Куда пойти в Киеве

Заклади столиці відчули на собі, як це: працювати під час війни. Незважаючи, на те, що у Києві немає бойових дій, тут і досі небезпечно. Попри на всі ризики, ресторани та кафе продовжують працювати. Надають робочі місця, підтримують економіку, допомагають нужденним і дарують гостям позитивні емоції, котрих зараз так бракує.

Улітку популярності набирають заклади з терасами. Тут можна перепочити, насолодитися прохолодним напоєм і легкою стравою, обговорити з близькими останні новини та відчути всі плюси літа.

Tomato.ua розповість про заклади з терасами, які працюють під час війни у Києві. У добірці – ТОП-8 місць, які варто відвідати. Це P2B cocktailbar, G-sky, OTDOHNULI, Virgin Izakaya Bar,  Риба Пила, SHO, Veranda on the river, Virgin Izakaya Bar, Vero Vero.

Заклади з терасами у Києві

P2B cocktailbar

P2B cocktailbar – атмосферний коктейль бал на вулиці Олеся Гончара в Києві. P2B cocktailbar – це сучасний стильний інтер’єр, захопливі посиденьки на просторій терасі, оригінальні коктейлі, різноманітні страви та димні кальяни.

Одна з особливостей P2B cocktailbar – літній майданчик площею 600 квадратних метрів. Ця яскрава інстаграмна локація – ідеальне місце для тусовок з друзями. Багато зелені, гірлянди з теплим світлом, дерев’яні столики створюють затишок. Тут можна відпочити та зробити безліч крутих фото.

Кухня P2B cocktailbar вишукана та водночас проста. Цікаві позиції – Лосось на авокадо-тості з яйцем пашот (160 грн), Кесадилія з індичкою та в’яленими томатами (150 грн) і Брускети Хамон з грушею та дорблю (145 грн).

У закладі на вас чекає велика оригінальна коктейльна карта з класичними та авторськими напоями. Підготували дещо і для любителів кальянів. У меню ви знайдете різноманітні пропозиції: від легких до запаморочливих важких.

G-sky

G-sky – сучасний атмосферний ресторан із затишною терасою на даху. Тут можна помилуватися чарівним краєвидом на столицю, скуштувати різноманітні страви та надзвичайні авторські коктейлі. Фішка G-sky – це скляні куполи, де можна влаштувати романтичну вечерю або душевні посиденьки з друзями.

У закладі також є класична тераса з комфортними м’якими меблями та зручними пуфами для більш розслабленого формату відпочинку. Власники авто мають можливість заїхати на машині та припаркуватися прямо на даху.

Меню закладу задовільнить смаки та потреби кожного. Тут є все: від соковитого м’яса, смаженого на вугіллі, до улюблених усіма бургерів і ролів. Рекомендуємо скуштувати Каре молодого теля (125 грн/100 г), Ескалоп із тунця з манговим чатні (400 грн), Рол Зелений дракон (280 грн).

У барній карті представлено широкий вибір вина та класичних і авторських коктейлів. Цікаві позиції – Porn Star (225 грн) з горілкою, сиропом ванілі та маракуї, лимонним щербетом і просеко та Continental sour (250 грн) з бурбоном, цукровим сиропом і лимонним фрешем.

OTDOHNULI

OTDOHNULI – атмосферний ресторан грузинської кухні на Позняках у Києві. Тут завжди затишно та спокійно. Чудова літня тераса перенесе вас у неймовірну мандрівку колоритною Грузією. Тут ви почуєте шум води, побачите качечок на березі річки, зможете вдихнути свіже повітря та насолодитися чарівним співом українських пташок.

OTDOHNULI доводить: Грузія поруч. У закладі на вас чекає легендарна грузинська гостинність. Ви відчуєте смак соковитого м’яса з мангалу та рум’яної ароматної випічки, а також відкорковане вино з червоного винограду та приємний часниковий шлейф. І, звісно ж, почуєте цей неповторний грузинський акцент.

У ресторані є все для спекотного літнього дня: освіжаючий Мохіто б/а (85 грн), Домашні лимонади з цитрусом і смаком м’ята-тархун (35 грн), грайливий Апероль шпритс (165 грн). Ці прохолодні напої ідеально на смакують на терасі.

Щодо страв, рекомендуємо скуштувати Шашлик зі свинини (140 грн/100 г). Ідеальна пропозиція для сніданку – Шакшука (165 грн), а чудова літня страва – Окрошка (85 грн).

Virgin Izakaya Bar

Virgin Izakaya Bar – оригінальний заклад японського формату Ізакая, який передбачає акцент на доступності й простоті. Це атмосферне місце, де розслабляються за алкогольними напоями та закусками до них.

Засновники київського Virgin Izakaya Bar вирішили дещо переглянути традиційний формат. Вони запропонували гостям великий вибір різноманітних авторських страв.

Ідеальна пропозиція для спекотного літнього дня – трапеза на затишній просторій терасі. Цікаві японські страви ідеально доповнить келих прохолодного вина. У колекції зібрані екземпляри з різних куточків світу.

У меню закладу – ф’южн Азії та Європи, страви, приготовані на робата грилі, суші, свіжа риба, хенд роли, роті, кушиякі, страви японської кухні в авторському баченні. У широкій барній карті представлений преміальний японський алкоголь, велика чайна колекція та інші напої.

Яскраві позиції – Лосось з рисовим кейком та спайсі соусом голандез (520 грн), Чилійський сібас з соусом денмісо (750 грн), Тартар із тунця з авокадо (395 грн), Хенд рол з вугром (190 грн).

Риба Пила

Риба Пила – це літня тераса в центрі міста, безліч цікавих рибних страв, літні холодні супи та нові враження. Ресторан розташувався у серці Великої Васильківської.

Ви можете насолодитися стравами та напоями на літній терасі з чарівним видом на Палац Україна. Живі рослини у великих горщиках створюють затишок. Тут завжди комфортно й прохолодно – ідеально для спекотного літа.

У меню ви знайдете різноманітні страви з риби та морепродуктів, а також освіжаючі напої – все до вашого смаку. Рекомендуємо скуштувати Дорадо крудо з трюфельною олією та соусом шисо (470 грн), Равлики по-бургундськи з часниковим маслом (75 грн / шт,) Окрошку на квасі або на айранi (220 грн), Гаспачо з креветкою (280 грн) та Хенд рол з тунцем (210 грн).

Для грайливого настрою в ресторані зараз проходить фестиваль ігристого. Це чудова можливість зібратися з друзями та рідними, відволіктися та розслабитися.

SHO

SHO – ресторан української кухні. У закладі можна скуштувати пиріжки, вареники, млинці, оладки, страви на відкритому вогні, олів’є, борщ, салати з локальних продуктів та багато іншого. Тут все, як у бабусі, все, як у дитинстві. Але на сучасний манер.

Інтер’єр SHO нагадує про літо в селі. Про момент, коли босоніж біжиш світ за очі, а повернувшись до сонця, жмуришся, освітлений променями.

На літній терасі SHO спокійно та затишно. Вмощуйтеся зручніше на комфортних стільцях, замовляйте прохолодні напої та розмовляйте, до душі. Ви в гостях, де все, як удома. Ідеально для спекотного дня – сонячний коктейль Aperol Spritz в яскравих кольорах.

Яскраві страви від SHO – Деруни з лососем і вершковим сиром (260 грн), Котлета по-домашньому з картопляним пюре (290 грн), Окрошка на Айрані (170 грн), Оладки чорничні зі сметанним соусом (180 грн). Також зверніть увагу на пухкенькі, ніжні пиріжки, які готують за власним, дуже секретним рецептом. Пропонують з яйцем, м’ясом, капустою та вишнею.

Veranda on the river

Veranda on the river – атмосферний ресторан на Дніпрі зі стильним лаконічним інтер’єром. Тут на вас чекають улюблені страви від Сергія Башинського, унікальні авторські коктейлі та найголовніше – чарівна панорамна на два береги Києва.

Одна з візитних карток закладу – особливо затишна, максимально наближена до води тераса. Вона дарує спокій і налаштовує на приємний час, який можна провести з родиною, друзями та близькими людьми. Особливість тераси – ще й у тому, що звідси можна спостерігати за відкритою кухнею. А на вихідних тут можна наживо послухати чарівні мелодії рояля.

Шеф-кухар, подорожуючи трьома континентами, зібрав найкращі рецепти з 12 кухонь світу.

Рекомендуємо скуштувати Салат з рожевих томатів з сиром Фета, червоною цибулею, домашньою олією у тарілці з хрусткого хліба (330 грн), Медальйони з телятини з овочами і ягідним соусом (580 грн) та Філе судака в кисло-солодкому соусі з рисом (380 грн).

Vero Vero

Якщо у вас літо асоціюється зі співом фонтанів і смаком улюблених страв – неодмінно завітайте у Vero Vero. Тут на вас чекає літня тераса під каштанами, свіжість фонтану, італійські страви, вино та коктейлі, атмосфера німого кіно та яскраві враження.

Vero Vero – це грайлива і яскрава кухня півдня Італії у самому серці Подолу. У меню ви знайдете пасту та ризото, піцу, випічку, брускети, страви з м’яса, овочів, риби та морепродуктів. А також супи, моцарела бар, десерти та велику кількість напоїв.

У закладі можна скуштувати різноманітні цікаві страви. Обирайте, що вам до смаку – М’ясний мільфей, шпинат, білі гриби (525 грн) Панацела з запеченими креветками і беконом (395 грн), Восьминіг з картоплею та вершково-часниковим соусом (670 грн). Страви ідеально смакують до вина.

На десерт обов’язково замовте Лимонний тарт, карамель, юзу-манго (160 грн) Фісташковий тирамісу (215 грн), італійське морозиво джелато або сорбет (72 грн).

Не відкладайте життя на потім! Насолоджуйтесь сонечком, посміхайтеся і допомагайте всім, хто цього потребує!💙💛

Відпочили на затишній терасі в закладі — не забудьте задонатити на ЗСУ або волонтерам!🤗

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Готові набори з собою: кращі пропозиції для компанії у ресторанах Києва

Поделиться:
Показать все

Читать статьи о Киев

Показать Все Показать все

Читать статьи о Куда пойти в Киеве

Показать Все