Новости

З першого дня війни компанія Restaron у Львові допомагає українцям під час війни. Готують гарячі страви для захисників і переселенців. Tomato.ua розповість детальніше про волонтерську діяльність львівської сім’ї ресторанів.

Львівська компанія Restaron об’єднує заклади Пара Джанов, Шампанерія, Mons Pius, Кафе Кентавр, Babo Gardens.

Коли росія напала на Україну власник компанії Вадо Арзуманян разом із командою та американським партнером World Central Kitchen почали годувати для всіх, хто цього потребує.

Наше обладнання може робити 150 тисяч канапок у день, але кухарі своїми руками – лише 5 тисяч гарячих обідів. Ми зупинилися на гарячих обідах, бо жодна канапка не зігріє і не надасть почуття захисту і дому, нехай хоч на мить…

Разом із Restaron для українців почав готувати відомий шеф-кухар Хосе Андрес. Наразі він допомагає українцям у різних містах — Чернігові, Бучі, Ірпені і т.д.

Гарячу їжу готують для тероборони та переселенців зі Сходу та інших гарячих точок. Страви розвозять сім’ям у притулки та на вокзал у Львові.

Кухарі ретельно щодня продумують меню сніданків, обідів і вечерь для переселенців, щоб було не просто «ситна їжа», а щоб було смачно, корисно, гарно і нескучно. Все задля того, щоб подбати про українців у такий складний час.

Сім’я Вадо Арзуманяна ділиться невеличкими звітами у соцмережах.

2 березня вдалося приготувати 1500 порцій.

А 4 березня компанія поділилася радісним звітом – з першого дня війни вдалося нагодувати 100 тисяч людей. На цьому вирішили не зупинятися:

Із завтрашнього дня працюємо у дві зміни.

9 березня встановили рекорд – 3430 порцій за день!

Завдяки цілеспрямованій роботі команди, партнерам і усім небайдужим вдалося досягти вражаючих результатів – наразі готують більше 4000 порцій у день для переселенців.

Заклади Restaron також взяли на роботу 16 переселенців.

Не біженців, вони у себе вдома.

Маріуполь, Буча, Харків, Київ та ін, всі вони отримають матеріальну допомогу від компанії, наші дружні обійми та роботу.

Війна закінчиться.  Розберемось!

Одного разу журналіст Нью-Йорк Таймс запитав у Вадо Арзуманян: «Що було б, якби ви не годували людей?»…

Відповідь до нього прийшла лише за 10 днів:

Сьогодні, через 10 днів роздумів відповідаю – а нічого не було б.

Годував би хтось інший, годували б просто люди.  Ділилися б останнім, я певен.

У цьому є сутність українців.  Ми – один організм, одна сім’я, одна сила.

Це ж і наша зброя.

Ми це Україна💙💛

 

Раніше Tomato.ua писав про допомогу від ще одного партнера World Central Kitchen — закладу Match у Києві.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Гарячі обіди замість fine dining: як ресторан Mirali у Києві допомагає українцям під час війни

Поделиться:
Показать все

Читать статьи о Куда пойти

Показать Все Показать все

Читать статьи о Львов

Показать Все Показать все

Читать статьи о Новости

Показать Все