Переглядів: 87 Час на прочитання: 5 хв
Куда пойти в Киеве

Нарешті прийшла весна, а разом з нею – нові смаки та аромати в київських ресторанах і кафе. Шеф-кухарі готують для нас не лише страви, а й цілу палітру весняних натхнень. Теплі сонячні дні спонукають до легких, свіжих страв з сезонних продуктів, а кожен ресторан пропонує свої варіації на тему весняного смаку. Tomato.ua розповість про найцікавіші новинки весняного меню в Києві, які варто спробувати вже цього сезону. У добірці WINETIME, Полтава, Завертайло, Krendel.

WINETIME

Ресторація WINETIME презентувала меню з французькою технікою приготування. Страви легкі, але з насиченими цитрусовими та овочевими смаками. При їх створенні команда надихалася французькою кухнею, її простотою, лаконічністю та гармонійним поєднанням страв.

Рекомендації від шефа, які подарують весняний настрій та свіжі враження – Кабачкові оладки з креветками та ікрою щуки, Королівські креветки з сальсою, Тунець з соусом із мідій та авокадо, смаженим на грилі.

Неодмінно скуштуйте ніжний Лосось у цитрусовій глазурі, який ідеально поєднується з кіноа та свіжим салатом. Не менш цікава страва – освіжаючий Томатний гаспачо з гречаними крутонами, козячим сиром і грайливими овочами.

Досвідчені сомельє запропонують до страв незабутню гастрономічну подорож із найкращим винним супроводом.

Серед напоїв з’явилися нові освіжаючі смаки коктейлів Basil Smash, Clover Club, Jasmine Sour, лимонади власного виробництва зі смаками Журавлина/Грейпфрут, Маракуйя/Яблуко, Саусеп/Яблуко, мілкшейки, Мохіто б/а та фреші (з буряка, моркви, селери).

WINETIME створює легкий весняний настрій не лише стравами, але й за допомогою живих квітів у ресторації, світлих акцентів та натуральних матеріалів у інтер’єрі. У закладі вже відкрили літню терасу, оновили озеленення та створили затишний простір для весняних обідів і пізніх ланчів на свіжому повітрі.

Ви можете не лише насолодитися стравами, а й відвідати цікаві івенти. Тут проводять майстер-класи, гастровечори, фестивалі, гриль-вечірки, дегустації, дні страв різних країн та інші тематичні заходи.

Полтава

Полтава – маніфест самобутньому, одному з найгастрономічніших регіонів України.

Команда експериментувала з пирогами місяцями – і в результаті вийшов гордий, «інакший» періг. Із хрусткою скоринкою, пухким тістом та оригінальними начинками, наприклад, зі смаженою картоплею і беконом (175 грн).

Одна з яскравих новинок – сезонний Салат з качкою, молодим сиром і в’яленим гарбузом. У закладі надихнулися сільськими замальовками та придумали ідеальну страву, коли хочеться чогось зрозумілого – Курча з качаною кашою. Ще один варіант качаної каші, який нагадує мистецтво – з трьома видами сиру, з гливами, лисичками та грибним копченим медом.

У Полтаві закликають весну новими весняними коктейлями. Полтавка – пікантний, свіжий, з іскрою текіли та посмаком кінзи. Танцювала малина зі щавлем – присвячений Марусі Чурай, свіжий, легкий, питкий. Гроза та тиха ніч – свіжий коктейль із посмаком базиліку та насиченим ягідним профілем, ідеально резонує з життям Олени Пчілки. Полудневе сонце над Ворсклою – свіжий, легкий, яскравий, з балансом солодкості та гіркоти. Присвячений Григорію Сковороді.

Завертайло

Завертайло вражає солодкими новинками. Вам неодмінно варто скуштувати Десерт Тропік манго, який відшукали десь посеред сонця, манго та хмар. Це легкий і повітряний шифоновий бісквіт, ніжний заварний крем на вершках, маскарпоне і ванілі та ідеально стиглий, солодкий, як літні канікули, манго Альфонсо.

Устриця Завертайло, яка наробила галасу, тепер не одна. Нова королева – Устриця Спесіаль де Завертайло, екстра ваніль №х3 (197 грн). Екстра хрустке та закарамелізоване круасанне тісто та заварний крем з потрійною ваніллю – ідеальна комбінація.

Інші цікаві новинки – Морквяний торт із завертайлівським вайбом та Рум’янок (265 грн), який нагадує ромашку з дитинства. Відривайте кожну пелюстку й обирайте смак: чорнична, кизилова або ж малиново-трояндова.

Новий хіт – Млинці з маком, вишнями та апельсиновим соусом (285 грн). Мак з вишнями – дует, що рве чарти смаків.

А до смаколиків – коктейль Солодкі вісімнадцять (270 грн) – полунично-смородиновий сауер, що смакує, як улюблені шалені спогади.

Krendel

Krendel – кафе-кондитерська на Золотих, де можна скуштувати легендарні харківські плюшки.

Яскраві новинки меню – Деруни з грибним дюкселем та ростбіфом (360 грн), Тар-тар з маринованого лосося з манго та авокадо (350 грн) й Буратта з маринованими перцями (380 грн).

До вашої уваги – хрустка інтерпретація улюбленого смаку. Хрусткий тарт, карамелізована грушка, грецький горіх і звісно, сир Дор Блю (135 грн). Інші солодкі новинки – Сінабон кокос та Шоколадний трюфель.

Нарешті прийшов час для освіжаючих лимонадів. В асортименті – маракуя, цитрус, смородина-базилік, матча-екзотік. Рекомендуємо також звернути увагу на коктейлі, які чудово смакують до страв, випічки й десертів.

У меню ви також знайдете оновлені бізнес ланчі. Обирайте обід до смаку: Мітболи з картопляним пюре під сирним соусом (240 грн), Салат зі скумбрією та картоплею (150 грн), Салат з печінкою та соусом теріякі (150 грн).

Головна фотографія: WINETIME.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Куда пойти

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти в Киеве

Показати все