТОП-13 місць, які варто відвідати. Це Argentina Grill, Крива Піца, Bigoli, Forrest Club, Любчик, P2B cocktailbar, G-sky, OTDOHNULI, Virgin Izakaya Bar,  Риба Пила, SHO, Veranda on the river, Vero Vero.

Заклади з терасами в Києві

Argentina Grill

Argentina Grill – ресторан трендової аргентинської кухні, який розташувався на Подолі, неподалік від Андріївської церкви й колеса огляду.

У закладі є великий літній майданчик, де можна затишно відпочити, насолоджуючись соковитим стейком і келихом аргентинського Мальбека. Тераса нагадує аргентинський дворик, у якому зібралися друзі.

Тераса має комфортабельні місця та барну стійку, де можна посмакувати фірмовими літніми коктейлями. Аргентинський декор і ритмічна музика створюють чарівну атмосферу. Це ідеальне місце для відпочинку влітку: спів пташок, прохолодні напої, зелень, легенький вітерець і система оприскування, що рятує від спеки.

Одна з родзинок Argentina Grill – красива відкрита кухня, яку можна порівняти зі сценою театру. Тут готують страви на вуглях на грилі Parrilla. Неодмінно скуштуйте бургери (від 419 грн), котлети для яких готують із найніжнішої мармурової яловичини, та стейки з оптимальним для вас ступенем просмажування (від 229 грн/100 г).

До ресторану можна завітати, прогулюючись пішки атмосферними вуличками Подолу, чи на автомобілі (у закладі є власна парковка, де ви можете лишити машину).

Крива Піца

Крива Піца – атмосферний заклад у центрі Києва, де готують піцу в дров’яній печі. Це надає їй незрівнянного аромату й смаку «з димком». Заклад розташувався на Великій Васильківській, неподалік від метро Льва Толстого.

Нещодавно в Кривій Піці відкрили «живу» літню терасу. Тут можна поніжитися на сонечку, відчути легенький вітерець і насолодитися піцою, пастою, салатами, коктейлями й десертами. Тераса прикрашена великою кількістю рослин – тут гості почуваються неначе в парку чи оранжереї. Завдяки цьому ви отримаєте не лише гастрономічне, але й естетичне задоволення.

Рекомендуємо скуштувати Фірмову «Криву Піцу» (250 грн), Піцу «П’яна груша з хамоном» (280 грн), Салат з морепродуктами: восьминіжками, кальмарами, креветками й мідіями (390 грн), Фетучині з куркою та грибами (195 грн), а на десерт – Шоколадний фондан (100 грн).

Щоп’ятниці з 18:30 до 21:00 у ресторані Крива Піца лунає жива музика. Одне з затишних місць – балкончик, звідки відкривається гарний вид на літню терасу. В закладі також є -1 поверх, де безпечно перебувати під час повітряної тривоги.

Bigoli

Bigoli – затишний ресторан на Кловському узвозі, де можна відчути атмосферу Італії. Сучасний італійський ресторан спеціалізується на домашній пасті, піці й равіолі. У закладі є власний моцарела-бар і велика колекція оливкової олії.

У Києві багато змінилося за цей рік, але літня тераса в Bigoli – незмінне місце, де завжди чекають на вас із щирими посмішками, яскравими коктейлями і вашими улюбленими стравами.

Ідеальне рішення – забронювати столик на терасі й насолоджуватися під весняним сонцем Ризото з креветками та москардіні (975 грн) і улюбленим вином.

Ще одна цікава страва – Тартар з дорадо (470 грн) – вибір тих, хто цінує гармонію смаків і текстур.

На окрему увагу заслуговує піца. Лише уявіть: ніжна бурата, темпераментна копа та в’ялені томати (465 грн) – це легендарне тріо розташувалося на тонкому тісті так граційно, як Італія на Апеннінському півострові.

Forrest Club

Forrest Club – сімейний ресторан, на території якого розташувалися 7 банкетних локацій з видом на озеро.

Одна з родзинок Forrest Club – затишна тераса над озером. Це ідеальне місце для святкування Дня народження, весілля чи іншої важливої події. Тут комфортно можна розмістити до 120 гостей. Тераса Венеція розрахована на 60 осіб. Веранда ресторану ідеально підходить для камерних заходів – тут можна розмістити 25 гостей.

У меню Forrest Club – закуски, овочі, шашлики та кебаби, м’ясо та птиця на вугіллі, салати, риба та морепродукти, випічка, перші страви. Цікаві позиції – Курча Forrest Club (595 грн), Рульги з ягнятини (685 грн), Хачапурі (235 грн), Чилійські мідії, винний бульйон (796 грн).

Ресторан пропонує окреме креветкове меню – ідеально для любителів морепродуктів. Асортимент доволі широкий: Севіче, томати-кімчі (478 грн), Брускети з креветками, крем-сир, біск (345 грн), Грильята з трьох видів креветок (870 грн). До креветок запропонують вино, яке чудово розкриє смак.

Любчик

Любчик – колоритний одеський ресторан та інтелігентний пивбар на Воздвиженці, який належить до сім’ї ресторанів Gastrofamily Дмитра Борисова.

У закладі рахували дні до відкриття і тепер з упевненістю можуть сказати: нарешті можна (та потрібно) насолоджуватися стравами та ловити вітамін D на затишній терасі у дворику Любчика.

У секретному дворику з фонтаном можна відчути справжній дух Одеси – Любчик допоможе зануритися в атмосферу. На вас чекають раки, пиво, рибка, форшмак, закуски, цікаві страви з риби, морепродуктів і ще багато цікавого. Яскраві позиції – Пів кіло раків (898 грн), Казанок мідій у вершковому соусі (258 грн), Корюшка (139 грн).

Рекомендуємо звернути уваги на нові весняні страви: Молода картопелька, Тигрові креветки за рецептом тітки Клари з Каліфорнії, Тартар з телятини, Холодний суп зі скумбрією, Шашлик із сома та багато інших цікавих поєднань.

P2B cocktailbar

P2B cocktailbar – атмосферний коктейль бал на вулиці Олеся Гончара в Києві. P2B cocktailbar – це сучасний стильний інтер’єр, захопливі посиденьки на просторій терасі, оригінальні коктейлі, різноманітні страви та димні кальяни.

Одна з особливостей P2B cocktailbar – літній майданчик площею 600 квадратних метрів. Ця яскрава інстаграмна локація – ідеальне місце для тусовок з друзями. Багато зелені, гірлянди з теплим світлом, дерев’яні столики створюють затишок. Тут можна відпочити та зробити безліч крутих фото.

Кухня P2B cocktailbar вишукана та водночас проста. Цікаві позиції – Лосось на авокадо-тості з яйцем пашот (160 грн), Кесадилія з індичкою та в’яленими томатами (150 грн) і Брускети Хамон з грушею та дорблю (145 грн).

У закладі на вас чекає велика оригінальна коктейльна карта з класичними та авторськими напоями. Підготували дещо і для любителів кальянів. У меню ви знайдете різноманітні пропозиції: від легких до запаморочливих важких.

G-sky

G-sky – сучасний атмосферний ресторан із затишною терасою на даху. Тут можна помилуватися чарівним краєвидом на столицю, скуштувати різноманітні страви та надзвичайні авторські коктейлі. Фішка G-sky – це скляні куполи, де можна влаштувати романтичну вечерю або душевні посиденьки з друзями.

У закладі також є класична тераса з комфортними м’якими меблями та зручними пуфами для більш розслабленого формату відпочинку. Власники авто мають можливість заїхати на машині та припаркуватися прямо на даху.

Меню закладу задовільнить смаки та потреби кожного. Тут є все: від соковитого м’яса, смаженого на вугіллі, до улюблених усіма бургерів і ролів. Рекомендуємо скуштувати Каре молодого теля (125 грн/100 г), Ескалоп із тунця з манговим чатні (400 грн), Рол Зелений дракон (280 грн). У барній карті представлено широкий вибір вина та класичних і авторських коктейлів. Цікаві позиції – Porn Star (225 грн) з горілкою, сиропом ванілі та маракуї, лимонним щербетом і просеко та Continental sour (250 грн) з бурбоном, цукровим сиропом і лимонним фрешем.

OTDOHNULI

OTDOHNULI – атмосферний ресторан грузинської кухні на Позняках у Києві. Тут завжди затишно та спокійно. Чудова літня тераса перенесе вас у неймовірну мандрівку колоритною Грузією. Тут ви почуєте шум води, побачите качечок на березі річки, зможете вдихнути свіже повітря та насолодитися чарівним співом українських пташок.

OTDOHNULI доводить: Грузія поруч. У закладі на вас чекає легендарна грузинська гостинність. Ви відчуєте смак соковитого м’яса з мангалу та рум’яної ароматної випічки, а також відкорковане вино з червоного винограду та приємний часниковий шлейф. І, звісно ж, почуєте цей неповторний грузинський акцент.

У ресторані є все для спекотного літнього дня: освіжаючий Мохіто б/а (85 грн), Домашні лимонади з цитрусом і смаком м’ята-тархун (35 грн), грайливий Апероль шпритс (165 грн). Ці прохолодні напої ідеально на смакують на терасі.

Щодо страв, рекомендуємо скуштувати Шашлик зі свинини (140 грн/100 г). Ідеальна пропозиція для сніданку – Шакшука (165 грн), а чудова літня страва – Окрошка (85 грн).

Virgin Izakaya Bar

Virgin Izakaya Bar – оригінальний заклад японського формату Ізакая, який передбачає акцент на доступності й простоті. Це атмосферне місце, де розслабляються за алкогольними напоями та закусками до них.

Засновники київського Virgin Izakaya Bar вирішили дещо переглянути традиційний формат. Вони запропонували гостям великий вибір різноманітних авторських страв.

Ідеальна пропозиція для спекотного літнього дня – трапеза на затишній просторій терасі. Цікаві японські страви ідеально доповнить келих прохолодного вина. У колекції зібрані екземпляри з різних куточків світу.

У меню закладу – ф’южн Азії та Європи, страви, приготовані на робата грилі, суші, свіжа риба, хенд роли, роті, кушиякі, страви японської кухні в авторському баченні. У широкій барній карті представлений преміальний японський алкоголь, велика чайна колекція та інші напої.

Яскраві позиції – Лосось з рисовим кейком та спайсі соусом голандез (520 грн), Чилійський сібас з соусом денмісо (750 грн), Тартар із тунця з авокадо (395 грн), Хенд рол з вугром (190 грн).

Риба Пила

Риба Пила – це літня тераса в центрі міста, безліч цікавих рибних страв, літні холодні супи та нові враження. Ресторан розташувався у серці Великої Васильківської.

Ви можете насолодитися стравами та напоями на літній терасі з чарівним видом на Палац Україна. Живі рослини у великих горщиках створюють затишок. Тут завжди комфортно й прохолодно – ідеально для спекотного літа.

У меню ви знайдете різноманітні страви з риби та морепродуктів, а також освіжаючі напої – все до вашого смаку. Рекомендуємо скуштувати Дорадо крудо з трюфельною олією та соусом шисо (470 грн), Равлики по-бургундськи з часниковим маслом (75 грн / шт,) Окрошку на квасі або на айранi (220 грн), Гаспачо з креветкою (280 грн) та Хенд рол з тунцем (210 грн).

Для грайливого настрою в ресторані зараз проходить фестиваль ігристого. Це чудова можливість зібратися з друзями та рідними, відволіктися та розслабитися.

SHO

SHO – ресторан української кухні. У закладі можна скуштувати пиріжки, вареники, млинці, оладки, страви на відкритому вогні, олів’є, борщ, салати з локальних продуктів та багато іншого. Тут все, як у бабусі, все, як у дитинстві. Але на сучасний манер.

Інтер’єр SHO нагадує про літо в селі. Про момент, коли босоніж біжиш світ за очі, а повернувшись до сонця, жмуришся, освітлений променями.На літній терасі SHO спокійно та затишно. Вмощуйтеся зручніше на комфортних стільцях, замовляйте прохолодні напої та розмовляйте, до душі. Ви в гостях, де все, як удома. Ідеально для спекотного дня – сонячний коктейль Aperol Spritz в яскравих кольорах.

Яскраві страви від SHO – Деруни з лососем і вершковим сиром (260 грн), Котлета по-домашньому з картопляним пюре (290 грн), Окрошка на Айрані (170 грн), Оладки чорничні зі сметанним соусом (180 грн). Також зверніть увагу на пухкенькі, ніжні пиріжки, які готують за власним, дуже секретним рецептом. Пропонують з яйцем, м’ясом, капустою та вишнею.

Veranda on the river

Veranda on the river – атмосферний ресторан на Дніпрі зі стильним лаконічним інтер’єром. Тут на вас чекають улюблені страви від Сергія Башинського, унікальні авторські коктейлі та найголовніше – чарівна панорамна на два береги Києва.

Одна з візитних карток закладу – особливо затишна, максимально наближена до води тераса. Вона дарує спокій і налаштовує на приємний час, який можна провести з родиною, друзями та близькими людьми. Особливість тераси – ще й у тому, що звідси можна спостерігати за відкритою кухнею. А на вихідних тут можна наживо послухати чарівні мелодії рояля.

Шеф-кухар, подорожуючи трьома континентами, зібрав найкращі рецепти з 12 кухонь світу.

Рекомендуємо скуштувати Салат з рожевих томатів з сиром Фета, червоною цибулею, домашньою олією у тарілці з хрусткого хліба (330 грн), Медальйони з телятини з овочами і ягідним соусом (580 грн) та Філе судака в кисло-солодкому соусі з рисом (380 грн).

Vero Vero

Якщо у вас літо асоціюється зі співом фонтанів і смаком улюблених страв – неодмінно завітайте у Vero Vero. Тут на вас чекає літня тераса під каштанами, свіжість фонтану, італійські страви, вино та коктейлі, атмосфера німого кіно та яскраві враження.

Vero Vero – це грайлива і яскрава кухня півдня Італії у самому серці Подолу. У меню ви знайдете пасту та ризото, піцу, випічку, брускети, страви з м’яса, овочів, риби та морепродуктів. А також супи, моцарела бар, десерти та велику кількість напоїв.

У закладі можна скуштувати різноманітні цікаві страви. Обирайте, що вам до смаку – М’ясний мільфей, шпинат, білі гриби (525 грн) Панацела з запеченими креветками і беконом (395 грн), Восьминіг з картоплею та вершково-часниковим соусом (670 грн). Страви ідеально смакують до вина.

На десерт обов’язково замовте Лимонний тарт, карамель, юзу-манго (160 грн) Фісташковий тирамісу (215 грн), італійське морозиво джелато або сорбет (72 грн).

Не відкладайте життя на потім! Насолоджуйтесь сонечком, посміхайтеся і допомагайте всім, хто цього потребує!??

Відпочили на затишній терасі в закладі — не забудьте задонатити на ЗСУ або волонтерам!???

Головна фотографія: Forrest Club.

FAQ

У Києві є багато закладів з терасами, де можна насолодитися свіжим повітрям і красивим видом на місто. Серед них – ресторани, кафе, бари, кав’ярні та лаунж-зони з особливою атмосферою. Найпопулярніші заклади Києва з терасами розташовані на Подолі, в центрі міста та на обох берегах Дніпра.

Кафе з терасами – ідеальна пропозиція для компанії друзів. Тут можна відпочити, розслабитися й розважитися, випити коктейль і скуштувати цікаві страви, покурити кальян, послухати живу музику й поговорити про все на світі. У закладах Argentina Grill, Любчик, Veranda on the river, Virgin Izakaya Bar, Риба Пила, Крива Піца, P2B cocktailbar на вас чекає безліч цікавого.

На Подолі є багато затишних ресторанів із відкритими терасами. Любчик – ідеальне місце для любителів одеської атмосфери. Тут можна замовити раки, різноманітну рибку й морепродукти. Argentina Grill – особливий ресторан, де панує палка атмосфера Аргентини. Тут готують цікаві страви на спеціальному грилі Parrilla. Родзинка Vero Vero – затишна тераса з красивим фонтаном. Тут можна відчути вайб півдня Італії. Крива Піца запрошує на вечори живої музики, піцу з дров’яної печі та страви середземноморської кухні.

G-sky – сучасний заклад із терасою на даху. Тут можна насолодитися неймовірними краєвидами, скуштувати цікаві страви й авторські коктейлі. В закладі є комфортабельна тераса з пуфами й м’якими меблями.

Оригінальна локація для святкування дня народження – скляна куля в G-sky. P2B cocktailbar і Forrest Club запропонують для свята терасу, альтанки та інші цікаві локації, розраховані на різну кількість осіб. Тут можна влаштувати невеличке святкування, банкет або яскраву вечірку.

Кафе та ресторани Києва з терасами пропонують різноманітні страви різних кухонь на будь-який смак. Рекомендуємо скуштувати стейки в Argentina Grill, ризото в Bigoli, фірмове курча Forrest Club, одеські закуски в Любчик і шашлик в OTDOHNULI, піцу з дров’яної печі та страви середземноморської кухні в Крива Піца.

Кафе з терасами в Києві мають кілька переваг. По-перше, вони дозволяють гостям насолодитися свіжим повітрям і красивими пейзажами, відчути дух міста. По-друге, тераси – ідеальне місце для романтичних побачень, вечірок із з друзями, сімейних вечорів або ділових зустрічей. По-третє, тераси – чудовий варіант для літа – тут можна відчути легенький вітерець і освіжитися прохолодним коктейлем або лимонадом у спеку. Що може бути краще трапези під відкритим небом?

Чудові заклади для сніданку на терасі в Києві – ресторани OTDOHNULI зі стравами грузинської кухні, Bigoli з італійською атмосферою, SHO з сучасною українською кухнею. Гостям пропонують шакшуку, сирники, авокадо тости, яєшню, вівсянку, йогурт, оладки, сендвічі, тости, млинці, вареники, та інші популярні сніданки.

Столичні заклади з терасами потішать поціновувачів вина. У Vero Vero можна скуштувати найкращі вина Італії, Argentina Grill познайомить вас із Мальбеком та іншими винами Аргентини.

Багато сучасних закладів pets friendly – на відпочинок на свіжому повітрі запрошують і вас, і ваших домашніх улюбленців. Пухнастикам запропонують водичку, корм, іграшки за потреби. Головна умова – щоб вони не заважали іншим. Перед відвідуванням кафе рекомендуємо уточнити, чи заклад точно петс френдлі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 4

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все